Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 21:31, 17 lis 2017

AgnieszkaW napisał(a)
Agatko, jesień w Twoim ogrodzie klonami płonie, a wiosna magnoliami czaruje, a ja mam w związku z tym pytanie. Namówiłaś mnie na klona palmowego, kupiłam, wsadziłam i nie wiem, kiedy go przykrywać, czy już?

Aguś patrz na pierwsze przymrozki, okrywanie, zależy od warunków siedliskowych u każdego są inne i nie ma na to jednakowej recepty...najgroźniejsze dla klonów są mroźne wiatry i zbyt mokre podłoże...ważna jest też ściółka, ale to wiesz, i ja wiem, że zapewnisz mu doskonałe zimowanie
Agania 21:54, 17 lis 2017

Pszczelarnia napisał(a)
Boski ogród jesienny. Kocham jesień w Twoim ogrodzie! I wiosnę z magnoliami też.

Nasyciłam się kolorami, będę wracać do nich teraz, żeby zatrzymać na dłużej.

Aganiu, jak wysoko urósł Ci dereń świdwa i po ilu latach? Czy on jest odmianowy, czy sam gatunek?

W jakim rozstawie sadziłaś derenie jadalne? - zazdroszczę Ci Twojej miejscówki na nie.

Ewa jesień była cudowna i ogród w tym roku kolorami mnie zaskoczył

Na derenie jadalne miejsca zabrakło, na posadzenie wykorzystałam pusty już kojec dla psów i częśc ogrodu poświęcony na ogród warzywny i szklarnię, o tym nie pisałam i nie pokazywałam, bo to na razie u mnie mordor.

Derenie posadziłam co 2m powinnam posadzić co 3m, ale jestem zachłanna i chcę mieć mini plantację, może się uda, dzięki, że doceniasz mój wybór, to moje ostanie drzewa, chciałam od zawsze

Dereń świdwa jest dereniem świdwa odmiany "Compresa"...rośnie na wys. 80 cm...jest fajnym krzewem o zwartej budowie i ciemno zielonym wybarwieniu liści.

Miło mi bardzo, że z magnoliami mój ogród kojarzysz...kocham te drzewa
Agania 22:01, 17 lis 2017

abiko napisał(a)
Agatko no musisz mnie nauczyć ciąć tak wrzosy poduchy niesamowite
I ten domek trójkątny.. kupiony czy robiliście?

Aguś sama się sobie dziwię, ale to nauka z ogrodowiska, tylko zamiast
bukszpanów i cięcia nożycami do żywopłotów używam zwykłych nożyczek

Domek kupiony, my bez takich talentów
gosika67 12:27, 18 lis 2017

Piękną masz jesień u siebie, były dziś przymrozki? U nas - 3 stopnie, ale już szronu nie ma, bajecznie to wyglądało.
Gruszka_na_w... 17:43, 18 lis 2017

Będziesz musiała z ptakami konkurować o owoce derenia jadalnego. U mnie zniknęły w mgnieniu oka, w pierwszej kolejności.
Jesień masz uroczą.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
kasiek 18:41, 18 lis 2017

A gdzie focie? Kochana nie daj się prosić
Agania 18:53, 19 lis 2017

gosika67 napisał(a)
Piękną masz jesień u siebie, były dziś przymrozki? U nas - 3 stopnie, ale już szronu nie ma, bajecznie to wyglądało.

Ale szronu już nie ma...Gosiu cudowne widoki miałaś i ogród w cudzie...u mnie tylko deszcz i na plusie i przymrozków jak na razie nie zapowiadają.
Agania 19:00, 19 lis 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Będziesz musiała z ptakami konkurować o owoce derenia jadalnego. U mnie zniknęły w mgnieniu oka, w pierwszej kolejności.
Jesień masz uroczą.

Niektórzy mieli już szron...nie ma nic bardziej uroczego w ogrodzie

Derenie mam nadzieję, że będą owocować, z ptaszkami zawsze się podzielę

Rozwiesiłam w sobotę pierwsze karmniki i słoninkę dla sikorek

Filiżanki z ziarnami i słoniką na sposób Katki

Agania 19:04, 19 lis 2017

kasiek napisał(a)
A gdzie focie? Kochana nie daj się prosić

Kasiu nie miałam weny do fotek, dom też trzeba ogarnąć,

ale dzisiaj się ucieszyłam jak zobaczyłam pierwszy śnieg i są foty

Agania 19:06, 19 lis 2017

Grusza Chanticler