Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

09:36, 04 wrz 2018
Agania napisał(a)

U mnie wszystkie czubki mają młode listki, nie wiem co mu dolega Kasiu,
stawiam na suszę...

Mój klon o czerwonych pędach wymarzł po zimie, osłabiony był już po poprzedniej zimie, wszystko uschło, wycięłam mu wszystkie suche badyle
a w tym roku od nowa ruszył
Trzymam kciuki za Wasze klony i mojego wrażliwca też

obciełam wczoraj dwie gałązki z tych bezlistnych i są całkiem zywe i zdrowe w przekroju ....możliwe że za mało wody ten klon w lipcu dostał i taki efekt mam ....no trudno uczymy się na błedach
Kasya 09:36, 04 wrz 2018

Szukałam u ciebie ostatnio na fotkach robinii, ale jakoś nie wypatrzyłam
Agania 09:52, 04 wrz 2018

margaretka3 napisał(a)
Agatko, pamiętam, że chciałaś nasionka nikandry miechunkowej. Ale nie pamiętam, czy coś jeszcze. Przypomnisz?

Głowaczek wpadł mi w oko i Twoje bakłażany
Agania 10:06, 04 wrz 2018

SlonecznyOgrod napisał(a)
Przeczytałam o szkodniku.
Jeśli to karczownik to goń drania, jest paskudnym szkodnikiem.
On robi kopczyki z tym , że podobno wejście nie jest z góry jak u kreta, a z boku.
Widziałam straty jakie poniosła dziewczyna jak chcesz to ci podlinkuje, obejrzysz sobie, to mu nie odpuścisz ( gdyby to to było).

Gonię, ale na razie w kulki sobie ze leci...podlinkuj zobaczę jak można
się go pozbyć...
Agania 10:34, 04 wrz 2018

kasiek napisał(a)
Agatko mam nadzieje że szczęśliwie dotarłaś Dzieki za towarzystwo - do nastepnego

Bez problemów dotarłam....kontrolę finansów miałam od razu

udobruchałam go "żelkami ze spacerówek" z kwiatami nasturcji, cukini i z papryczką chilii i na biurko
jeszcze muszę zapracować do mojej pracowni

eM zadowlony był dopiero w niedzielę z mojego
powrotu...
Kasya 10:53, 04 wrz 2018

oj chyba tez zrobie
Agania 11:15, 04 wrz 2018

Katkak napisał(a)
Aganiu kochana pięknie dziękuję Ci za wczorajszy dzień . Bawiłam się z Wami przednio i mam nadzieję, że wkrótce to powtórzymy . Jesień w Mojej bajce jest chyba najpiękniejsza, także wieszzzz. Od teraz odwiedzając klamociarnię, będę miała oko na wszelkie niebieskości, lazury, błękity i szafiry . I kufelki . Buziam Kochana i do szybkiego zobaczenia . A zdjęcia..... Strasznie Ci za nie dziękuję, bo takich ujęć jeszcze nie miałam. Powojnik to powojnik bylinowy Rogucci. Kupuj bo jest cudny, bezproblemowy i kwitnie nieustannie .

Tak wiem Katku, wiem, że znowu zapraszasz, super się z Wami spędza czas, atrakcji moc
Prezencik już w moim pokoiku...a z kufla Leszek bardzo się ucieszył

Odwiedziny u Was były moim marzeniem i ostatnim wypadem, cieszę się ogromnie, że udało mi się go zrealizować
Limit przekroczony i skarbonka już pusta, Twoja Bajka piękna, muszę wkleić kilka zdjęć od Ciebie, bo widzisz
ile ich u Ciebie zostawiłam, jestem zauroczona...powojnika zapamiętam
Dziękuję za wspaniałą gościnę

buziam
SlonecznyOgrod 11:22, 04 wrz 2018

Agania napisał(a)

Gonię, ale na razie w kulki sobie ze leci...podlinkuj zobaczę jak można
się go pozbyć...

Wysłałam na priv.
Pooglądaj sobie, tam jest opisane w którymś poście z kwietnia, ale i 28 grudnia widac było pierwsze straty.
Agania 11:41, 04 wrz 2018

SlonecznyOgrod napisał(a)

Wysłałam na priv.
Pooglądaj sobie, tam jest opisane w którymś poście z kwietnia, ale i 28 grudnia widac było pierwsze straty.

Dziękuję Daria
Agania 11:46, 04 wrz 2018

Waclaw napisał(a)

Karczownik bardzo lubi korzenie drzewek owocowych. Potrafi wszystkie zjeść i zostaje sam pień. Drzewko usycha i przewraca się. Można je ręka wyjąć

Wacławie jak na razie widzę jego korytarze i zalewam mu wodą, żeby się wyniósł, na szczęście nie mam młodych drzewek, a on wygryza mi świeżo posadzone byliny i róże ...jest zwierzątko utrapieniem...