Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 20:48, 29 sie 2018

Waclaw napisał(a)
przyjemnie u Ciebie pospacerować

Miło mi Wacławie
Agania 20:56, 29 sie 2018

Gosiek33 napisał(a)
Napasłam oczy Twoimi klimatami. Anafalis lubi skorupki?

Oj, ale namieszałam nie chodziło mi o Anafalis tylko o Astilboides, trudny w uprawie
mało o nim, ale fantastyczny do klimatów leśnych i nadwodnych

Nic nie wyczytałam o odczynie gleby, którą lubi, kwaśnej nie mam, bo rh mi nie rosną
i on też mi z nimi nie przetrwał, teraz drugi raz próbuję i podsypuję mi skorupki
obserwując czy tego mu potrzeba

Za rok wiosną będę sprawdzać co mu to dało
sylwia_slomc... 21:00, 29 sie 2018

Agania napisał(a)

Radoche mam, cała wysieje nasiona, a jedna mała odnóżka
mi zakwitła i jeszcze ta różowa bylina też mi się przyjęła nie pamiętam nazwy przypomnisz?

Bladoróżowa to mydlnica, ale nie pamiętam czy innej różowej Ci nie dałam....
Agania 21:01, 29 sie 2018

abiko napisał(a)
No proszę.. decoupage.. jak coś pomogę, mam w tym całkiem niezłą wprawę
No przyzwyczaić tych się akurat nie da.. wiesz.. czasami są tacy ludzie...

Aga z góry dziękuję za pomoc

Wiem co do sąsiadów trudno trafić, są takie zakały i utrapieńce współczuję...

zawsze sobie powtarzam, że można trafić gorzej.
Agania 21:05, 29 sie 2018

margaretka3 napisał(a)
Hej, Agatko,
cieszę się, że aminki kwitną, moje też dają czadu, zwłaszcza te na wjeździe przy parocji.
Dobra wiadomość: trzeci klonik jednak jest strzępiastym, zaczęła mu się właśnie strzępić kora, od razu wypiękniał i nie mam już wątpliwości, że to on

Cieszę się nie tylko z aminków i z knauti, i z kosmosów i z pięciorników i trawek i wszystko się poprzyjmowało i rudbekia też

Jak ja lubię czytać tak radosne wpisy...strzępki masz imponujące moje też cieszą mnie ogromnie

Agania 21:08, 29 sie 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Bladoróżowa to mydlnica, ale nie pamiętam czy innej różowej Ci nie dałam....

Tak, tak to mydlinica już mi mówiłaś, ale zapomniałam...druga chyba mi się nie przyjęła, albo mi eM skosił...ale dzięki
Urszulla 22:07, 29 sie 2018

Śliczny pokoik. Ławeczka na pewno już odnowiona. U Ciebie nie widać narazie kolorów jesieni. To dobrze
11:11, 30 sie 2018
w warzywniku u ciebie jeszcze busz moj juz sprzatam ...zostawiłam tylko 2 skrzynie jedna z zieleniną ....w drugiej wysiał sie samistnie koper pasuje mi to bo zbiore i zamroże

Genia ci wyrosła
ciekawe czy u wszystkich był taki rok ...bo moje wszystkie magnolie mocno poprzyrastały ...w ostatnich dwóch latach łacznie tyle nie przyrosły co w tym roku
Agania 22:15, 30 sie 2018

Urszulla napisał(a)
Śliczny pokoik. Ławeczka na pewno już odnowiona. U Ciebie nie widać narazie kolorów jesieni. To dobrze

Pokój jeszcze nieumeblowany, mógłby być dłuższy

Ławeczka przygotowana do malowania...czeka

Jeszcze jesieni nie mam, bo nasadzenia przedwiosenne muszę zrobić, czyli w przesadzanki, odmładzanki, podziały bylin na nowe miejscówki czekają, rabaty muszę wyplewić i podosadzać braki, kanciki porobić i trawniki kosić....
Agania 22:20, 30 sie 2018

eee_taam napisał(a)
w warzywniku u ciebie jeszcze busz moj juz sprzatam ...zostawiłam tylko 2 skrzynie jedna z zieleniną ....w drugiej wysiał sie samistnie koper pasuje mi to bo zbiore i zamroże

Genia ci wyrosła
ciekawe czy u wszystkich był taki rok ...bo moje wszystkie magnolie mocno poprzyrastały ...w ostatnich dwóch latach łacznie tyle nie przyrosły co w tym roku

U mnie jeszcze dojrzewają papryki, jest jarmuż, boćwina, chwast i pokrzywa, i nie tylko, nać rozmarym, lubczyk, seler i kwiotki

Magnolie, hortensje i róże są wyjątkowe, trawy również jak rośliny rosną zdrowo to cieszy
A tymczasem klonik