Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

10:20, 31 sie 2018
mój jeden klonik podsechł ciut ...a nawet wiecej niż ciut (zrzucił częśc liści) z powodu suszy chyba?

ale powiem ci ze za jesienią jeszcze nie tesknie ....lato w tym roku było długie i upalne i wcale mi sie jeszcze nie znudziło
margaretka3 11:10, 31 sie 2018

Agatko, pamiętam, że chciałaś nasionka nikandry miechunkowej. Ale nie pamiętam, czy coś jeszcze. Przypomnisz?
SlonecznyOgrod 11:55, 01 wrz 2018

Przeczytałam o szkodniku.
Jeśli to karczownik to goń drania, jest paskudnym szkodnikiem.
On robi kopczyki z tym , że podobno wejście nie jest z góry jak u kreta, a z boku.
Widziałam straty jakie poniosła dziewczyna jak chcesz to ci podlinkuje, obejrzysz sobie, to mu nie odpuścisz ( gdyby to to było).
kasiek 21:45, 01 wrz 2018

Agatko mam nadzieje że szczęśliwie dotarłaś Dzieki za towarzystwo - do nastepnego
Katkak 10:44, 02 wrz 2018

Aganiu kochana pięknie dziękuję Ci za wczorajszy dzień . Bawiłam się z Wami przednio i mam nadzieję, że wkrótce to powtórzymy . Jesień w Mojej bajce jest chyba najpiękniejsza, także wieszzzz. Od teraz odwiedzając klamociarnię, będę miała oko na wszelkie niebieskości, lazury, błękity i szafiry . I kufelki . Buziam Kochana i do szybkiego zobaczenia . A zdjęcia..... Strasznie Ci za nie dziękuję, bo takich ujęć jeszcze nie miałam. Powojnik to powojnik bylinowy Rogucci. Kupuj bo jest cudny, bezproblemowy i kwitnie nieustannie .
Waclaw 10:58, 02 wrz 2018

SlonecznyOgrod napisał(a)
Przeczytałam o szkodniku.
Jeśli to karczownik to goń drania, jest paskudnym szkodnikiem.
On robi kopczyki z tym , że podobno wejście nie jest z góry jak u kreta, a z boku.
Widziałam straty jakie poniosła dziewczyna jak chcesz to ci podlinkuje, obejrzysz sobie, to mu nie odpuścisz ( gdyby to to było).

Karczownik bardzo lubi korzenie drzewek owocowych. Potrafi wszystkie zjeść i zostaje sam pień. Drzewko usycha i przewraca się. Można je ręka wyjąć
Agania 11:12, 03 wrz 2018

eee_taam napisał(a)
mój jeden klonik podsechł ciut ...a nawet wiecej niż ciut (zrzucił częśc liści) z powodu suszy chyba?

ale powiem ci ze za jesienią jeszcze nie tesknie ....lato w tym roku było długie i upalne i wcale mi sie jeszcze nie znudziło

W tym roku jesień przychodzi za szybko, moje klony odpukać dobrze

Codziennie podlewam rośliny, te które mam w zasięgu węża ogrodowego,
nie gonię z konewkami, tak, tak lato też mi się w tym roku podoba
Kasya 11:23, 03 wrz 2018

eee_taam napisał(a)

moj tez podsechł, zgubil czesc lisci na gorze do tego a inne w polowie suche...czy ma jeszcze szanse ? bo teraz jakos nic nie puszcza
12:44, 03 wrz 2018
Kasya napisał(a)

moj tez podsechł, zgubil czesc lisci na gorze do tego a inne w polowie suche...czy ma jeszcze szanse ? bo teraz jakos nic nie puszcza

ja mojego bede obserwować w pszyszłym sezonie ...bo mam nadzieje ze to z powodu choób grzybowych taki stan jego jest ?

ma tak cienkie te gałazki ze trudno zdiagnozować a grubszej szkoda mi ucinac bo na nich liscie są

Agania 09:20, 04 wrz 2018

Kasya napisał(a)

U mnie wszystkie czubki mają młode listki, nie wiem co mu dolega Kasiu,
stawiam na suszę...
eee_taam napisał(a)

ja mojego bede obserwować w pszyszłym sezonie ...bo mam nadzieje ze to z powodu choób grzybowych taki stan jego jest ?

ma tak cienkie te gałazki ze trudno zdiagnozować a grubszej szkoda mi ucinac bo na nich liscie są

Mój klon o czerwonych pędach wymarzł po zimie, osłabiony był już po poprzedniej zimie, wszystko uschło, wycięłam mu wszystkie suche badyle
a w tym roku od nowa ruszył
Trzymam kciuki za Wasze klony i mojego wrażliwca też