Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Urszulla 15:04, 01 lut 2019

Szkoda że przesyłka uszkodzona. Ale czytam że dzielnie idziesz do przodu.
sylwia_slomc... 15:26, 01 lut 2019

Ciesze się, że reszta się trzyma Czyli foto kolory przekłamuje
Powinno byc ok, zrób tak jak piszesz
Anda 10:31, 02 lut 2019

Fajny komplecik mebli Szkoda, że w czasie przewozu został uszkodzony. Dobrze, że nie mocniej.

Aganiu, zastanawiam się nad perukowcem Grace. Chciałabym prowadzić go wielopniowo i podkaszać od dołu stopniowo do 2 m. Ty jako znawczynia drzew, co myślisz o takim prowadzeniu perukowca?

Myślałam najpierw nad Prunus serrula, ale odradzono mi go ze względu na system korzeniowy podobno niekompatybilny z roślinami rabatowymi. Masz jakieś doświadczenia z tym gatunkiem?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Milka 12:01, 02 lut 2019

Super te nowe nabytki..tylko się zastanawiam, czy nie jest zimno na nich siedzieć, bez poduch chyba ani rusz, to mnie wstrzymało z kupnem, Katka też mi namiary dawała, ja muszę wszystko chować, bo psy w drobny mak niszczą.
Agania 09:05, 04 lut 2019

kerii napisał(a)
Wow ale super komplecik, kawa przy nim będzie całkiem inaczej smakować
Wszystkiego dobrego w nowym sezonie

Dziękuję Jolu...będzie nowy kącik w ogrodzie
Agania 09:08, 04 lut 2019

abiko napisał(a)
Fajne krzesła macie z Kasią. Pasują do ogrodu. Ja też patrzyłam, ale to nie mój styl. Muszę innych poszukać.
Uściski.

Komplecik za fajną cenę...był mi właśnie taki potrzebny, a Kasi spasował niebieski...trzymam kciuki za poszukiwania zestawu odpowiedniego dla Ciebie

Czekam jeszcze na ławeczkę
Agania 09:09, 04 lut 2019

Dominika11 napisał(a)
No prosze jaki piekny zestawik

Wiosną lubię mieć coś nowego w ogrodzie
Agania 09:11, 04 lut 2019

Urszulla napisał(a)
Szkoda że przesyłka uszkodzona. Ale czytam że dzielnie idziesz do przodu.

Towar uszkodzony, ale za to za grosze...troszkę pracy i będzie nowe miejsce
w ogrodzie, to też mobilizuje do zmian, które każdy lubi
Agania 09:16, 04 lut 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ciesze się, że reszta się trzyma Czyli foto kolory przekłamuje
Powinno byc ok, zrób tak jak piszesz

Foto zawsze przekłamuje w sztucznym pomieszczeniu i mój wzrok też mnie przekłamuje, ja widzę brązowy, eM widzi zielony, a w naturalnym świetle faktycznie jest szary, tak jak pisałaś

Wyczyściłam środek...dużo kłucia i kleju musiałam wydłubać, nawet nie wiedziałam, że tyle pracy przy tym, już tylko czysta robótka mi została
Agania 09:41, 04 lut 2019

Anda napisał(a)
Fajny komplecik mebli Szkoda, że w czasie przewozu został uszkodzony. Dobrze, że nie mocniej.

Aganiu, zastanawiam się nad perukowcem Grace. Chciałabym prowadzić go wielopniowo i podkaszać od dołu stopniowo do 2 m. Ty jako znawczynia drzew, co myślisz o takim prowadzeniu perukowca?

Myślałam najpierw nad Prunus serrula, ale odradzono mi go ze względu na system korzeniowy podobno niekompatybilny z roślinami rabatowymi. Masz jakieś doświadczenia z tym gatunkiem?

Ewciu, nie reklamowałam z uwagi na niską cenę, była informacja, że mogą być ubytki, wiesz to była super okazja i ja będę mieć super zabawę przy renowacji

Perukowiec Ewciu jest dużym krzewem nie drzewem, mojego perukowca nie jestem w stanie tak prowadzić jak piszesz, ponieważ on mi wypuszcza od ziemi nowe odnogi i pączkuje mi na szerokość, on całkowicie dwa lata temu wymarzł i odbił od korzenia w tym jego moc i siła...weź to pod uwagę, bo takie prowadzenie może stwarzać problem. Ja mam zwykłego Royal Purpure.

Drzewa owocowe i te ozdobne sobie u mnie nie radzą za mokre podłoże i chorują, a zimy teraz są prawie bezśnieżne teraz i mocny wiatr jak jeszcze mroźny to je wysusza.
Miałam dwie Prunus przetrzymały 3 sezony.