Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 21:00, 15 lut 2019

Milka napisał(a)

Ja odnośnie perukowca. mam podolskiego. Wiek, 21 lat, wyrósł ogromny, nasze pierwsze nasadzenia, błędne miejsce, więc coś trzeba było wymyślić. Ścieliśmy z 10m do 15cm pnia, zaczął wypuszczać nowe odrosty i od tej pory formuję go w kulkę, tnę kilka razy w sezonie, wspaniale to znosi, rzadko kwitnie przez to cięcie, ale stanowi piękną kulę w bordo kolorze

I to jest to jeśli kształt cięcia corocznego wymaga kształtu to trzeba przycinać..ale ja mam perukowca dla jego różowych poduszeczek...i czekam na jego przyrosty, a nie na kształt mój się dopiero odradza po prawdziwym zimowym powiewie
.

Agania 21:03, 15 lut 2019

Milka napisał(a)

Ja jeszcze nie kleiłam. Będę robić klejem na gorąco, część z nich na drucie będzie, zależy od kształtu. Na razie tnę i maluję i idzie ciężko z cięciem, tak sobie ciachłam palca, że muszę tydzień odczekać, ale na obraz i jeden wianek już mam, jak skończę, pokażę
No i doszłam do wniosku, że rękodzieło z szyszek musi być nie tanie, bo wyciąć te plastry kwiatowe, to nie lada wyzwanie, ja tnę nożycami do blachy, ale i tak ciężko, już przeleciałam niemal wszystkie narzędzia, nawet mężuś ledwo sobie radził

Spróbowałam, jak na moje siły to mordęga straszna, ale jak eM mi wytnie to pomyślę o biznesie
Agania 21:09, 15 lut 2019

Milka napisał(a)

Ja jeszcze nie kleiłam. Będę robić klejem na gorąco, część z nich na drucie będzie, zależy od kształtu. Na razie tnę i maluję i idzie ciężko z cięciem, tak sobie ciachłam palca, że muszę tydzień odczekać, ale na obraz i jeden wianek już mam, jak skończę, pokażę
No i doszłam do wniosku, że rękodzieło z szyszek musi być nie tanie, bo wyciąć te plastry kwiatowe, to nie lada wyzwanie, ja tnę nożycami do blachy, ale i tak ciężko, już przeleciałam niemal wszystkie narzędzia, nawet mężuś ledwo sobie radził

Łatwego sposobu nie ma, ratuj palcabędę zaglądać ...pokaż obraazy może pierwszego
nabędę
Agania 21:15, 15 lut 2019

Milka napisał(a)

Nie zgodzę się z tym, zależy jak szyszki potniesz

Nie było cięcia szyszek
Agania 21:19, 15 lut 2019

Milka napisał(a)

Mam meble ogrodowe, łączone drewno i metal i powiem ci, że stale poduchy podkładam, gdzie metal.

Irenko w tym czasookresie brakuje mi krzesłek z podusiami, ale wolę w Dolomitsch przysiadać
Agania 21:21, 15 lut 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

W mojej miejscowości facet ma z niego taką troszkę nie dokładną ale kulkę, co roku go tnie.

i to najważniejsze
Agania 21:24, 15 lut 2019

SlonecznyOgrod napisał(a)
Ale super komplecik nabyłaś. Bardzo mi się podobają takie metalowe/druciane wypoczynkowe zestawy do ogrodu, można zaaranżować z nich takie placyki do wypoczynku w różnych zakątkach. A przy nich postarać się posadzić rośliny, ładnie róże wyglądają, kwitnące drzewka wiosną, bukieciki na stolikach, potem to wszystko zebrać i na fotki przenieść. No coś pięknego, już to widzę z zamkniętymi oczami
A może jakiś okrągły placyk...

ja też zauroczona jestem wyobrażnią
anabuko1 08:51, 16 lut 2019

Agania napisał(a)

Nie było cięcia szyszek

A co będziesz robiła z szyszek?
Anda 08:55, 16 lut 2019

Dzięki rozmowach o preukowcach wiemyeraz, ile dziewczyn go ma w ogrodach i jak się z nim obchodzą

U nas już wiosna, u Ciebie też?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Agania 14:56, 17 lut 2019

anabuko1 napisał(a)

A co będziesz robiła z szyszek?

Aniu wianki, ale przy cięciu szyszek można tworzyć kwiaty, malować i dzięki nim
tworzyć ciekawe trójwymiarowe obrazy