Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 17:09, 18 mar 2020

AgnieszkaW napisał(a)
Agatko, uśmiecham się do Twoich ślicznych zdjęć ogrodowych, wnoszą nieco radości w tym trudnym dla nas czasie...

Agnieszko tych radosnych chwil obyśmy mieli jak najwięcej, miło mi, że foty napawają Cię radością
Agania 17:15, 18 mar 2020

Gardener27 napisał(a)

Witaj Agatko, miło mi gościć w Twoim ogrodzie kolejny sezon

Piękna obwódka z krokusów wokół tarasu, pamiętasz może nazwę ?

Cortenowego kota poznaję, sam się nad nim ostatnio zastanawiałem ale mam już dwa i może wystarczy

Klimacik na tarasie wyczarowałaś bajkowy, kawa w promieniach słońca i z takimi widokami to sama przyjemność.

Ah ten oczar ....

Tak zaczynamy kolejny ogrodowy rok, oby przynosił nam
przyjemność i satysfakcję

Krokusowo trochę pomieszane, ale dominują paskowane King of the Striped
Twoja ja mam kota, aTy masz fajną wiewiórkę
Tarasik trzeba upiększać... w sezonie letnim jeszcze muszę upiększtć
niższe rabaty, ale kawa na tarasie smakuje najlepiej
Oczar jeszcze mi kwitnie... niezmordowany
Anda 17:26, 18 mar 2020

Piękne ciemierniki i pięknie masz w ogrodzie. Krokusowa obwódka śliczna
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Agania 18:04, 18 mar 2020

Mixtoorka napisał(a)
Cześć!
Piękne ciemierniki, krokusy, bardzo spodobał mi się Wawrzynek wilczełyko. Nooo i koszyczki- cudo!
Ale najbardziej zazdroszczę, pewnie już przekwitłych - przebiśniegów. Nie mam, tyle co ja się nasadziłam i żaden nie urósł. Pewnie musiałabym gdzieś nabyć z rozsady, bo tak z cebulek to nici.

Sciskam!

Ach te wiosny zwiastuny tyle radości mamy z każdego kwiatka
Ja mam przebiśniegi od mamy sadzonki miałam z cebul też mi się nie udały, z ranników wsadzonych jesienią wyrósł mi dosłownie jeden
Koszyczki też uważam za udany zakup... przydają się

Mogę Ci wysłać teraz jak chcesz tylko napisz mi adres na pw.
Agania 18:06, 18 mar 2020

TAR napisał(a)

te krokuski paskowane tez mam i je kupowalam pod nazwa Picwick podobne sa Sky Blue i King of Striped

Jesteś szybsza ode mnie z odpowiedzią Pikwick też pewnie tam dosadzałam, bo one prawie są identyczne, Sky Blue nie tych nie spotkałam, ale też pewnie fajne
Dzisiaj przyszły mi truskawki od Niewczasa
Agania 18:11, 18 mar 2020

Katkak napisał(a)
Aganiu kochana widzę, że czyszczenie oczka nasz za sobą. Ja będę debiutować w tym temacie. Możesz mi podpowiedzieć jak Ty to ribisz? Didam, że odkurzacza wodnego nie mam. Zachwyciłam się Twoją wiosną.

Katka oczka jeszcze nie czyściłam tyło jego otoczenie, to robota w woderach, albo trzeba wymienić wodę, chociaż odradzam, pompą 1/3 wody trzeba odmulić i dolać świeżej wody. Rośliny w donicach musimy wyciągnąć i odmłodzić rośliny... tylko kto to zrobi, eMa muszę ugłaskać
Agania 18:13, 18 mar 2020

Anda napisał(a)
Piękne ciemierniki i pięknie masz w ogrodzie. Krokusowa obwódka śliczna

Ewciu dziękuję, szykuję jeszcze białą krokusową ścieżkę, ale cienizna jeszcze z niej
Anda 18:16, 18 mar 2020

Agania napisał(a)

Ewciu dziękuję, szykuję jeszcze białą krokusową ścieżkę, ale cienizna jeszcze z niej

Ty masz zielone ręce, więc na pewno szybko przybierze

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
MartaCho 18:20, 18 mar 2020

Aganiu, piękna wiosna u Ciebie! Tak, jak napisałaś, każda oznaka wiosny cieszy niezmiernie. Krokusy podobnie jak bratki są bardzo wdzięczne, planuję też dosadzić więcej w tym roku.
Pogoda dopisuje, wszystko startuje, a tu na weekend mróz zapowiadają...
jolanka 18:22, 18 mar 2020

Zdjęcie murku z krokusikami ... aż się uśmiechnęłam.
Ciemierniki masz piękne, dodajesz skorupki jajek?