Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 18:57, 25 mar 2014

Kasik napisał(a)
Aga- zdjęcia przepiękne.
A praca na skarpie ni e do pozazdroszczenia. Wiem cos o tym , bo sama z ciężką ziemią walczę. Ale po wszystkim radość ogromna a i roślinki się odwdzięczą.

Powalczyliśmy dzisiaj, na polu starego nowego przeogródka, dużo jeszcze do końca, ale musimy to czyszczenie dogłębnie zrobić, szmatę ciężko ruszyć, a co dopiero, usunąć to diabelstwo, bo przerośnięte korzeniami jałowców, mahonii, a najgorzej z perzem, co mi przechodzi od sąsiada, który ma za ogrodzeniem nie koszone chwastowisko, ale nie cofamy się

To była nasza pierwsza rabatka w ogrodzie, 2004r., jak zmarł sąsiad, stary gospodarz, to wszystko za płotem zarosło i nikt się już tym nie zajmuje, więc chwasty mi się sieją na potęgę szkoda, bo rośnie tam stary sad owocowy

iwonaal 19:04, 25 mar 2014

Pozdrawiam.
Agania 19:23, 25 mar 2014

Tusiala napisał(a)
Twój Grafitek wydaje się być kotkiem tylko z wyglądu bo oczka i ząbki takie jakieś...... tygryskowe

Marta ten mój Grafit to prawdziwy zabijaka i łobuz
Agania 19:28, 25 mar 2014

Maria667 napisał(a)
Jak ty masz Grafitka, to ja może ochrzczę mojego Popielek????Będzie pod kolor!
Chociaż to takie grzeczne imię, nie pasujące do mojej bestii

Popieleksilvereanakonda i już jest drapieżnie
Kindzia 19:52, 25 mar 2014

Napisz mi, Kochana Ty Moja jeszcze, jak szeroko rośnie taki piękniś orientalny i czy szybko się mnoży. Nie wiem ile kupić, chociaż niełatwo go znaleźć. Nie zauważyłaś mojego pytania, to powtarzam.

Edit.
Agatko odpowiedz, chcę zamawiać
Agania 20:07, 25 mar 2014

ewsyg napisał(a)
Aguś, mieliśmy kiedyś czarnego kota i był bardzo pechowy. Taki bidulek, wszystkie plagi egipskie na niego spadały aż mi go było szkoda.

Grafita, nie szkoda, bo mnie wkurza, M już mu wygraża, że go utopi ale po 5 min, nasza Godzilla jest milusia i tak łagodna........ że wszystkie złości nam przechodzą, jak na razie żyje...................a było z nim naprawdę, źle, oj źle , bo on uratowany z wypadku samochodowego

wet, niedawał mu żadnych szans na przeżycie,

dlatego pisałam o jego 5 życiu, miał dużo szczęścia skubaniec, żyje i dobrze, bo bardzo jestem do niego przywiązana

Agania 20:15, 25 mar 2014

Kindzia napisał(a)
Dzięki
Muszę sobie takiego przygruchać. Takie cudo na moją jedną rabatkę się nadaje. Jak myślisz, dobrze by z trawkami wyglądał? Szeroko rośnie? I szybko się mnoży? Muszę wiedzieć ile kupić

Już odpowiadam niecierpliwcu.....nic z nim za szybko, on nie z okrywowych Kasiu, w mokrym,ciężkim i wilgotnym podłożu urośnie, u mnie nad oczkiem ma tej wilgotności w sam raz lubi towarzystwo turzyc, host, tataraka, a wśród paproci wygląda bosko, dla niego zielone tło i otoczenie jest najlepsze, ale on nie rozrasta się bardzo szybko, mój zakwitł dopiero w trzecim roku po posadzeniu
Pszczelarnia 20:16, 25 mar 2014

Nie cofajcie się - wspieram słowem. Jestem.
malgorzata_s... 20:16, 25 mar 2014

Ojoj jaka bieda Laki już szaleje, łapę wylizuje myszy nosi i ryby chce łowić . Koty to jednak twardziele Buziole siostra
Agania 20:17, 25 mar 2014

Kindzia napisał(a)
Napisz mi, Kochana Ty Moja jeszcze, jak szeroko rośnie taki piękniś orientalny i czy szybko się mnoży. Nie wiem ile kupić, chociaż niełatwo go znaleźć. Nie zauważyłaś mojego pytania, to powtarzam.

Edit.
Agatko odpowiedz, chcę zamawiać

Już ci odpisałam, jak nie znajdziesz w necie, to spróbuję odzielić dla ciebie kłącze żółtawego