super, zobaczysz jak smakuje własna sałata. Ta marketowa jest uprawiana w samej wodzie na nawozach i odżywkach, zauważ, że zawsze są tak czysciutkie, że ani okrucha ziemi nie ujrzysz. A swoja... nie raz Ci piaseczek zazgrzyta nawe jeśli super dokładnie umyjesz
Poszalałam sobie ha, ha, to były tylko dwie godziny...i tylko 8 zjazdów z górki, takie szybkie myk, na poprawę samopoczucia doładowania energii na następny tydzień....jeszcze na dodatek w słońcu, take szybkie, spontaniczne i energetyzujące wypady uwielbiam
Bożenko, ja w tym roku psieję ćwikłę naciową, pory, cebulę z zaznaczeniem na rabatach, ciekawą rzodkiewkę, cykorię, fenkuły, pomidorki koktailowe, jarmuż, słonecznik, dynię, piżmową i ozdobną, nać, ale zioła, kupię już jako gotowe sadzonki na placu, nie wiem jak z brokułem, kupiony jako sadzonka, mi się nie udał, jak macie jakąś odmianę, która się udaje , to poproszę o nazwę
Agata brokuł i kapustę pekińską uprawia się na zbiór jesienny, sadzonki brakuła sadzi sie póżniej, dokładnie nie wiem, ale kapustę pekińską sieje się (nasionka)w ostatnim kwartale lipca-okres wegetacji ok 65 dni, zbiory w październiku. To wiem bo pekinke uprawiam
Korsyka zwana piękną górą, zawsze będzie zachwycała, Napoleon nie mógł o niej zapomnieć, zawsze wracał tam nieraz we mgle, przyciągany zapachami makchii