Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 20:44, 13 lis 2013

Pszczółko, ten tytoń ozdobny chyba z tych niższych ma około 70 cm wysokości, mój wysiał się sam, nie zbierałam nasion, ale może zbiorę, bo rośnie w gruncie spoko innych odmian nie znam więc nie wiem czy ten mój to jest z tych niższych czy wyższych
Bogdzia 20:59, 13 lis 2013

Agania napisał(a)

Bogdziu dziękuję, napisz do mnie długi list proszę

Agatko zastanawiam się co w tym długim liście napisac , na pewno to że masz piekny ogród i najwiecej klonów na Ogrodowisku , co samo w sobie jest nie lada wyczynem bo wiadomo że z nimi nie jest łatwo , są drogie i kapryśne , przemarzają a u Ciebie chcą rosnac i pięknie rosna.Muszę kiedyś poraz trzeci na spokojnie przejrzec Twój ogród bo choc dwa razy już przejrzałam to ciagle mam niedosyt. Nie bedę już czytac ale zdjecia muszę przejrzec bo jest na co popatrzec, wiele pięknych roślin i ciekawych zakątków.Zdjęcia tez robisz piękne i snopki ostatnie też bardzo mi sie podobają No a teraz doszłam do wniosku ze mozesz sie zrobic zbyt zarozumiała że Cie tak chwalę , bo choc pochwały się należą to jednak jak będzie ich mniej to moze jeszcze wymyślisz coś ciekawego co chętnie bym zobaczyła. Więc kończę ten ,,długi list" w obawie byś nie osiadła na laurach, które u nas jednak przemarzają , wiem bo mam, . Pozdrówka przesyłam serdeczne.
grazyna 21:32, 13 lis 2013

Wspaniale Bogdzia opisała Twój ogród Agatko Witam się w Twoim cudnym miejscu
GorAna 21:43, 13 lis 2013

Bogdzia napisał(a)

Agatko zastanawiam się co w tym długim liście napisac , na pewno to że masz piekny ogród i najwiecej klonów na Ogrodowisku , co samo w sobie jest nie lada wyczynem bo wiadomo że z nimi nie jest łatwo , są drogie i kapryśne , przemarzają a u Ciebie chcą rosnac i pięknie rosna.Muszę kiedyś poraz trzeci na spokojnie przejrzec Twój ogród bo choc dwa razy już przejrzałam to ciagle mam niedosyt. Nie bedę już czytac ale zdjecia muszę przejrzec bo jest na co popatrzec, wiele pięknych roślin i ciekawych zakątków.Zdjęcia tez robisz piękne i snopki ostatnie też bardzo mi sie podobają No a teraz doszłam do wniosku ze mozesz sie zrobic zbyt zarozumiała że Cie tak chwalę , bo choc pochwały się należą to jednak jak będzie ich mniej to moze jeszcze wymyślisz coś ciekawego co chętnie bym zobaczyła. Więc kończę ten ,,długi list" w obawie byś nie osiadła na laurach, które u nas jednak przemarzają , wiem bo mam, . Pozdrówka przesyłam serdeczne.

Bogdziu, a gdzie.....w pierwszych słowach mego listu....pozdrawiam Cię mile i serdecznie.......
Ludzie jednak inne listy piszą

Agata, Bogdzia dobrze mówi...laur może Ci wymarznąć... wsadź coś innego
Pozdrawiam
Agania 07:06, 14 lis 2013

Bodziu, dziękuję za piękny list i miłe słowa zarozumiałość to cecha, której nie lubię u innych osób i sama daleka jestem od takiego zachownia Liczę na kolejny weekend bez deszczu i mrozu, bo w ogrodzie jeszcze dużo przygotowań do zimy Planuję cały czas i liczę na szybkie nadejście wiosny, bo słońca, kwiatów i kolorów już mi brakuje w ogrodzie.

Klony zdrowo rosną i sprawdzają się u mnie, sprawiają mi wielką radość i satysfakcję za pracę i trud w przygotowaniu dla nich odpowiednich stanowisk. Widać, że ta miłość jest wzajemna

O swoje laury zadbam również tak samo jak o klony i inne rośliny, a przez zimę napewno coś nowego wymyślę, mam jeszcze wogrodzie dużo dziur nie tylko krecich, ale takich miejsc jeszcze nieobsadzonych lub po roślinach, które u mnie wymarzły po zimie, bo straty też się zdarzają

Nie poddaję się jednak, wiosną odtwarzam rabatę z azaliami wielkokwiatowymi i liczę na Twoją pomoc i wsparcie

Bogdziu, dziekuję, że pozwoliłaś mi umieścić mi te zdjęcia u siebie, będę mieć je po ręką
Agania 07:06, 14 lis 2013

grazyna napisał(a)
Wspaniale Bogdzia opisała Twój ogród Agatko Witam się w Twoim cudnym miejscu

Witaj Grażynko Twoimi azaliami również się zachwycam na taki efekt czekam, ale kiepsko mi idzie, bo nie mam w całym ogrodzie wiatrołapów i one przez to mi się wykruszają
Agania 07:21, 14 lis 2013

Aniu, laurowiśnie jednak zostawiam.....to już ich trzecia zima będzie

Moje ostrokrzewy, będą miały prawdziwy chrzest zimowy, bo to moje niemowlaki i pierwsza zima przed nimi

Pozdrawiam cieplutko i łagodnej zimy życzę
ewa004 08:43, 14 lis 2013

Buziaczki zostawiam
Bogdzia 09:38, 14 lis 2013

Agania napisał(a)
Bodziu, dziękuję za piękny list i miłe słowa zarozumiałość to cecha, której nie lubię u innych osób i sama daleka jestem od takiego zachownia

To był żart , chyba za mało stawiam uśmiechniętych emotków, wtedy wszystko byłoby pewnie bardziej jasne kiedy zartuję. Muszę sie przyzwyczaic do tych usmieszków. Miłego dnia.
Tusiala 09:50, 14 lis 2013

Aniu bardzo mi się spodobał ten drugi ostrokrzew. Czy mocno kłuje?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies