Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 11:03, 14 kwi 2015

szemusia napisał(a)

Bardzo mądre słowa
Z drugiej strony, gdyby się tak udawało - pstryk i juz jest- chyba by tak nie cieszyło...

Skoro bratków szukasz, to podejrzewam, że muszą mieć specjalny kolor
I ja czekam na kwiaty magnolii...
Pozdrawiam, Aganiu...

Takie pstryk szybko by nam się znudziło, dlatego tyle rewolucji ogrodowych, bo szukamy zmian i jednak nie wszystkie gatunki rosną z powodzeniem w różnych ogrodach.

Ja lubię swobodne urządzanie ogrodu, jego poznawanie od podłoża zaczynając na roślinach kończąc. Ich rozwój i wzrost zawsze wzbudza mój uśmiech na twarzy, cieszy mnie każda chwila jak ogród się budzi i rozwija.
Szukam odpowiedzi, co mam zrobić i jak przygotować, żeby ogród z dnia na dzień mnie czymś zaskakiwał, lubię patrzeć jak krzewy u mnie zdrowo rosną na ich przyrosty i kiedy ogród pokazuje mi całą urodę...złotej recepty na wszystko nie mam, ale co roku mam mniej rozterek, a więcej radości

i Żeby życie miało smaczek trzeba kupić nowy krzaczek...bratki już rosną eM mi zrobił kolejną niespodziankę, posadzone na pstrokato, taki misz masz
Agania 11:25, 14 kwi 2015

wojtas2101 napisał(a)
Widzę że wertykulacja się udała, ja wczoraj posypałem trawnik saletrą wapniową.

Werykulacja zakończona pomyślnie, ale deszczu brakuje, ja jeszcze poczekam z nawożeniem, a czemu wapniową Wojtku?
Agania 11:32, 14 kwi 2015

Kindzia napisał(a)
U Ciebie też już po robocie
To sypanie saletrą zaraz po wertykulacji to rada naszej Szefowej...

Kasiu, ja się powstrzymałam, bo nie mam możliwośći podlać całego trawnika,
mój trawnik w porównaniu do twojego, był naprawdę bardzo zniszczony i poorany przez kretowiska,
trawnik po przejściach

dlatego zaczekam, jest dużo dosiewek i niech trawnik faktyczie się zregeneruje, bo kiepsko wygląda i deszczu brakuje, to drugi powód, dla którego nawożenie czeka
Agania 13:10, 14 kwi 2015

W ogrodzie wysuszający wiatr wieje i faktycznie jest sucho, a słońce bawi się w chowanego
Pomału budzą się kolory w moim ogrodzie, co zoabserwowałam, nieustannie jeszcze kwitnące krokusy

asperki wśród krokusów już pokazują malusie zielone listeczki

sasankowo się zrobiło

Zakwitł jeden żonkilek
Agania 13:14, 14 kwi 2015

Szafirki też nieśmiało zaczynają się wychylać

Tulipany pędzą

a prymule od Kasiek są odjazdowe
Agania 13:20, 14 kwi 2015

Zimozielony ogród w jego fragmentach sprawia, że nie odczuwam, tak bardzo, późnej wiosny

BASIA8 13:30, 14 kwi 2015

Aganiu przyszłam zdrówka pożyczyć i Mocno Cię Uściskać
Milka 14:24, 14 kwi 2015

Gwiaździste uwielbiam no i już trawnik oddycha też mnie dosiewki czekają po kretach i zmianach i psach dobrze, że ze zdrowiem coraz lepiej)
szemusia 16:15, 14 kwi 2015

Aganiu, widzę u Ciebie również piękne tulipany. U mnie więcej samych liści niż pąków. CZy jest jakiś powód niekwitnięcia? Tulipany są z ubiegłego roku, więc już raz kwitły. Czy dlatego słabiej kwitną teraz?
Pamiętam tulipany u babci - tam niewykopywane co roku pieknie kwitły wiosną. Może to od odmiany zależy?
A, i uwielbiam niebieski w ogrodzie
Agania 16:56, 14 kwi 2015

BASIA8 napisał(a)
Aganiu przyszłam zdrówka pożyczyć i Mocno Cię Uściskać

Basiu, dziękuję i też ściskam Cię jak zawsze mocno