Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim magicznym ogrodzie wszystko...

W moim magicznym ogrodzie wszystko...

WilczaGora 08:55, 06 maj 2014

wycieczka "obejrzana" ale komentarz do Twoich poczynań konieczny !!!
ale u Ciebie pracowicie...jakie postępy, wow !!!

macham z Wilczej
ANIA 08:58, 06 maj 2014

WilczaGora napisał(a)
wycieczka "obejrzana" ale komentarz do Twoich poczynań konieczny !!!
ale u Ciebie pracowicie...jakie postępy, wow !!!

macham z Wilczej

Z taką nieśmiałością piszę.... dziękuję.....
Margarete 15:27, 06 maj 2014

Aniu, dawno mnie u ciebie nie było........ale zmiany u ciebie. I jak kwitnąco. kolorowo, wiosennie
Prace posuwaja sie naprzód, warzywniak zagospodarowany jak trzeba. Coraz ładniej sie robi !
Dziekuje za informacje o waszym festynie, odpowiedziałam u siebie.
Widziałam twoje fotki z wycieczki- ładna u ciebie okolica, ty tez nie możesz w wolnym czasie usiedziec na 4 literach widze, i dobrze, ja też choć na jeden dzien ale gdzies wyjechac musze, cos nowego zobaczyc, nową ścieżke odkryc....
Pozdrawiam !
Katkak 17:10, 06 maj 2014

Ania nie mogę się doczekać aż skończysz tą skarpę. Zapowiada się fajnie. A ten stelaż pod huśtawkę i zjeżdżalnię kupowaliście, czy to robota męża? Jeśli kupne to zdradzisz ile zapłaciliście? Warzywnik robi wrażenie, masz gdzie rozwinąć skrzydła . Ja mam chyba 1/5 tego co Ty. Ale zawsze powtarzam: jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma Pozdrowionka zostawiam
ANIA 10:39, 07 maj 2014

Margarete napisał(a)
Aniu, dawno mnie u ciebie nie było........ale zmiany u ciebie. I jak kwitnąco. kolorowo, wiosennie
Prace posuwaja sie naprzód, warzywniak zagospodarowany jak trzeba. Coraz ładniej sie robi !
Dziekuje za informacje o waszym festynie, odpowiedziałam u siebie.
Widziałam twoje fotki z wycieczki- ładna u ciebie okolica, ty tez nie możesz w wolnym czasie usiedziec na 4 literach widze, i dobrze, ja też choć na jeden dzien ale gdzies wyjechac musze, cos nowego zobaczyc, nową ścieżke odkryc....
Pozdrawiam !

Praca w ogrodzie jest na tyle wdzięczna, że człowiek natyra się ale efekt pracy widać. Jak w jednym sezonie zrobi się jakąś rabatę, nasadzi rośliny, to jest to na wiele lat i można zajmować sie kolejnymi elementami ogrodu. A jeśli chodzi o to siedzenie na czterech, to niestety Cię rozczaruję - bardzo lubię siedzieć i patrzeć jak trawa rośnie. Ale wycieczki krajoznawcze i zwiedzanie zabytków, odkrywanie nowych miejsc faktycznie uwielbiam. Odpowiedź nt. festynu odczytałam u Ciebie. Pozdrawiam.
ANIA 10:46, 07 maj 2014

Katkak napisał(a)
Ania nie mogę się doczekać aż skończysz tą skarpę. Zapowiada się fajnie. A ten stelaż pod huśtawkę i zjeżdżalnię kupowaliście, czy to robota męża? Jeśli kupne to zdradzisz ile zapłaciliście? Warzywnik robi wrażenie, masz gdzie rozwinąć skrzydła . Ja mam chyba 1/5 tego co Ty. Ale zawsze powtarzam: jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma Pozdrowionka zostawiam

Ta skarpa to duże wyzwanie. Też nie mogę się doczekać kiedy będzie estetyczna Co do stelaża, to mąż kupował poszcególne elementy na jego zbudowanie w różnych miejscach. Belki w bydgoskiej firmie Sklejka, śruby w LM, zjeżdżalnię kupowaliśmy w Castoramie, huśtawkę dla dorosłych w LM, dla dziecka w sklepie zabawkowym. Mąż twierdzi, że wyszło taniej i lepiej czyli solidniej.
Areał jest dość spory, ale na zdjęciach też wszystko może być złudzeniem. Mam bardzo mało nasadzeń w samym ogrodzie - wokół domu i dużą przestrzeń poza działką, co sprawia wrażenie jeszcze większego obszaru niż mam w rzeczywistości. Pasieka nie należy do mnie, a do mojego taty - wieloletniego pszczelarza. Pozdrawiam sredecznie.
ANIA 12:02, 07 maj 2014

Dziś ubrałam ciemierniki w skarpetki Będę łapać nasionka. Może wyhoduję własne.
grazyna_olsz... 15:01, 16 maj 2014

ANIA napisał(a)
I jeszcze jedna porcja tulianów:

Witam Aniu

Mam wrazenie że te tulipany i szafirki zostały domalowane na zdjęciu super to wygląda ;-D
grazyna_olsz... 16:53, 06 cze 2014

A tu cisza ....Zapracowana

Pozdrawiam
as226 21:39, 26 sie 2014

Aniu już nie bywasz tu?