Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni....

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni....

paulina_wero... 10:20, 09 kwi 2014

ale zielono u Ciebie i magnoliowo ślicznie
Tusiala 10:24, 09 kwi 2014

Ewka dzięki Mam nadzieję, że ładnie zgęstnieją i urosną.

Aniu cieszę się, że wpadłaś do mnie Dziękuję za miłe słowa ja do Ciebie zaglądam często ale Ty tak rzadko bywasz u siebie.
Scyrocket? No cóż... jak na razie nie narzekam na niego ale zdecydowanie ładniejsze są szmaragdy. I dziś wybrałabym własnie je. Ja mojego przycinam od góry i trochę boki. A wygląda on, na wjeździe, w tej chwili tak:

Przycięłam tutaj gałęzie świerków, które przechodziły mi od sąsiada. Jeszcze muszę przyciąć górę.

Tusiala 10:30, 09 kwi 2014

Aga może tak jak Ty z czasem pokochają ogród i pracę w nim? Któreś na pewno
Wisienki mam szczepione na 2,20 m. Widziałam jak pięknie wyglądają u Danusi. Tak jak piszesz o każdej porze roku

Paulinko dzięki. Mam zamiar jechać dziś na pocztę
paulina_wero... 10:35, 09 kwi 2014

Tusiala napisał(a)
Aga może tak jak Ty z czasem pokochają ogród i pracę w nim? Któreś na pewno
Wisienki mam szczepione na 2,20 m. Widziałam jak pięknie wyglądają u Danusi. Tak jak piszesz o każdej porze roku

Paulinko dzięki. Mam zamiar jechać dziś na pocztę

no to podjedź podjedź
Tusiala 10:35, 09 kwi 2014

Ania 10:54, 09 kwi 2014

Twój jałowiec tworzy naprawdę piękny szpaler. Mojemu ciągle gałęzie wywijają się w przeróżne strony, i nie wiem czy to ucinać czy podwiązywać. Ja też nie wybrałabym już Scyrocketa. W sezonie staram się częściej bywać ze zdjęciami, niestety na ogół cierpię na brak czasu, i bardzo żałuję, że nie mogę częściej bywać.
Tusiala 11:02, 09 kwi 2014

Aniu ja zauważyłam, że gałązki się wywijają, gdy od razu się śniegu nie strzepie ze Skyrocketów. Dlatego ja, jak tylko troszkę spadnie puszku, zaraz biorę kija i idę te poduchy zrzucać. Te wywinięte nie podwiązuję bo za bardzo ranią ręce. Przycinam w miejscu, gdzie nie przylegają do siebie. Troszkę roboty z tym jest ale uważam, że warto. Poza tym nic innego z nimi nie robie. No jeszcze sypię im nawóz do iglaków i tyle.
Widziałam, że u Ciebie pod nimi rosną tawułki. Czy wiesz jaka dokładnie to odmiana? Bo też chciałabym coś pod nie wsadzić by nie było tak goło. A jest to miejsce bardzo suche i nasłonecznione.
Mam nadzieję, że jednak uda Ci się bywać częściej bo masz Piękny Ogród
Tusiala 11:39, 09 kwi 2014

Na rabacie przy świerku dosadziliśmy szmaragdy.

Niestety, jak pisałam wcześniej, nie dostałam nigdzie stożków z cisa. Będę jeszcze wypatrywać i szukać ale póki co wsadziłam cztery małe cisy, z których próbuje zrobić jednego stożka. Biedak

Migdałek na razie zostaje bo nie wiem, gdzie go przesadzić.

Tusiala 11:40, 09 kwi 2014

Wczoraj dasadziłam też rozczochrane bukszpany, z których będę robić kulki

Przyjdą tu jeszcze trawki ale Marzenka mi poradziła, żebym z ich kupnem wstrzymała się do maja.
Mąż ma zrobić ostry kant i dopiero potem wyściółkuję korą.
Tusiala 11:47, 09 kwi 2014

Tulipanki już prawie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies