Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Kasik 18:11, 23 lis 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasik a ja mieszkam w domu rodzinnym męża. Zawsze u nas tłumnie aż czasem zmęczona tym jestem. Potem sobie myślę że chyba im u nas dobrze i mi przechodzi Buziak

Gosiu takie Święta są męczące, ale tylko takie miło się wspomina. Bo kiedy rodzina ma się spotkać w tym pędzącym świecie? - tylko w taki czas.

Ja pamiętam Święta u mojej babci. Trojka dorosłych dzieci z rodzinami i dziadkowie- zasiadaliśmy do stołu - z wielkim namaszczeniem, ale i z nieskrywaną radością. Były radości dziecięce, bo pod choinką prezenty, były rarytasy na stole- dziś tych smaków już nikt nie odtworzy, i było kolędowanie- ale jakie?
Mam to szczęście, że u mnie w rodzinie wszyscy pięknie śpiewają- takie słowiańskie dusze. Jak oni wszyscy zaczynali śpiewać.... ach, tak się już dziś nie śpiewa.

Chyba się rozmarzyłam.

Buziak
makkasia 19:17, 23 lis 2013

Świątecznie już się zrobiło u Ciebie Kasiu i Grzesiu
U mnie Święta w tym roku będą inne niż zwykle bo rodzice w sanatorium będą a dzieci nie zdecydowały się jeszcze gdzie pójdą na wigilię... cóż nie wiem jak będzie ale będą to na pewno nietypowe święta w Makowie ... ściskam, macham
Kasik 19:42, 23 lis 2013

makkasia napisał(a)
Świątecznie już się zrobiło u Ciebie Kasiu i Grzesiu
U mnie Święta w tym roku będą inne niż zwykle bo rodzice w sanatorium będą a dzieci nie zdecydowały się jeszcze gdzie pójdą na wigilię... cóż nie wiem jak będzie ale będą to na pewno nietypowe święta w Makowie ... ściskam, macham

W życiu jak widać trzeba przeżyć wszystko. A może takie spokojne święta, bez wielkiego rozgardiaszu tez mają swój urok. Więcej spacerów i odpoczynek. Trzeba szukać pozytywów.

Pozdrawiam
makkasia 22:40, 23 lis 2013

Kasik napisał(a)

W życiu jak widać trzeba przeżyć wszystko. A może takie spokojne święta, bez wielkiego rozgardiaszu tez mają swój urok. Więcej spacerów i odpoczynek. Trzeba szukać pozytywów.

Pozdrawiam

Kasik ja się nie martwię tylko w moim całym życiu wigilia była u mamy i taty (Adam i Ewa mają na imię więc imieninowa wigilia zawsze u nich) i dlatego strasznie dziwnie mi ... postaram się by były to pomimo wszystko piękne Święta
Kasik 08:51, 24 lis 2013

makkasia napisał(a)

Kasik ja się nie martwię tylko w moim całym życiu wigilia była u mamy i taty (Adam i Ewa mają na imię więc imieninowa wigilia zawsze u nich) i dlatego strasznie dziwnie mi ... postaram się by były to pomimo wszystko piękne Święta

Oczywiście, że będą.
Rozumiem obawę, chciałoby się by wszyscy zasiedli razem przy wspólnym stole, ale nieraz to nie jest możliwe. Wierzę jednak, że osoby wrażliwe, a taką jesteś- przeżyją te Święta pięknie.
Kindzia 11:17, 24 lis 2013

Miłego dnia
Kasik 13:45, 24 lis 2013

Kindzia napisał(a)
Miłego dnia

Dzięki Kasiu
Bogdzia 20:17, 24 lis 2013

Kasik napisał(a)

Dzięki za taką ocenę.
Ale wiesz- ja różki też mam. Oj mam

Aniołek bez różków były bardzo nudny , dobrze ze masz.Pozdrówka.
Kasik 20:30, 24 lis 2013

Bogdzia napisał(a)

Aniołek bez różków były bardzo nudny , dobrze ze masz.Pozdrówka.

Ani anioł, ani diabeł, -taka ze mnie zwykła babka. ,
Kindzia 09:28, 25 lis 2013

Ty też imieninowa dzisiaj Kasiu?

Wszystkiego najlepszego i wielki buziak