Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Kasik 22:32, 20 sie 2014

JulkAd napisał(a)

No fiesz....bukietowe i ogrodowe mają piękne kolorki, a poza tym jest duża szansa, że u Ciebie te drugie nie zmarzną....

Ogrodowych na słoneczna rabatę - nieeee, a bukietowych ? - chyba k=już mam dużo, ale zostałam przegłosowana i tak poza tym bardzo je lubię.

Połączenie z ML, rozchodnikiem z fioletowymi kwiatami, tawułkami, jeżówkami i kosmosami lub werbeną. Na samym dole - jeszcze nie wiem.

To taki dzisiejszy plan, co będzie do wiosny - też nie wiem.
Kasik 22:34, 20 sie 2014

JulkAd napisał(a)

Rozumiem, że mam przemyśleć..ok, dotarło do mnie

U dziewczyn rośnie, ale u mnie stało w miejscu. Nie przekonała mnie do siebie. I jest bardzo mocno ażurowa. Wolę lawendę i szałwię.
Kasik 22:35, 20 sie 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasku znajdziemy Cię wszędzie Nawet na końcu świata a co dopiero w wątkach

No mam nadzieję. ale nazwa musi sama się pojawić . Na razie czekam.
Kasik 22:36, 20 sie 2014

JulkAd napisał(a)

Pewno, że znajdziemy...nie bój żaby

No to dobrze, bo Się tej żaby bałam.
Kasik 22:38, 20 sie 2014

Pa, pa dziewuszki- spatki idę.
JulkAd 22:50, 20 sie 2014

Kasik napisał(a)

Ogrodowych na słoneczna rabatę - nieeee, a bukietowych ? - chyba k=już mam dużo, ale zostałam przegłosowana i tak poza tym bardzo je lubię.

Połączenie z ML, rozchodnikiem z fioletowymi kwiatami, tawułkami, jeżówkami i kosmosami lub werbeną. Na samym dole - jeszcze nie wiem.

To taki dzisiejszy plan, co będzie do wiosny - też nie wiem.

U mnie ogrodowe na słonku nie narzekają, tylko codziennie jednak podlewam....ale przy tych upałach i tak szybciej kolor zmieniły, ale wszędzie to widzę, nawet na północnych rabatach u sąsiadów....ale bukietowe i ja też bardzo lubię, też duży wybór jest...plany imponujące, już jak zamykam oczy to widzę...zwłaszcza jak tawułki we fiolecie, albo różu i do tego jeżówki....no będę dopingować...na dole...no przecież żurawek nakupiłaś...ale tak poważnie to nie wiem co bym dała...kiedy będziesz ją tworzyć?
Kasik 08:06, 21 sie 2014

JulkAd napisał(a)

U mnie ogrodowe na słonku nie narzekają, tylko codziennie jednak podlewam....ale przy tych upałach i tak szybciej kolor zmieniły, ale wszędzie to widzę, nawet na północnych rabatach u sąsiadów....ale bukietowe i ja też bardzo lubię, też duży wybór jest...plany imponujące, już jak zamykam oczy to widzę...zwłaszcza jak tawułki we fiolecie, albo różu i do tego jeżówki....no będę dopingować...na dole...no przecież żurawek nakupiłaś...ale tak poważnie to nie wiem co bym dała...kiedy będziesz ją tworzyć?

Do zrobienia mam kilka i nie wiem od której zacznę.
1. Przy froncie domu- wykopać wszystkie świerki i od narożnika po furtkę zrobić rabatę, wykończając ją dodatkowa półkolistą - wychodzącą z narożnika.(ona będzie miała kamyczki i buksiki)
2. Naprzeciw niej - przy narożniku, gdzie mam już hortki(tam prawie przy altance) zrobić chcę bliźniaczą do tej pierwszej z kamyczkami i z ciurkadełkiem.
3. Rozbudowanie rabaty, gdzie stoją Great Star, ale jak już będzie poprowadzony chodniczek do altany,
4. Rabata słoneczna, o której pisałam.

Tak więc pracy ogrom i wszystko zależne od mocy przerobowych i finansowych.
Kindzia 09:53, 21 sie 2014

Zacznij od świerków, front musisz mieć przykładnie ładny. To nie będzie dużo kasy. Ja w zeszłym roku zamawiałam przez internet maleńkie trawy (mam porządny namiar na sklep jakbyś chciała), dużo urosły, w tym roku już do siatki sięgają. Popatrzysz sobie na moje trawy jak przyjedziesz i zdecydujesz czy ML, czy Variegatus...chociaż do limek to chyba jednak ML lepszy.

KARTKA PRZYSZŁA!!! Z MUSZELKAMI

Karolcia, w naturze, to miałam na myśli w realu

Dam Ci moją różową tawułkę, jest z tych wyższych. Teraz posadzisz, wiosną podzielisz na trzy spokojnie. Wytargamy z ziemią, nawet nie poczuje, że miejsce zmieni.

Buziaczki
Kasik 10:11, 21 sie 2014

Kindzia napisał(a)
Zacznij od świerków, front musisz mieć przykładnie ładny. To nie będzie dużo kasy. Ja w zeszłym roku zamawiałam przez internet maleńkie trawy (mam porządny namiar na sklep jakbyś chciała), dużo urosły, w tym roku już do siatki sięgają. Popatrzysz sobie na moje trawy jak przyjedziesz i zdecydujesz czy ML, czy Variegatus...chociaż do limek to chyba jednak ML lepszy.

KARTKA PRZYSZŁA!!! Z MUSZELKAMI

Karolcia, w naturze, to miałam na myśli w realu

Dam Ci moją różową tawułkę, jest z tych wyższych. Teraz posadzisz, wiosną podzielisz na trzy spokojnie. Wytargamy z ziemią, nawet nie poczuje, że miejsce zmieni.

Buziaczki

No dzięki bardzo A kartka? - mówiłam przecież:

W sobotę przyjedzie do mnie Alisonek- będą jechać przez Pana Trawkę i ma mi kupić ML - podobno są bardzo ładne, duże no i fajna cena. Zamówiłam 5 na przód domu.

Buziol
JulkAd 13:17, 21 sie 2014

No to sama decyzja zapadła, front pierwszy do roboty....i ja za przód się biorę, bo jak Kasia pisze trza mieć przy furtce ładnie

...buziolki i miłego dzionka życzę