Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Kasik 22:30, 30 wrz 2014

Mala_Mi napisał(a)

Jesteś"bezdomna" wiec korzystam w wątku Kasi.... niania to poważne zadanie... też często modliłam sie o nianię jak nie do dziecka to do psa

Pani to jestem, ale na forum obowiązuje forma "amerycka"

Kasia.. Twój pies to Figo..a Kasi chyba też Figo...czy już mi się pomieszało coś?

Kasia i Kasia, Figo i Figo??

Aniu- Kasia i Rysio byli u nas parę dni pod koniec lipca. Rysiowi tak się nasz Figo spodobał, że postanowił zabrać go do do Zabrza. A że piesek z nami związany- opcji takiej nie było. Któregoś ranka zeszłam na dół, patrzę - a na tarasie Kasia i mój Grzesiu siedzą z laptopem i szukają szczeniąt. Takim sposobem po kilku minutach namierzyli gdzie można kupić piesunia, zapakowali się z Karolcią i pojechali. Piesek został nazwany Kofi, tylko nie pomyśleli, że do Pszczyny przyjeżdża Tofik córki i imiona są do siebie bardzo podobne. Psy nie koniecznie byłyby zadowolone , dlatego Kofi został zmieniony na Figo.

Ot i cała historia. Są dwa posokowce, u dwóch Kasiek o imieniu Figo.
Kasik 22:32, 30 wrz 2014

JulkAd napisał(a)

No Aniu, dwie Kasie, dwa Figusie i obydwa posokowce...tylko, że jeden ma Nianię, a drugi Niańka...

Jula ma rację, choć Figo pszczyński niekiedy ma i Niańkę i Niańka.
Kasik 22:33, 30 wrz 2014

GorAna napisał(a)

No nie mój pies też Figo...może założymy jakiś kub....ale mój to taki dupelek

No widzisz Aneczko - możemy i klubik założyć. I nie ważna rasa- Ważne, że Figo.
Kasik 22:36, 30 wrz 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiunia posadziłam rozchodnika podzielonego na 4 Irenka mówiła że to jak chwast i można dzielić zawsze Już tęsknię zaś Buziolki

Niech Wam rośnie na zdrowie. Już kiedyś pokazywałam jak z jednej wielkiej sadzonki zrobiłam kilkanaście i każda mniej więcej tej wielkości urosła jak ten, co go masz.

My też tęsknimy. Buziaki muszą wystarczyć.
Kasik 22:39, 30 wrz 2014

gierczusia napisał(a)
Kasiu .. Chciałam Ci bardzo podziękować za dowózkę mojego buksa .. Jestem Ci bardzo , bardzo wdzięczna tym bardziej ,że się nawet osobiście nie znamy.. Mam nadzieję ,że kiedyś przyjdzie taki czas ,że będe Ci się mogła jakoś zrewanżować

Buziole

Ps. Rabata hortki + rozchodniki = maliiiina

Rewanżu nie trzeba. Kłopotu z nim nie mieliśmy- bardzo spokojny z niego był pasażer.

A kiedyś jak będziemy u Kasi, to postaramy się o to, by poznać się osobiście. Kasia nie raz mówiła o spotkaniach z Wami- tak, że ze słyszenia Ciebie znam

Pozdrawiam serdecznie.
Agania 11:44, 01 paź 2014

Kasiu, fajnie wyglądasz z tymi jeżówkami skarbami

wszystko po 2 złote........a horti już posadzone?
Ekstra było i super, że mogłam Cię usciskać na żywo.....a kto to za tobą, bo nie zdążyłam wszystkich poznać chlip,chlip
Kindzia 14:44, 01 paź 2014

Kasiunia...coś mi się o uszy przed wyjazdem na szkol. obiło, że Tobie też się szykuje niania i nianiek dla Figa Waszego na weekend...prawda to???

Nie mam nawet kiedy z swoim młodszym dzieckiem pogadać...ale dzisiaj już koniecznie muszę!

Kasiu sadziłaś już coś? Tu taka pogoda, że rzygać się chce A jutro wracam przez Pszczynę, miałam nadzieję coś tam zrobić...ale jak leje cały dzień, to dooopa Będzie mokro i mogę se tylko popatrzeć

Kasiu przytulam i wracam myślami ciągle...
JulkAd 19:38, 01 paź 2014

Kasik napisał(a)

Wiesz kochana - ja z tych niecierpliwych, to sadzę gesto, ale tam u Ciebie to pewnie ze 4 bym zmieściła

Myślę...mam tam 3,5 metra...tak na oko
JulkAd 19:40, 01 paź 2014

Kindzia napisał(a)
Kasiunia...coś mi się o uszy przed wyjazdem na szkol. obiło, że Tobie też się szykuje niania i nianiek dla Figa Waszego na weekend...prawda to???

To siem porobiło

Buziole
gierczusia 14:01, 03 paź 2014

Kasik napisał(a)

Rewanżu nie trzeba. Kłopotu z nim nie mieliśmy- bardzo spokojny z niego był pasażer.

A kiedyś jak będziemy u Kasi, to postaramy się o to, by poznać się osobiście. Kasia nie raz mówiła o spotkaniach z Wami- tak, że ze słyszenia Ciebie znam

Pozdrawiam serdecznie.

Bardzo się cieszę ,że był grzeczńy w podróży i kłopotu nie sprawił

Ja rownież znam Cię ze słyszenia ,ale to jednak nie to samo go " na żywca ".. Z piffkiem nie mylić ... Może więc kiedyś się uda

Jeszcze raz buziolki i podziękowania