Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Kasik 08:04, 08 sie 2015

JulkAd napisał(a)
Kasiu doczytałam w u ubiegłorocznym poście od Ciebie, że targi w Kalsku są też jesienne. Może uda mi się we wrześniu. Byłaś może kiedyś jesienią. Buziaki dla Ciebie i Rodzinki

Jula- nie byłam, ale wiem ze dziewczyny jechały po trawy. trzeba ogarnąć temat daty.
Kasik 08:07, 08 sie 2015

JulkAd napisał(a)
Zestawienie liatry i hortek do mnie przemawia....ale chyba u siebie dam za ogrodowym....bo fiesz u mnie mało miejsca jest, a szukam koloru....białych już mam sporo...o ile Vanilkę można nazwać białą

Ja wolę fioletowe, białe jak przekwitają dostaja koloru rdzawego- a tego nie lubię.

A Ty sadź- dla mnie jest piękna i długo kwitnie. Motyli na niej setki.
Kasik 08:50, 08 sie 2015

Kasya napisał(a)
Tez uważam ze to sliczne zestawienie
i z rozplenicami i liatrami

Zwiewne trawy i strzeliście rosnące liatry, są pięknym uzupełnieniem rabat.
Milka 10:25, 08 sie 2015

Kasia, już rano zajrzałam, ale leciałam do pracy, to nic nie pisałam, po prostu obłędnie, ta ilość hortensji zachwyca i ogrodowe cudne, połączenie z liatrią super wyszło, moje rok temu były ładne, w tym na suszy porażka, przesadzę je, choc chciałam definitywnie wywalać patrząc na twoje widoki, wstrzymam się, witaj w upalnej Polsce, ze spotkaniem spokojnie, bo te upały za duże, nic w ogrodzie nie robię, poza podlewaniem, masakra i bajzel się zrobił może dziś coś podziałam, ale chyba wątpię buziaki i mogę na surowo dalsze części czytać
JulkAd 11:09, 08 sie 2015

Kasik napisał(a)

Ja wolę fioletowe, białe jak przekwitają dostaja koloru rdzawego- a tego nie lubię.

A Ty sadź- dla mnie jest piękna i długo kwitnie. Motyli na niej setki.

No właśnie o długie kwitnienie mi chodzi, a hortki i liatry to mają. Bez kolorów ogród jest smutny i mnie drażni. Buziaki ......do 14 wyleguję się nad wodą, dłużej pewno nie damy rady bo nas upał wygoni..... na razie mamy cień. W ZG wytrzymujecie?
Kasik 11:19, 08 sie 2015

JulkAd napisał(a)

No właśnie o długie kwitnienie mi chodzi, a hortki i liatry to mają. Bez kolorów ogród jest smutny i mnie drażni. Buziaki ......do 14 wyleguję się nad wodą, dłużej pewno nie damy rady bo nas upał wygoni..... na razie mamy cień. W ZG wytrzymujecie?

Cały dzień - lampa i nawet jak na tarasie jest cień to i tak powietrze zabija. ze mnie się leje. Jak to mówi moja koleżanka- weszłam w wiek kiedy płatki z kwiatuszka opadają, a to w połączeniu z afrykańskimi upałami daje efekt powalający. Dziś mam gości - brat z bratową przyjadą w basenie się ochłodzić ( z bloku ). Grześ właśnie robi mielone, bo później się już nie da. Chłodnik w lodówce, zimny melon i jakoś to zniesiemy.
Luki 11:20, 08 sie 2015

O wiele bardziej zachwycają mnie widoki ogrodu niż palmy wysokich temperatur mam dość. Hortensje masz niesamowite, ja wiem teraz, że muszę dla nich wygospodarować więcej miejsca bo są piękną ozdobą do samej... no na razie mamy lato
Kasik 11:53, 08 sie 2015

Luki napisał(a)
O wiele bardziej zachwycają mnie widoki ogrodu niż palmy wysokich temperatur mam dość. Hortensje masz niesamowite, ja wiem teraz, że muszę dla nich wygospodarować więcej miejsca bo są piękną ozdobą do samej... no na razie mamy lato

Palmy miały urok TAM a temperatury mnie tak nie męczyły jak TU.

Upały przeokrutne mnie zabijają i też chciałabym trochę chłodu, tym bardziej, że chwastom ten upał nie przeszkadza i rosną na potęgę. Na rabatach beton, ni mam jak plewić i muszę na to patrzeć.

Hortensje są cudne- mój ogród ma ich wiele i jeszcze będę je na pewno dosadzać.

Dzięki Łuki za uznanie.
JulkAd 11:59, 08 sie 2015

Kasik napisał(a)

Cały dzień - lampa i nawet jak na tarasie jest cień to i tak powietrze zabija. ze mnie się leje. Jak to mówi moja koleżanka- weszłam w wiek kiedy płatki z kwiatuszka opadają, a to w połączeniu z afrykańskimi upałami daje efekt powalający. Dziś mam gości - brat z bratową przyjadą w basenie się ochłodzić ( z bloku ). Grześ właśnie robi mielone, bo później się już nie da. Chłodnik w lodówce, zimny melon i jakoś to zniesiemy.

A tam....jakie płatki?,całkiem porządny jeszcze Kwiat .....a afrykańskie upały i dziecko potrafią wykończyć-fakt.... po powrocie do domu chyba sobie kurtynę wodną pod drzewem sprawię. Miłego popołudnia i chłodnej wody w basenie życzę
Kasik 12:06, 08 sie 2015

Milka napisał(a)
Kasia, już rano zajrzałam, ale leciałam do pracy, to nic nie pisałam, po prostu obłędnie, ta ilość hortensji zachwyca i ogrodowe cudne, połączenie z liatrią super wyszło, moje rok temu były ładne, w tym na suszy porażka, przesadzę je, choc chciałam definitywnie wywalać patrząc na twoje widoki, wstrzymam się, witaj w upalnej Polsce, ze spotkaniem spokojnie, bo te upały za duże, nic w ogrodzie nie robię, poza podlewaniem, masakra i bajzel się zrobił może dziś coś podziałam, ale chyba wątpię buziaki i mogę na surowo dalsze części czytać

Myślę, że w ilości siła, choć i inne rośliny trzeba mieć, bo wiosną pusto na rabatach. Liatry są też fajne- jak dla mnie nawet spektakularne. Będę miała ich dużo więcej i jeszcze w innych miejscach. Szkoda, że nie ma koloru różowego

Nie wywalaj- one wabią motyle i tak jest pięknie wtedy. Widziałam kiedyś tak piękną kompozycję z ich udziałem. Półokrągły murek z kamienia granitowego- dość wysoki, wyższy od liatr i cała ich masa(fioletowe) na jego tle. Bajka