Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Milka 12:10, 08 sie 2015

No to je przesadzę, rok temu miałam boskie i z nimi rosły cudownie, białe i niebieskie dzwonki brzoskwiniolistne, a liatrie białe i fioletowe muszą mieć mniejszą patelnię, u mnie powiem ci, że przez drzewa coraz większy problem, dlatego nastawiam się na pewniaki
Kasik 12:18, 08 sie 2015

Milka napisał(a)
No to je przesadzę, rok temu miałam boskie i z nimi rosły cudownie, białe i niebieskie dzwonki brzoskwiniolistne, a liatrie białe i fioletowe muszą mieć mniejszą patelnię, u mnie powiem ci, że przez drzewa coraz większy problem, dlatego nastawiam się na pewniaki

Pewnie Irenko- każdy musi dostosować rośliny do swoich warunków i możliwości. Nie jesteśmy coraz to młodsi i musimy patrzeć by to wszystko utrzymać na miarę własnych sił, a nie jak galernicy zaiwaniać. Chwila z książką i kawką potrzebne są równie mocno. po to robimy nasze ogrody by w nich zaznać ukojenia, a nie tylko orkę.

Chcę doprowadzić ogród do takiego stanu by rabaty się zagęściły i by móc tylko to korygować.
Wczoraj kupiliśmy dwa leżaczki i na nich też trzeba mieć czas poleżeć.
Sebek 13:02, 08 sie 2015

Chorwacją zawsze się zachwycam, ale Twój ogród tez wprawia w zachwyt! Cudowny
ziele 14:20, 08 sie 2015

Kasik napisał(a)

Pewnie Irenko- każdy musi dostosować rośliny do swoich warunków i możliwości. Nie jesteśmy coraz to młodsi i musimy patrzeć by to wszystko utrzymać na miarę własnych sił, a nie jak galernicy zaiwaniać. Chwila z książką i kawką potrzebne są równie mocno. po to robimy nasze ogrody by w nich zaznać ukojenia, a nie tylko orkę.

Chcę doprowadzić ogród do takiego stanu by rabaty się zagęściły i by móc tylko to korygować.

Dołączę sie do Twojej opinii powyżej Przez te upały przy dzisiejszym zamawianiu roślin wybrałam takie, które wytrzymują dłuższy brak wody.
boguslawa_ma... 19:19, 11 sie 2015

Za brzoskwiniami zaglądam do ciebie dojrzały już?
U mnie dojrzewają ale zwiędły na drzewie
Kindzia 19:37, 11 sie 2015

Kasia z Grzesiem zrywają szybciorem, żeby przed osami i szerszeniami zdążyć Bogusiu.
Poza tym to pracusie...w takim upale przetwory do nocy robią

Buziaki dla Pracusiów
Kasik 19:40, 11 sie 2015

Sebek napisał(a)
Chorwacją zawsze się zachwycam, ale Twój ogród tez wprawia w zachwyt! Cudowny

Sebuś- u nas już widać ogród. Już nie marudzę, choć chciałoby się jeszcze ładniej. Z czasem gdy ogród wydorośleje sam się upiękni. Ja już nie będę cudowała. Pokończę plany i będę doglądać i cieszyć się tym co mam. Sił brakuje na więcej.

Dzieki za pochwały.
Kasik 19:45, 11 sie 2015

boguslawa_madejska napisał(a)
Za brzoskwiniami zaglądam do ciebie dojrzały już?
U mnie dojrzewają ale zwiędły na drzewie

Bogusiu- Kasia wie co pisze Musimy zrywać na potęgę bo w te upały owady dostały jakiegoś TURBO doładowania i chcą nas wyprzedzić. U nas ziemia chyba pasująca dla "brzoskwiniowatych". Grześ zrobił już ponad 40 słoików w syropie a na drzewach jeszcze moc. Mama i brat zaopatrzeni. Mamy różne odmiany i dojrzewają po kolei- tylko dlatego jeszcze dychamy.

Nie będziemy w stanie przerobić wszystkiego i aż strach pomyśleć co by było gdyby 2/3 nie opadła po pierwszej fali upałów.
Kasik 19:49, 11 sie 2015

Kindzia napisał(a)
Kasia z Grzesiem zrywają szybciorem, żeby przed osami i szerszeniami zdążyć Bogusiu.
Poza tym to pracusie...w takim upale przetwory do nocy robią

Buziaki dla Pracusiów

Buziaki i Tobie Kochana. Dopiero co zapakowałyśmy z Karolką pół szafek w gospodarczym. Upocona jestem jak mysz. A Grześ właśnie znalazł nowe korytarze na słonecznej rabacie. Dopiero co zrobiona( jeszcze nie w pełni) a ta franca zaś gruzowisko i pobojowisko zrobiła.
Bogdzia 22:07, 11 sie 2015

Kasik napisał(a)

Kiedys tez miałam nadzieje na odpoczynek ale się okazało że jak ogród sie postarzal to roboty nie ubyło , mase ciecia teraz jest a to wcale nie jest lekka praca.Pozdrówka serdeczne.