Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Kasik 09:58, 26 maj 2016

Margarete napisał(a)
Czytałam Kasiu że narzekasz na azalie - ja u siebie też widzę różnice na niekorzyść. Mniej pączków, mniej kwiatów.....
Chociaż twoja zielono-pomarańczowa ścieżka i tak uwodzi urodą. Pięknie kwitną ci rodki i czosnki. U mnie czosnki dużo mniejsze, chyba będę wykopywać bo inaczej całkiem mi znikną.
Widziałam wasze foty ze spotkania - super
Fajni ci wszyscy ludzie tu na O, tyle miłych znajomości a wręcz przyjaźni się tu zawiera.....super !
Pozdrawiam

MAłgonia- u mnie czosnki te ze zdjęcia -na jesień wsadzane. Te starsze też się mniejsze zrobiły, ale ja nie będę nic wykopywać- to nie dla mnie. Bożenka o azaliach pisała, że jak się mocno wysila, to w następnym roku niekoniecznie są ładne. No i trzeba to przyjąć.

A co do spotkania- to sama wiesz zawsze jest super. Przyjaźń to coś czego się nie spodziewałam wchodząc na forum. Przydarzyła się sama i jestem z tego powodu niezmiernie szczęśliwa.
Kindzia 11:57, 26 maj 2016

Bym się kawą udławiła jak te kanty zobaczyłam...cudo!!! Muszę na szkołę do Ciebie przyjść!!! Aleś piękne zrobiła!!! Nigdy takich u mnie nie było

Azalia taka jaka miała być...już się wystraszyłam, że pomarańczą będzie za bardzo trącać
Kasik 08:47, 27 maj 2016

Kindzia napisał(a)
Bym się kawą udławiła jak te kanty zobaczyłam...cudo!!! Muszę na szkołę do Ciebie przyjść!!! Aleś piękne zrobiła!!! Nigdy takich u mnie nie było

Azalia taka jaka miała być...już się wystraszyłam, że pomarańczą będzie za bardzo trącać
Wielkie dzięki Kochana

A kawę pij spokojniej troszeczkę.
yolka 08:49, 27 maj 2016

Azalki - wiadomo, ale las czosnkowy powalił mnie na kolana

Edytowałam,wyobraź sobie, że napisałam "trzosnkowy" - coraz częściej zdarzają się takie jaja. No chyba, że to norma u starszych pań
Kasik 08:54, 27 maj 2016

Dalej jesteśmy w fazie porządków, choć nie ma co nie zauważyć, ze prace posuwają się w dobrym kierunku Coraz ładniej się robi i pozostało tylko kilka mniej newralgicznych miejsc do wypielęgnowania.

Dziś mogę pokazać słoneczną rabatę, czyli na lewo od tarasu Jeszcze wprawdzie kora przyjdzie, ale już nieźle to wygląda.

Basilikum 09:01, 27 maj 2016

piekna sloneczna
Kasik 09:01, 27 maj 2016

I kilka fotek z porannym słońcem Wejście do sadu- czyli na wprost od tarasu

Tu już prawa strona
Kasik 09:13, 27 maj 2016

yolka napisał(a)
Azalki - wiadomo, ale las czosnkowy powalił mnie na kolana

Edytowałam,wyobraź sobie, że napisałam "trzosnkowy" - coraz częściej zdarzają się takie jaja. No chyba, że to norma u starszych pań

To nie taki las tylko zdjęcie tak zrobione

No i jaka to norma? i jaka starsza Pani? duchem zawsze będziemy młode.
Kasik 09:17, 27 maj 2016

Basilikum napisał(a)
piekna sloneczna

Iza czekam jeszcze na kolory szałwii, które są przy trawie, liatry, rozplenice trzy no i hortensje, a za nimi ML.
Może w tym roku już ta rabata pokaże na co ją stać. AAA i jeżówki przy rozplenicach piękne.
BasiaLT 09:18, 27 maj 2016

Jajku Kasiu ale masz ogród wycacany... a kanciki jak brzytwa. Kiedy ty to wszystko ogarniasz?