Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Kasik 21:19, 02 lip 2016

hanka_andrus napisał(a)
Czymkolwiek nie podsadzisz róż, zawsze to coś będzie zatrzymywało wodę, W różankach niczym nie podsadzają, tylko robią obwódki z dala od krzewów. Też mam ten błąd, i chyba wszystko spod róż wyciepię!

Tam Haniu jest taki mały spad do ścieżki, a że róże już mocno ukorzenione i posadzone na tym lekkim wzniesieniu, to im to nie przeszkadza. Byle by bezpośrednio pod nimi nie było wilgotnego kożucha i wylęgarni ślimorów.
anna_g 21:22, 02 lip 2016

Kasik napisał(a)

Gosia- to dobrze, ze tylko coś. U mnie jest nie tylko coś- u mnie zaś wszystko do roboty. Wykończy mnie ten ogród, bo o przyjemności już tu mówić chyba nie wypada.

A ja wczoraj chodziłam po ogrodzie i tak sobie myślałam, że nie bardzo mam co tam robić - lekka kosmetyka tylko na razie i nic specjalnego więcej. Upały dzisiaj okropne i nie było szans na "ogrodowiczkowanie".
Kasik 21:25, 02 lip 2016

Moja rozplenica - ogromna- pożera w fazie rozwoju wszystko co koło niej
Ale jest lekka i magnolka która przy niej jest kwitnie kiedy ona jest jeszcze szczoteczką, to na razie nie przeszkadzają. Bukszpan trochę cierpi, ale życie to cierpienie.

I krwawnica- ubiegłoroczny zakup z Pęchcina- szkoda, że tylko jedna.

yolka 21:29, 02 lip 2016

Byłam dzisiaj u mojego bylinowego i miał krwawnicę, tylko kwitła raczej amarantowo (ale się wypiłam z tym pokazaniem koloru).

Ja też mam jedną, podobno lubią mokre podłożę, ale u Ciebie jest raczej na rabatce a nie w bagienku
Basilikum 21:29, 02 lip 2016

fajnie po wyciapaniu wszystkiego w upaly mi sie tez nie chce w ogrodzie pracowac, wylaze dopiero wieczorem. Ostatnio mam takie zaleglosci, ze nie wiem czy dam rade je nadrobic do jesieni
Kasik 21:30, 02 lip 2016

Anabelki w starterach

A tu zaczynało już wiać- szła burza.

Kasik 21:32, 02 lip 2016

yolka napisał(a)
Byłam dzisiaj u mojego bylinowego i miał krwawnicę, tylko kwitła raczej amarantowo (ale się wypiłam z tym pokazaniem koloru).

Ja też mam jedną, podobno lubią mokre podłożę, ale u Ciebie jest raczej na rabatce a nie w bagienku

To jest rabata gdzie słońca jest niedużo, bo tuje za nią przysłaniają całe południowe. Po południu i wieczorkiem jest i dlatego tam się nie wysusza.

Ona może być w bagienku i w oczkach, ale jak ma mokro i nie palące słońce to pięknie rośnie.
Kasik 21:34, 02 lip 2016

Basilikum napisał(a)
fajnie po wyciapaniu wszystkiego w upaly mi sie tez nie chce w ogrodzie pracowac, wylaze dopiero wieczorem. Ostatnio mam takie zaleglosci, ze nie wiem czy dam rade je nadrobic do jesieni

Witaj w klubie. Tylko do mnie w lipcu dwie ogrodniczki jadą i nie może być tak bardzo zapuszczone. Bo to, że nie bedę miała na ażur to pewne.
Kasik 21:39, 02 lip 2016

Vanilki przy tarasie są mi do nosa Rosną jak jakieś "gupie"

Jeżówki już niektóre bardzo ładne, choć na pełen spektakl to trzeba poczekać.

Zdjecie w ruchu, bo wiało.

Basilikum 21:40, 02 lip 2016

do mnie jedzie jedna w sierpniu
ale ona juz ostrzezona, ze u mnie chwasciory