Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Alisonek 20:30, 05 mar 2014

Ty to umiesz złapać dobra okazję najpierw hortki, teraz camperdowni, ciekawe co jeszcze wymyślisz
Kasik 20:35, 05 mar 2014

Alisonek napisał(a)
Ty to umiesz złapać dobra okazję najpierw hortki, teraz camperdowni, ciekawe co jeszcze wymyślisz

Ala- ja tego w relacji okazji już nie traktuję, bo ta cena - to już nie może nazywać się okazyjną.
Ale biorąc pod uwagę poprzednią- czyli 250 ZŁ- to może?
Alisonek 20:45, 05 mar 2014

no 170 a 250 to jednak spora różnica, na Twoją korzyść oczywiście
Buziak bo uciekam z forum
alinak 21:44, 05 mar 2014

[ Aniu chciałabym kupić rozplenice, ale nie wiem czy one maja różne wielkości? Oglądając zdjęcia, mam wrażenie, że są różne. Ja potrzebuję nie za wysokie. Jeśli znasz ich nazwę- proszę o podpowiedź. ]

Kasiu mam dwie rozplenice jedna to HAMELN - i jest średniej wysokości ...do 1 m
druga to rozpl. MOUDRY---ta jest lekko wyższa ok. 120- 130 , ale obie w normie .

MonikaH 08:45, 06 mar 2014

świetna ściągawka z cięcia róż, może w tym roku uda mi się je przyciąć bardziej sensownie niż "na oko"

wiąz wredei rośnie powolutku....bardzo, mam metrowy patyk, teraz będzie jego 3 sezon, a nie wiem czy mu z 10cm przybyło - ale ma cudne listki
Kasik 10:46, 06 mar 2014

MonikaH napisał(a)
świetna ściągawka z cięcia róż, może w tym roku uda mi się je przyciąć bardziej sensownie niż "na oko"

wiąz wredei rośnie powolutku....bardzo, mam metrowy patyk, teraz będzie jego 3 sezon, a nie wiem czy mu z 10cm przybyło - ale ma cudne listki

Dowiedziałam się wszystkiego, nawet tego , że go w pierwszych latach słoneczko lubi palić, ale i tak go chcę.
Kasik 10:47, 06 mar 2014

alinak napisał(a)
[ Aniu chciałabym kupić rozplenice, ale nie wiem czy one maja różne wielkości? Oglądając zdjęcia, mam wrażenie, że są różne. Ja potrzebuję nie za wysokie. Jeśli znasz ich nazwę- proszę o podpowiedź. ]

Kasiu mam dwie rozplenice jedna to HAMELN - i jest średniej wysokości ...do 1 m
druga to rozpl. MOUDRY---ta jest lekko wyższa ok. 120- 130 , ale obie w normie .

Dzieki Alinko. Chcę je posadzić przed hortusiami i coś pomiędzy nimi- chyba to będzie rozchodnik, bo nie mam pomysłu.
MonikaH 12:21, 06 mar 2014

Kasik napisał(a)

Dowiedziałam się wszystkiego, nawet tego , że go w pierwszych latach słoneczko lubi palić, ale i tak go chcę.

też się czegoś nowego tu dowiedziałam , wredek przypalał się i to mnie martwiło, czuję się pocieszona, że tylko w pierwszych latach, ale pączków jeszcze nie widać, mam nadzieję, że tylko śpi
mijam po drodze do pracy dwa spore wiązy, jeden ma z 5m, piękny jest, drugi jest mniejszy i tuje rosną szybciej niż on i zaczynają go niestety zasłaniać od drogi
Agania 12:45, 06 mar 2014

Kasiu, cieszę się razem z tobą z camperdowniego, czekam z niecierpliwością na pierwsze fotki .... to moje ulubione drzewo, mam jego dokumentację foto od posadzenia, żadnego drzewa tak nie obfociłam jak wiąza

Trzymam kciuki za kwitnienie magnolki, musisz dla mnie zrobić fotki, koniecznie
Kasik 13:35, 06 mar 2014

Nie wiem tylko czy jest się czym chwalić, bo to taka rózga z badylkami, Ale zdjęcie zrobię. Magnolkę doglądamy codziennie- jak zakwitnie będziesz pierwsza.