Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Kindzia 17:41, 06 mar 2014

Zobacz Kasiulka czy te Twoje świeże hortki mają już coś zielonego na patykach? Bo mnie korci okropnie zamawiać...

Buziolek
Kasik 18:22, 06 mar 2014

Kindzia napisał(a)
Zobacz Kasiulka czy te Twoje świeże hortki mają już coś zielonego na patykach? Bo mnie korci okropnie zamawiać...

Buziolek

Dobra kobieto jak dobrze, że jesteś .:

Poszłam do garażu, bo na razie tam stoją, a na gałązkach pączki pękają i kolor się zieloniutki pokazuje. W sobotę musze je posadzić. Koniecznie.

A Ty widzę nóżkami przebierasz. Wierz mi, ze jakbyś bliżej mieszkała, oddałabym Ci te vanilki, bo one są tak przy okazji. Mi zależało na limkach.

Buziaczek Kochaniutka.
Kindzia 18:33, 06 mar 2014

Czyli czas na mnie! W poniedziałek zamawiam!!! I miskanty do tego!!! A co!!!
Ty masz Kochana hektary...trochę czasu trzeba, żeby to zapełnić. Sadź, będzie pięknie Oczywiście sobie zdaję sprawę z tego, że takich wielkoludów nie uda mi się kupić, ale urosną. Moje miśki w zeszłym roku takie marnociny były, teraz, po roku, już mężniejsze
Muszę jutro zadzwonić do tej szkółki i zapytać czy na czwartek mi przyślą

Buziaczki Kasiu, dzięki za spacer do garażu wymuszony
Kasik 18:37, 06 mar 2014

Kindzia napisał(a)
Czyli czas na mnie! W poniedziałek zamawiam!!! I miskanty do tego!!! A co!!!
Ty masz Kochana hektary...trochę czasu trzeba, żeby to zapełnić. Sadź, będzie pięknie Oczywiście sobie zdaję sprawę z tego, że takich wielkoludów nie uda mi się kupić, ale urosną. Moje miśki w zeszłym roku takie marnociny były, teraz, po roku, już mężniejsze
Muszę jutro zadzwonić do tej szkółki i zapytać czy na czwartek mi przyślą

Buziaczki Kasiu, dzięki za spacer do garażu wymuszony

Nie za ma co
agatanowa 19:10, 06 mar 2014

Kasik napisał(a)

Dowiedziałam się wszystkiego, nawet tego , że go w pierwszych latach słoneczko lubi palić, ale i tak go chcę.

Kasik, i ja nie mogłam się oprzeć urokowi wiąza hollandica Wredei. Tutaj wyczytałam, że czasem łapie jakieś wredne choróbsko, chyba i u Danusi, i jeszcze u jednej z nas, niestety nie pamietam u kogo. Ale ten drugi okaz był już ładny, wyrośniety i nagle choroba go kompletnie zasuszyła.
To przeczytawszy, zaczęłam się wahac nad zakupem. Ale, chyba tego samego dnia abo chwilę po, jadąc samochodem zobaczyłam na żywo okaz taki z kilkanaście metrów w całej swej krasie w pełnym słońcu. O mało mi głowy nie urwało, a ja wypadku nie spowodowałam gapiąc się w innym kierunku niż kierunek jazdy Tym samym klamka zapadła. Na jesieni, już w stadium bezlistnym (dokładnie był jeden listek ), kupiłam drzewko wielkosci ok. 2,2 m. Nie rośnie w pełnej ekspozycji na słońcu. Zobaczymy jak sobie poradzi i czy przezył zimę.
Rozumiem zachwyt tym drzewem

Kasik 19:22, 06 mar 2014

agatanowa napisał(a)

Kasik, i ja nie mogłam się oprzeć urokowi wiąza hollandica Wredei. Tutaj wyczytałam, że czasem łapie jakieś wredne choróbsko, chyba i u Danusi, i jeszcze u jednej z nas, niestety nie pamietam u kogo. Ale ten drugi okaz był już ładny, wyrośniety i nagle choroba go kompletnie zasuszyła.
To przeczytawszy, zaczęłam się wahac nad zakupem. Ale, chyba tego samego dnia abo chwilę po, jadąc samochodem zobaczyłam na żywo okaz taki z kilkanaście metrów w całej swej krasie w pełnym słońcu. O mało mi głowy nie urwało, a ja wypadku nie spowodowałam gapiąc się w innym kierunku niż kierunek jazdy Tym samym klamka zapadła. Na jesieni, już w stadium bezlistnym (dokładnie był jeden listek ), kupiłam drzewko wielkosci ok. 2,2 m. Nie rośnie w pełnej ekspozycji na słońcu. Zobaczymy jak sobie poradzi i czy przezył zimę.
Rozumiem zachwyt tym drzewem

Witaj Agata- gdzie się podziewałaś?

W szkółce powiedzieli, że będzie go lekko przypalało do momentu kiedy się nie wzmocni. A w słońcu musi rosnąć- bo przecież musi się wybarwiać.
agatanowa 19:50, 06 mar 2014

Mam nadzieję, że wystarczy mu słońca na ładne wybarwienie. Rośnie od zachodu.
Myślałam, że zimą przysiądę przy sprawach ogrodowych i ogrodowisku, a tu przeciwnie - czasu nie miałam. Ale to tu, to tam zaglądałam czasem, tyle że się nie udzielałam. Pozdrawiam

Kasik 19:57, 06 mar 2014

agatanowa napisał(a)
Mam nadzieję, że wystarczy mu słońca na ładne wybarwienie. Rośnie od zachodu.
Myślałam, że zimą przysiądę przy sprawach ogrodowych i ogrodowisku, a tu przeciwnie - czasu nie miałam. Ale to tu, to tam zaglądałam czasem, tyle że się nie udzielałam. Pozdrawiam

Tutaj listy obecności nie ma , zawsze można wejść, kiedy przyjdzie ochota. Fajnie, że jesteś.
U mnie w głowie misz masz ogrodowiskowy i nadal mam mglisty obraz tego co będzie,
Tylko ja zawsze mówię: "jeszcze tak nie było, żeby jakoś nie było."

Oby to "jakoś" było dobre dla nas.
monteverde 19:58, 06 mar 2014

Może listki tracić jak się przypali miłego weekendu Kasiu
Kasik 20:02, 06 mar 2014

monteverde napisał(a)
Może listki tracić jak się przypali miłego weekendu Kasiu

Dziękuję bardzo. I ten przebiśnieg? Wiedziałaś jak mi radość sprawić.