Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Łowieckiej

Na Łowieckiej

kosolka 21:44, 25 kwi 2015

No musze przyznać że wisionka mnie też zachwyciła!! Cudeńko! Zapisałam do ulobionych. Poza tym - pięknie, schludnie, czyściutko, kwiatuchy piękne.. Gratuluję
Iwk4 21:45, 25 kwi 2015

inag napisał(a)

Wg mojego M to nasze najładniejsze drzewo. U mnie też jest w czołówce choć prowadzi klon Carnival

U mnie jest ten klon od miesiąca. Mówisz, ze będę zadowolona? Pani w szkółce nas namówiła i kupiliśmy
Mysza 21:56, 25 kwi 2015

Śliczne zrobiłaś zdjęcia.
A tulipany cudne
inag 22:00, 25 kwi 2015

Iwk4 napisał(a)

U mnie jest ten klon od miesiąca. Mówisz, ze będę zadowolona? Pani w szkółce nas namówiła i kupiliśmy

Będziesz BAAAAAAAARDZO zadowolona! Tylko od razu przestrzegę: Nie rób tego błędu co ja i nie sadź go na pełnym słońcu bo okropnie się przypala! Nie wiem czy nie będę zmuszona go właśnie przesadzić...
inag 22:03, 25 kwi 2015

Agatan24 napisał(a)

Kurcze ja tez mam60cm i nie wiem czy nie przesunąć troche do przodu, tylko ile? I kiedy?
Słodziak ten Twój synek

Słodziak jest, to fakt Tylko niejadek niesamowity Czasami aż mi się płakać chce z bezsilności...
Wg mnie jest to za blisko... Jeżeli masz możliwość to przesadź bo będziesz musiała kombinować tak jak ja. Ja nie mogę niestety już ich wysunąć do przodu bez poprawiania obrzeży Jutro zrobię Ci zdjęcie to zobaczysz...
inag 22:04, 25 kwi 2015

kosolka napisał(a)
No musze przyznać że wisionka mnie też zachwyciła!! Cudeńko! Zapisałam do ulobionych. Poza tym - pięknie, schludnie, czyściutko, kwiatuchy piękne.. Gratuluję

Ola, są i miejsca, mniej schludne ale do przeróbki zostawiłam je sobie na następny rok ze względów finansowych...
Dzięki!
inag 22:05, 25 kwi 2015

Mysza napisał(a)
Śliczne zrobiłaś zdjęcia.
A tulipany cudne

Gosia, zawsze powtarzam, że na zdjęciach wszystko można pokazać tak, żeby wyglądało jak milion dolarów
Agatan24 22:09, 25 kwi 2015

inag napisał(a)

Słodziak jest, to fakt Tylko niejadek niesamowity Czasami aż mi się płakać chce z bezsilności...
Wg mnie jest to za blisko... Jeżeli masz możliwość to przesadź bo będziesz musiała kombinować tak jak ja. Ja nie mogę niestety już ich wysunąć do przodu bez poprawiania obrzeży Jutro zrobię Ci zdjęcie to zobaczysz...

Mój Wojtek też miał etap niejadka ale nie zmuszalam go nigdy i teraz jak jest głodny to potrafi zjeść jak dorosły facet ale sa dni ze je jak ptaszek. Tez się przejmowałam jak nic nie chciał jeść ale powiem Ci ze nie warto zbyt mocno naciskac bo sie wtedy dzieci zrazaja do jedzenia.
A jak myslisz moge je teraz przesadzić? I o ile je przesunac, 80CM od tuj będzie ok czy dalej?

Czekam na zdjecia
inag 23:21, 25 kwi 2015

Ja też cały czas liczę na poprawę jego apetytu ale na "liczeniu" się kończy. Moje dziecko najchętniej by nic nie jadło. On nawet za słodyczami nie przepada.. A wagę ma bardzo niską. Od roku nic nie przybrał. Waży cały czas tyle samo Niedobrze mu się robi na sam widok jedzenia..
Jeżeli możesz to ja bym przesadziła albo teraz właśnie albo na jesień. Inaczej będziesz musiała podcinać tylne gałązki tak jak ja. Tylko jeżeli zdecydujesz się teraz to raczej z dużą bryłą ziemi żeby nie odchorowały za bardzo bo może się odbić na jakości kwitnienia.. Z tą odległością to nie wiem ale wg mnie powinien być odstęp zdecydowanie ponad metr. Spytaj kogoś bardziej doświadczonego albo w wątku o hortensjach. Tam uzyskasz na pewno odpowiedź.. Tuje jak raz się ogołocą to raczej się nie odrodzą w tych miejscach i zimą będziesz patrzyła na suche gałęzie.. Gdybym przy robieniu obrzeży wiedziała, że umiejscowię tam hortensje inaczej bym rozplanowała miejsce, teraz muszę pilnować by jedne nie zgłuszały drugich.. Jeżeli możesz sobie oszczędzić kłopotu to to zrób..
Mirka 01:21, 26 kwi 2015

inag napisał(a)
Pomocników chyba dwóch Jeżuniu jak masz łądnie Zawsze mi się podobały czerwone tulipany ale twoje białe śliczne i do wszystkiego jednak pasują Czy to Turzyca Włosiasta na tych rabatach? Teraz to idę spać Dobranoc