Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Łowieckiej

Na Łowieckiej

inag 16:10, 23 mar 2016

Mirka napisał(a)
U mnie rozchodnika też widać.Wykopałam nawet jeden i podzieliłam wyszło 25 kapustek czyli będzie 25 nowych sadzonek.W zeszłym roku podzieliłam tak samo i teraz widzę jak urosły przez sezon z 1 kapustki teraz jest do 10 w każdej sadzonce.Ilona nie miej wyrzutów ja też nic jeszcze nie cięłam.

I to jest właśnie fajne w rozchodnikach. Dzielisz jak chcesz, kiedy chcesz a one coraz bardziej się rozrastają.
U mnie jest tak, że jak mam czas i możliwości żeby podziałać z porządkami w ogrodzie to pada deszcz, jak nie mogę sobie na to pozwolić to pogoda jak marzenie. No zwariowac można. Takim trybem to ja w tym roku nawet hortensji nie zetnę...
Agatan24 16:21, 23 mar 2016

inag napisał(a)

Ale Ty masz wymówkę a ja???
Ja wychodzę na lenia

E tam
Mnie to normalnie nosi w domu że nic nie mogę zrobić.
Mirka 17:08, 23 mar 2016

inag napisał(a)

I to jest właśnie fajne w rozchodnikach. Dzielisz jak chcesz, kiedy chcesz a one coraz bardziej się rozrastają.
U mnie jest tak, że jak mam czas i możliwości żeby podziałać z porządkami w ogrodzie to pada deszcz, jak nie mogę sobie na to pozwolić to pogoda jak marzenie. No zwariowac można. Takim trybem to ja w tym roku nawet hortensji nie zetnę...
Jak nie zetniesz przeca na patyki czekam
nawigatorka 19:10, 23 mar 2016

inag napisał(a)

Też tak obstawiałam ale nie byłam pewna.
Trzymam za nie kciuki! W razie czego to mam ich jeszcze troche
w razie czego podziele te ktore juz mam od Ciebie
babka 19:20, 23 mar 2016

inag napisał(a)

Co roku kupuję z jednego źródła i zawsze się zgadzały więc mam nadzieję, że i tym razem tak będzie W zeszłym roku kupiłam w Cast. i z kolorami był istny szał! Miały mieć jeden kolor a wyszły: pomarańczowe, czerwone, białe, różowe i 1 żółty...
Wiem, że koszyczki są nowe-stare ale ja uwielbiam takie odnowione rzeczy z drugim życiem. Sama mnóstwo rzeczy przerabiam, maluję, zmieniam i to naprawde cieszy jak coś co miało się wyrzucić zaczyna się na nowo podobać

Wstawiłam nowe
Ja z tulipanami problemów nie mam, od lat mam te same, czerwone i zwyczajne
Sporej części się pozbyłam by zrobić miejsce nowym więc i mnie w następnym sezonie taka loteria czeka

Piszecie o rozmnażaniu rozchodników. Mam jedną tylko sadzonkę pożądanej przeze mnie odmiany i boję się ją ruszać, poczekam na gałązki
inag 19:53, 23 mar 2016

Agatan24 napisał(a)

E tam
Mnie to normalnie nosi w domu że nic nie mogę zrobić.

Korzystaj, bo teraz możesz jeszcze odpoczywać
inag 19:54, 23 mar 2016

Mirka napisał(a)
Jak nie zetniesz przeca na patyki czekam

Podobno jutro ma być ładna pogoda
inag 19:55, 23 mar 2016

nawigatorka napisał(a)
w razie czego podziele te ktore juz mam od Ciebie

No też racja..
inag 20:00, 23 mar 2016

babka napisał(a)

Wstawiłam nowe
Ja z tulipanami problemów nie mam, od lat mam te same, czerwone i zwyczajne
Sporej części się pozbyłam by zrobić miejsce nowym więc i mnie w następnym sezonie taka loteria czeka

Piszecie o rozmnażaniu rozchodników. Mam jedną tylko sadzonkę pożądanej przeze mnie odmiany i boję się ją ruszać, poczekam na gałązki

Od razu w pośpiechu zajrzałam Wyszło super! Duuuuuużo lepiej! Tak świeżo się zrobiło
I te tulipany kwitną Ci co roku??? Nie giną?
Jaka to odmiana rozchodnika? Rozsadzania ich się nie bój. Im się nie da zaszkodzić
Nallar 20:12, 23 mar 2016

Możesz wpaść po odpowiedź.