Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Łowieckiej

Na Łowieckiej

Sabina76 21:39, 25 lut 2015

Ilona,jesteś Co słychac Na Łowieckiej? Pozdrawiam serdecznie
inag 21:59, 25 lut 2015

Jestem, jestem położe synka spać i przylezę
inag 22:17, 25 lut 2015

Karol99 napisał(a)
Witaj. Wszystko obejrzałem i jestem pod wrażeniem. Piękny ogród.

Karol, a ja jestem pod wrażeniem Twojego! wczoraj trochę poczytałam, pooglądałam i stwierdzam, że jak uda Ci się ukorzenić hortensjowe patyczki to będą miały wspaniały nowy dom
Agatan24 22:19, 25 lut 2015

Hej Ilonko, na jednym ze zdjęć w wizytówce dojrzałam carex "bronze form" chyba? Powiedz mi jaką ta trawa osiąga wysokość, jak zimuje i czy się ją ścina na wiosnę?

inag 22:21, 25 lut 2015

kitek81 napisał(a)
też zajrzałam, ale poczytałam i pooglądałam pierwsze 10 str i wizytówkę i muszę przyznać, że ogród masz piękny, a Ty jesteś nad wyraz skromna!
oczywiście zaznaczam do obserwowawych i w weekend przejrzę resztę wątka
pozdrawiam

Ja byłam u Ciebie niejednokrotnie tylko się nie odzywałam... Muszę przyznać, że jesteś mistrzynią w sianiu, rozmnażaniu itd. Idę zaraz znów poczytać co tam masz ciekawego jeszcze w tych swoich doniczkach
inag 22:35, 25 lut 2015

Agatan24 napisał(a)
Hej Ilonko, na jednym ze zdjęć w wizytówce dojrzałam carex "bronze form" chyba? Powiedz mi jaką ta trawa osiąga wysokość, jak zimuje i czy się ją ścina na wiosnę?

cześć! tej trawki kupiłam 6 doniczek na wiosennych targach ogrodniczych w zeszłym roku pod nazwą "turzyca włosista bronco". Milion razy zastanawiałam się już czy to to samo co turzyca bronze form czy cos innego... Przy zakupie była dosyć mała, ale jak się okazało rośnie jak szalona. Bardzo szybko podwaja a nawet potraja swą objętość. W sezonie porozdzielałam ją na mniejsze sadzonki i do jesieni były już olbrzymie. Teraz mam ich conajmniej 25 sztuk w bukszpanach.
Ja absolutnie jej nie cięłam i widzę, że zimę przeżyła bez szwanku. Nawet w dotyku widać, że źdźbła są żywe. Kobieta od której ją kupowałam mówiła, że po zimie należy tylko wyczesać suche źdźbła - te martwe same z łatwością wyjdą, ale naprawdę takich u mnie nie ma. A co do wysokości to ma tak na oko ze 25- 30cm. Szczerze powiem, że jak do tej pory to najmniej problemowa roślina u mnie
Agatan24 22:39, 25 lut 2015

To chyba mnie przekonałaś do zakupu szkoda że nie jest trochę wyższa, bo zastanawiałam się jeszcze nad rozplenicą japońską tylko ona to jak kwitnie to znów jest za wysoka, a chciałam podsadzić nią trzmielinę na pniu.
inag 22:51, 25 lut 2015

Ja mam rozplenicę Hammeln i ona wcale aż taka wysoka nie jest... na jakiej wysokości masz szczepione te trzmieliny??? Moje są tak na oko na 1 metr może 1,10 (jutro zmierzę jak chcesz) i na pewno trawa nie dorasta do trzmieliny..
inag 22:52, 25 lut 2015

A zastanów się jeszcze nad rozplenicą little bunny. Ta jest jeszcze niższa..
Agatan24 23:00, 25 lut 2015

Jeszcze nie mam trzmieliny dopiero zakupy będą
A masz obydwie te rozplenice? Ja też mam dwie rozplenicę ale nie wiem jaki gatunek i latem jak zakwitła to zastawiła mi świerka na pniu.
Chciałąbym jakąs trawę o wys. ok 50 cm