Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Łowieckiej

Na Łowieckiej

inag 21:31, 13 mar 2015

Magda_ napisał(a)
Dawno nie zaglądałam ale melduję, że nadrobiłam

nowa rabata będzie śliczna. Jeśli chodzi i Iryski to ja w ubiegłym roku wsadziłam syberyjskie a tamtym roku jeszcze nie kwitły dopiero w tym roku okaże się jak się prezentują

pokaż jeszcze troszkę tej wiosny w swoim ogrodzie

Kurczę, to mnie zmartwiłaś... Miałam nadzieję, że jednak zakwitną jeszcze w tym roku... Jeszcze dziś przyjdę do Ciebie oglądać irysy
Na taką prawdziwą wiosnę to jeszcze czekam (niecierpliwie). Oprócz krokusów nic nie kwitnie niestety.. Czekam na tulipany I mam nadzieję, że się nie zawiodę
inag 21:34, 13 mar 2015

agata19762 napisał(a)
Ilonko cudna ta Twoja wiosenka !!!!!!!!!!!!!
pozdrówki zostawiam u mnie 2 na plusie .......

U mnie też na plusie ale zimno... Mam nadzieję, że synek lepiej się czuje...
Udanego wekendu!

Doczytałam właśnie u Ciebie trzymam kciuki za szybki powrót ze szpitala...
kitek81 21:03, 14 mar 2015

też czekam na tulipanki, dosadziłam trochę w tamtym roku i nie mogę się doczekać tych kolorów-a na razie niestety zimnooooooo
inag 22:24, 14 mar 2015

kitek81 napisał(a)
też czekam na tulipanki, dosadziłam trochę w tamtym roku i nie mogę się doczekać tych kolorów-a na razie niestety zimnooooooo

O tulipanach to w najbliższym czasie muszę zapomnieć chyba.. U mnie tak zimno, że stoją w miejscu nawet krokusy poskładały płatki
Magda_ 22:30, 14 mar 2015

inag napisał(a)

Kurczę, to mnie zmartwiłaś... Miałam nadzieję, że jednak zakwitną jeszcze w tym roku... Jeszcze dziś przyjdę do Ciebie oglądać irysy
Na taką prawdziwą wiosnę to jeszcze czekam (niecierpliwie). Oprócz krokusów nic nie kwitnie niestety.. Czekam na tulipany I mam nadzieję, że się nie zawiodę

jeśli chodzi o iryski to latem miały tylko ładne listki
na Mazowszu też zimno i kwiatki się z powrotem pod ziemię chowają
inag 22:38, 14 mar 2015

Magda_ napisał(a)

jeśli chodzi o iryski to latem miały tylko ładne listki
na Mazowszu też zimno i kwiatki się z powrotem pod ziemię chowają

Szkoda, że nie zobaczę w tym roku jak kwitną... A masz może ich zdjęcie, bo wczoraj ich u Ciebie szukałam ale z marnym rezultatem Ciekawa jestem jak wyglądają w pierwszym roku po posadzeniu?

PS. Te 80 rozsypanych worków kory jest imponujące
bdan 09:07, 16 mar 2015

Ilona zastanawiam się nad zakupem hortensji polar bear lub silver dolar. Polar chba masz u siebie. Mozesz napisać co o niej sadzisz, jaka wielkość, jak się przebarwia?
kitek81 09:25, 16 mar 2015

miłego tygodnia ze słoneczną, wiosenną pogodą
pozdrawiam
inag 09:26, 16 mar 2015

bdan napisał(a)
Ilona zastanawiam się nad zakupem hortensji polar bear lub silver dolar. Polar chba masz u siebie. Mozesz napisać co o niej sadzisz, jaka wielkość, jak się przebarwia?

No jasne, że Ci napiszę
Dla mnie polar bear to najpiękniejsza hortensja jaką mam (mam też vanilla fraise i limelight). Limelight mnie drażni tym swoim zielonkawym odcieniem na początku. Polar bear jest czysto biała do samego końca. Dopiero przy przymrozkach - wiadomo robi się brązowawa, tak jak inne hortensje. Na tle tujek wyróżnia się niesamowicie. Ta biel aż kłuje po oczach. Kwiaty są naprawdę ogromne.
Co do wielkości to podają, że maksymalna wysokość to 1,5 -2 metry i podobna szerokość. Ja ze swojego doświadczenia akurat się nie wypowiem co do tych rozmiarów bo tnę je dosyć nisko i nie pozwalam na ich osiągnięcie. Trzymam je w ryzach
Gdybym ja miała wybierać ponownie to zdecydowanie wybrałabym polar bear znowu Jak się zdecydujesz to myślę, że będzie Pani zadowolona
inag 09:51, 16 mar 2015

kitek81 napisał(a)
miłego tygodnia ze słoneczną, wiosenną pogodą
pozdrawiam

Kasia, marzenia ale dziękuję
Za oknem wieje, słońca brak, zimno, buro.. Tulipany stanęły w miejscu, krokusy pozwijane Wiosna o mnie zapomniała