Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » w Oborze też mogą być ogrody

w Oborze też mogą być ogrody

iwonaal 16:21, 30 kwi 2014

Ala super wszystko. Wiązy mnie kuszą.
Gardener27 19:31, 30 kwi 2014

Alisonek napisał(a)

Ala bardzo mi się podoba to miejsce z tym że ja bym posadził wiązy dalej od siebie a pomiędzy nimi nasadził rząd zimozielonych np. cisów, żywotników W ten sposób miałabyś po dwóch stronach solitery o jasnożółtym kolorze a w środku ściankę zasłaniającą mur sąsiadów Co myślisz o moim pomyśle ?

Na pergolę proponuję żagiel przeciwsłoneczny dostępny na Allegro lub Ikea za grosze Dzięki niemu będzie można posiedzieć pod osłoną w słoneczne dni a i przed deszczem Cię ochroni

A takiego paskudztwa to ja w życiu nie widziałem i mam nadzieję że nie będę musiał I jeszcze jakie zbliżenie Fujjjjjj

Pomocnik Franek jest najfajniejszy na placu budowy

Pozdrawiam!
Alisonek 22:21, 30 kwi 2014

Kasik napisał(a)

O nie ! I do ogrodu wpadam

Buziaki

Żartowałam KAsiu wiesz że jesteś zawsze miłym gościem
Ivvvona 22:22, 30 kwi 2014

Śliczne te Twoje wredotki, tfu tfu, oby zdrowo rosły Na tej ścianie chyba będą dobrze wyglądać tylko daj im coś do kontrastu no i większy odstęp zrób, to są w sumie duże drzewa. Udanego weekendu
Alisonek 22:23, 30 kwi 2014

inag napisał(a)
To chyba to
U mnie tez sa pędraki niestety, ale z tego co slyszalalam to kilka nie zaszkodzi co innego jak jest tego wiecej...

Spójrz tu: (mnie to pocieszyło)
https://www.ogrodowisko.pl/watek/734-pedraki-w-trawie?page=2

Ilonka dzięki za link, akurat wątek śledzę i pamiętam relacje Bogusia z wyciągania opuchlaków..bleee
natrafiłam na info że mogą to też być rolnice, eMek pryska uprawy na rolnice więc jest duże prawdopodobieństwo że to właśnie te larwy. zobaczymy czy coś jeszcze znajdę, oby nie.
Pozdrawiam cieplutko
Alisonek 22:25, 30 kwi 2014

Pszczelarnia napisał(a)
I zapachem goździków. Alisonku! Bonzaj niesamowity.

Pszczółko na razie tylko kilka kwaitków goździków się pokazało Dziękuję, tyle miłych słów nad dwoma krzaczorami
Alisonek 22:26, 30 kwi 2014

elzbieta_g napisał(a)

no i teraz bajerancko i już się nie czepiam , bo u mnie też drugi tydzień ,,marysie'' stoją

Elu dobrze jest, niektóre pomysły potrzebują czasu
Alisonek 22:28, 30 kwi 2014

Iwonka bo one mają śliczne listeczka miodzio normalnie
Alisonek 22:35, 30 kwi 2014

Gardener27 napisał(a)

Ala bardzo mi się podoba to miejsce z tym że ja bym posadził wiązy dalej od siebie a pomiędzy nimi nasadził rząd zimozielonych np. cisów, żywotników W ten sposób miałabyś po dwóch stronach solitery o jasnożółtym kolorze a w środku ściankę zasłaniającą mur sąsiadów Co myślisz o moim pomyśle ?
Na pergolę proponuję żagiel przeciwsłoneczny dostępny na Allegro lub Ikea za grosze Dzięki niemu będzie można posiedzieć pod osłoną w słoneczne dni a i przed deszczem Cię ochroni
Pozdrawiam!

Przemku chyba telepatycznie odczytałam co tutaj napisałeś, bo w drodze powrotnej z zakupów grillowych kupiłam 5 cisów Wojtek takie chude patyczaki

moją myślą było że może zasłonią właz od wody, jutro ustawię je koło wiązów. ja wiem że one teraz stoją blisko siebie, ale tak łatwiej wszystko złapać na 1 fotce też muszę uważać z tymi nasadzeniami bo tam rośnie orzech, i tak musze go przykrócić bo inaczej zasłoni wiązy
Ciekawy pomysł z tym żaglem, obejrzę co tam ciekawego jest na Allegro
dziękuję za wszystkie pomysły
malgorzata_s... 22:50, 30 kwi 2014

Ale działasz kobieto Jesteś nie do zdarcia Franio za chwilę ten płotek rozbierze Widział jak składali Buziak