Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » w Oborze też mogą być ogrody

w Oborze też mogą być ogrody

iwonaal 19:03, 31 lip 2014

Ala, gdzie zaginęłaś?
Alisonek 21:35, 31 lip 2014

zabaewa napisał(a)
A ja wczoraj skosiłam cały trawnik Na raty - pomiędzy było leżingowanie. A dzisiaj wycinałam trawę wokół roślin, coby ładnie było, podlałam konewką cały ogród - w ramach opróżniania oczka do poprawki i wieczorem zabraliśmy skę za kopanie w oczku. Ledwo zdążyliśmy przed burzą Położyliśmy folię, zabezpieczyliśmy granitem w kilku miejscach i rozpętał się argamedon. Jak przestało lać to oczko było pełne. Od razu widać, że tym razem poziom jest akuratny Tylko jutro będziemy albo znów wybierać wodę albo kłaść granity i łupki siedząc w majtkach w wodzie', a potem wybierzemy wodę do podlewania i jak brzegi wyschną to je umocnimy, podkleimy i wysypiemy piaskiem i kamyczkami.

Odpowiadając na niedzielny wpis (!!!) ło matko, ale zaległości!!!

Ewuś ale mieliście pracowita niedzielę, a my po leżingu popołudniowym pojechaliśmy na wycieczkę rowerową i odwiedziliśmy Iwonę i jej rodzinkę

iwonaal: Ala cieszę się, że przyjechaliście. Buziaki.

to my dziękujemy za gościnę i przepraszamy że tak bez zapowiedzi buziakii

Wilcza Góra:
u nas było tak gorąco, że nie dało się nigdzie ruszyć, choć rano "imperatyw" był !
zostaliśmy w ogrodzie i było fajowo

u nas tez upały niemiłosierne były, aż do dzisiaj, a dzisiaj aż zimno, że skarpetki poszły w ruch buziaki Wilczyco

Tusiala: Alu dziękuję za Twoje chęci (kapustka) ale znikłam na trochę i tak niespodziewanie co i dla mnie było zaskoczeniem
Śliczne hortki a paczka full wypas

Martuś już Ci wiadomość napisałam dzisiaj będa fotki z zagospodarowania tej mega paczki Pozdrawiam

Magdalena25: Witaj!
Zajrzałam i zapisuje do odwiedzania
Pozdrawiam

Witaj Magda oczywiście zapraszam do odwiedzin, bo jak jestem to się dzieje, a jak mnie nie ma to uzupełniam zaległości i też się dzieje

Mathildias: Cóż za nazwa dla takich pięknych róż.... ale...
"Czemże jest nazwa? To, co zowiem różą,
Pod inną nazwą równieby pachniało" (W.Shakespeare)

Bo te kilka róż rośnie przy ulicy, a właściwie drodze wojewódzkiej która jest koło naszego domu, i takie dzikie skojarzenie że to są ulicznice co racja, są śliczne

Gardener27 21:39, 31 lip 2014

O matko Będzie się działo Aluś nie bij
Alisonek 21:40, 31 lip 2014

olaw napisał(a)
Alu wpadam do Ciebie często ale nie zostawiam śladu...
Chciałam Ci jeszcze raz podziękować za cebulki mieczyków...teraz tak pięknie kwitną i mają takie bujne, wypasione kwiaty, a kolory po prostu eksplozja! Co na nie spojrzę to myślę o Tobie moje ubiegłoroczne cebulki to przy nich miernotki...

no własnie nie raz o Tobie myślałam, i już się bałam że mieczyki dały ciała i ja razem z nimi a tu miła niespodzianka
a czemu nic nie piszesz???tylko się ukrywasz, wiesz że ja dziękuję za każde rady i spostrzeżenia
wywołałaś do dyskusji mieczyki, to pokażę w końcu jakieś zdjęcia a nie sam tekst suchy
mieczykowe poletko

zabaewa: Ala - zażniwiłaś się czy chwasty Cię porwały ?
Mieczyki od Ciebie zaczęły spektakl - cuownie

ojj Ewuś, żniwujemy i chwastujemy
cieszę się że mieczyki nie zawiodły i mam nadzieje że zdjęcia u Ciebie zobaczę
Alisonek 21:48, 31 lip 2014

Ivvvona napisał(a)
Ogród wypiękniał a warzywnik to już w ogóle pierwsza klasa Pozdrówka zostawiam

Iwono a dziękuję, to luknij na moje warzywka, bo są przepyszne i taaakie smaczne

buziaki i fajnie że o mnie pamiętasz, bo ja ostatnio mam wszędzie tyły, u Ciebie w ogrodzie też, niestety ale obiecuję poprawę
Alisonek 21:52, 31 lip 2014

Gardener27 napisał(a)
Ala siedzi na kombajnie i goli zboże Swoją drogą fotkę z prac mogła by umieścić

Ala siedzi w traktorze,a kombajn należy do dziadka
a zdjęcie będzie z nauki rolnictwa od najmłodszych lat, czyli Franko na kombajnie

zabaewa: Z tego kombajnu o pewnie do domu na czworkach wraca. Ogród nam zapuści, potem będzie o nocy go pielić i znów czasu na foty nie będzie.
Czuję się Przemku - podobnie jak Ty - osierocona

Oj Wy moje sierotki zaniedbane już Was dzisiaj zdjęciami uszczęśliwię, bo w każdej wolnej chwili chwasty wyrywam i zmieniam
mój najlepszy kącik w ogrodzie, ciekawe czemu?

Gardener27 21:58, 31 lip 2014

Alisonek napisał(a)

Ala siedzi w traktorze,a kombajn należy do dziadka
a zdjęcie będzie z nauki rolnictwa od najmłodszych lat, czyli Franko na kombajnie

Oj Wy moje sierotki zaniedbane już Was dzisiaj zdjęciami uszczęśliwię, bo w każdej wolnej chwili chwasty wyrywam i zmieniam
mój najlepszy kącik w ogrodzie, ciekawe czemu?

Jak to mówią ,,mówisz i masz,, Fotka z kombajnem wymiata Franio musiał być w siódmym niebie

No powiedż dlaczego ten koncik najlepszy Jaką Ty masz już dużą werbenę Już kwitnie

Pozdrawiam
Alisonek 21:59, 31 lip 2014

Gardener27 napisał(a)
Emusia Błażeja zagoni do roboty i szybko się uporają ze wszystkim w ogrodzie W końcu ona mu pomaga więc i on powinien się odwdzięczyć (a może zrobi to na innym gruncie ? )

Ewa nie bój nic Razem damy radę

Ps I znowu będzie że podczas nieobecności Tygryska broję

hehe Błażko pomaga, bo skopał w warzywniku po groszku, i juz szpinak jest tam zasiany nawzajem sobie pomagamy i tak jest najlepiej
a Wy oboje z Ewą, zgrany duet tworzycie

zabaewa:
To co ? Biorę swoje wiaderko i łopatkę i idę do Twojej piaskownicy. A Tygrysek niech dalej nas zaniedbuje

ja nie zaniedbuję tylko ciężko pracuję, zresztą sama zobacz, żurawki od Agusi posadzone i trawusie też od razu jest lepiej

Gardener27:
He He He Zapraszam

Ala widzisz same mi wchodzą do piaskownicy Żeby później nie było

ja kusisz taki warzywami to się nie dziw temu
Gardener27 22:01, 31 lip 2014

No ba jak mnie zaniedbujesz to kolejna sobie znalazłem

Zdjęcie z żórawkami miodzio
Alisonek 22:02, 31 lip 2014

Juzia_G napisał(a)
A co tu się wyrabia ?!?!?!

hyhy

no własnie nie wiem ale fajnie że pamiętacie o mnie i się dzieje