Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » w Oborze też mogą być ogrody

w Oborze też mogą być ogrody

Alisonek 14:22, 27 lip 2014

Gardener27 napisał(a)
W taką pogodę to tylko leżing ale są i bardziej aktywni ode mnie

To może jakiś wyjazd na rowerkach ?

tak myślę żeby gdzies pojechac rowerami, no ale to dopiero jak syn wstanie na razie nadrabiam zaległości w wątkach
Gardener27 14:37, 27 lip 2014

Na rowerek to nawet ja bym się dzisiaj pokusił jak bym miał rower

Ja ostatnio też mam zaległości ale z tego co widzę to forumowicze mniej aktywni Czas urlopowy i wszyscy odpoczywają
iwonaal 15:28, 27 lip 2014

Tylko leżeć i to w cieniu albo w basenie.
zabaewa 23:21, 27 lip 2014

A ja wczoraj skosiłam cały trawnik Na raty - pomiędzy było leżingowanie. A dzisiaj wycinałam trawę wokół roślin, coby ładnie było, podlałam konewką cały ogród - w ramach opróżniania oczka do poprawki i wieczorem zabraliśmy skę za kopanie w oczku. Ledwo zdążyliśmy przed burzą Położyliśmy folię, zabezpieczyliśmy granitem w kilku miejscach i rozpętał się argamedon. Jak przestało lać to oczko było pełne. Od razu widać, że tym razem poziom jest akuratny Tylko jutro będziemy albo znów wybierać wodę albo kłaść granity i łupki siedząc w majtkach w wodzie', a potem wybierzemy wodę do podlewania i jak brzegi wyschną to je umocnimy, podkleimy i wysypiemy piaskiem i kamyczkami.
iwonaal 08:07, 28 lip 2014

Ala cieszę się, że przyjechaliście. Buziaki.
WilczaGora 09:13, 28 lip 2014

Alisonek napisał(a)
też leżymy i czekamy az Franio się obudzi po swojej drzemce i trzebab będzie się gdzieś ruszyć, bo tak się plaszczyć nie można tym bardziej w takiej pogodzie

u nas było tak gorąco, że nie dało się nigdzie ruszyć, choć rano "imperatyw" był !
zostaliśmy w ogrodzie i było fajowo
Tusiala 09:32, 28 lip 2014

Alu dziękuję za Twoje chęci (kapustka) ale znikłam na trochę i tak niespodziewanie co i dla mnie było zaskoczeniem
Śliczne hortki a paczka full wypas

Magdalena25 12:28, 29 lip 2014

Witaj!
Zajrzałam i zapisuje do odwiedzania
Pozdrawiam
Mathildis 11:21, 30 lip 2014

Alisonek napisał(a)

(...)
a horti oczywiście że patyczki ukorzeniam nawet sąsiadowi z taczki zabrałam gałęzie bo widziałam jak je wycinał na wiosnę i chciał wszystko skompostować, a ja je uratowalam, jestem ciekawa co z nich będzie. kilka patyków dostałam od Iwony, no i jeszcze posadziłam do ogrodu te hortensje co miałam na wielkanoc kupione (tylko one są ogrodowe, i nie wiem czy przezimuję) zobaczymy
(...)
/quoted]

Ogrodowe przezimują, ale jak będzie ostra zima i przemarzną łodygi to w przyszłym roku kwitnąć nie będą... Mówiąc szczerze u mnie tylko w pierwszym roku po posadzeniu nie kwitły (2011) a w 2012, 2013 i 2014 były piękne. Chyba musiały się troszkę zahartować by pokazać co potrafią
Mathildis 11:27, 30 lip 2014

Alisonek napisał(a)
Kolejna odsłona ulicznic

Cóż za nazwa dla takich pięknych róż.... ale...
"Czemże jest nazwa? To, co zowiem różą,
Pod inną nazwą równieby pachniało" (W.Shakespeare)