Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » w Oborze też mogą być ogrody

w Oborze też mogą być ogrody

bleebla 22:44, 23 lip 2014

Alisonek napisał(a)

ta trawka to graccimilus, u Ciebie tez odpisałam
masz rację, to już 2 paczka roślinek jakie dostałam od Agnieszki i normalnie roślinki w stanie idealnym mimo że przez całą Polkę jechały.

Mam cichą nadzieję, że gracek wyląduje obok hortensji
Alisonek 23:05, 23 lip 2014

jutro będę mierzyć i szukać odpowiedniego i godnego stanowiska dla tych pieknych prezentów
nicol21 23:17, 23 lip 2014

Fajny ten warzywniak z kwiatami Lubię mieczyki, babcine bo babcine ale i tak je lubię.Czasem jestem zawiedziona tym że kolor na opakowaniu jest tak daleki temu jaki jest w rzeczywistości. No ale i tak je kupiłam.

A horti- faaaajne są! masz dużą działkę do popisu to możesz ich sporo nasadzić. Polecam robienie sadzonek samemu Ja wiosną tego roku kupiłam rośliny ale dziewczyny z O. kazały mi je przyciąć i te przycięte patyki włożyłam do wody, puściły korzenie a teraz już w doniczkach siedzą. Będę miała z 10 hortek jak znalazł Mam nadzieję że za rok już po 1-2 kwiatkach będą mieć. Także jak masz już 7 kwitnących to możesz baaaardzo dużo sadzonek narobić, tj. jeśli chcesz zaoszczędzić i nie kupować w sklepie i masz chwilę na poczekanie
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Alisonek 23:22, 23 lip 2014

nicol21 napisał(a)
Fajny ten warzywniak z kwiatami Lubię mieczyki, babcine bo babcine ale i tak je lubię.Czasem jestem zawiedziona tym że kolor na opakowaniu jest tak daleki temu jaki jest w rzeczywistości. No ale i tak je kupiłam.

A horti- faaaajne są! masz dużą działkę do popisu to możesz ich sporo nasadzić. Polecam robienie sadzonek samemu Ja wiosną tego roku kupiłam rośliny ale dziewczyny z O. kazały mi je przyciąć i te przycięte patyki włożyłam do wody, puściły korzenie a teraz już w doniczkach siedzą. Będę miała z 10 hortek jak znalazł Mam nadzieję że za rok już po 1-2 kwiatkach będą mieć. Także jak masz już 7 kwitnących to możesz baaaardzo dużo sadzonek narobić, tj. jeśli chcesz zaoszczędzić i nie kupować w sklepie i masz chwilę na poczekanie

Witaj Ewelino
ja już 2 rok nie kupowałam mieczyków, tylko z tych przybyszowych cebulek sadzę i wszystkie rosną i kwitną, a kolorki różnie bywa
a horti oczywiście że patyczki ukorzeniam nawet sąsiadowi z taczki zabrałam gałęzie bo widziałam jak je wycinał na wiosnę i chciał wszystko skompostować, a ja je uratowalam, jestem ciekawa co z nich będzie. kilka patyków dostałam od Iwony, no i jeszcze posadziłam do ogrodu te hortensje co miałam na wielkanoc kupione (tylko one są ogrodowe, i nie wiem czy przezimuję) zobaczymy
a z tych co mam to będe robić sadzonki dla innych, a sama będę chciała miec nowe rosliny żeby było różnorodnie
ide w końcu do Ciebie bo się wybrac nie moge na spcer
buziaki
zabaewa 00:23, 24 lip 2014

Cudny prezent Alu Na pewno znajdziesz godne miejsce Ja nadal walczę z oczkiem i całą resztę ogrodu mam zaniedbane. Ale ran chwyciłam aparat i parę fotek strzeliłam - głównie w warzywniaku
agam 08:46, 24 lip 2014

Roślinki prezentują się bardzo dobrze , poczta obeszła się z nimi tak jak należy . Niech zdrowo rosną, żurawki małe ale szybciutko urosną, daj je na słoneczne miejsce to kolor będzie ładny.

Gracek obok hortensji to oczywista oczywistość
Buziaki z deszczowego Podkarpacia
gaga 10:01, 24 lip 2014

Wielkie zmiany warzywnik super zadbany,hortensje piękne i można być szczęśliwym.Pozdrawiam
elzbieta_g 14:09, 24 lip 2014

Alisonek napisał(a)
Agnieszko Kochana, jeszcze raz dziękuję za przewspaniałą paczkę roślin!
Jest tak piękna że musze się wszystkim pochwalić jakie cuda dostałam
Zresztą sami zobaczcie.

wow!!! ale wypasiona paczucha, same rarytaski
a ta żurawka to jak się zwie? piękna
iwonaal 15:39, 24 lip 2014

Ale prezent wow
Gardener27 18:41, 24 lip 2014

Alisonek napisał(a)

to jest ta fasola która siałam - Fasola Purple Teepee. tylko wiesz ona po ugotowaniu robi się zielona, ot taki psikus
bo u nas musi być dużoooo owoców i warzyw
jak noga??? lepiej??
a do perfekcji to jeszcze daleka droga, wciąz się uczę
pozdrawiam

Szkoda że ta fasolka traci kolor podczas obróbki termicznej Trzeba ją jeść na surowo

Z moją kulasą coraz lepiej Wczoraj byłem u lekarza i pocieszył mnie mówiąc że ,,idzie,, ku lepszemu Antybiotyki działają i opuchlizna schodzi

Paczuszka z podarkami bardzo mi przypadła go gustu a horti zachwycają

Pozdrawiam rozbrykanego Tygryska