Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » w Oborze też mogą być ogrody

w Oborze też mogą być ogrody

Alisonek 17:52, 25 sty 2014

Gardener27 napisał(a)
Faktycznie na tle białego muru wierzby się zleją z tłem Chyba ta śliwa będzie najlepsza

mur jest taki zielonkawy, z brązowymi wstawkami. na tym zdjęciu chyba to lepiej widać
Alisonek 17:54, 25 sty 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Jak jest zbliżony to się wtopi, to nigry lepsze.jeśli chodzi o pnącza zimozielone to tylko bluszcz znam, reszta traci liście.

I na jasnej ścianie będą ciemne szkielety straszyć a że u nas zima trwa kawal czasu to cmentarzysko będzie
Gardener27 17:55, 25 sty 2014

Bluszcz pospolity jest Ok z tym że strasznie powoli rośnie Jeśli jesteś z tych niecierpliwych to nie będziesz zadowolona Ja posadziłem swojego 10 lat temu i urósł 3 metry na murze do góry a zima wymarza
Gardener27 17:59, 25 sty 2014

Co zamierzasz zrobić z tymi szmaragdami Do jakiej wielkości chcesz je zapuścić?
Alisonek 17:59, 25 sty 2014

Umiem być cierpliwa ten trójklapowy jest szybszy?
mają być tłem do rabat które powstaną przed nimi szmaragdy przesuną się na dom sąsiada (wysokośc jeszcze nie wiem, może cos takiego jak u Ciebie) a mur raczej będzie odsłonięty, bo wszyscy go porównują do Szefowej muru
Gardener27 18:14, 25 sty 2014

Ten trójklapowy w porównaniu z pospolitym to wyścigówka U mnie w pierwszy rok po posadzeniu osiągnął 1,5 metra
Szmaragdy będziesz przesadzać? Ja je za bardzo zapuściłem U mnie mają po 3 metry i podcinanie ich to koszmar Samemu się nie da i bez dużej drabiny
Ach ta szefowa Wszyscy byśmy chcieli mieć tak piękne ogrody jak ona
Gabriela 19:42, 25 sty 2014

Alisonek napisał(a)
Gosiu
Pszczółko myślę że moja miłość do fioletu zostanie zaznaczona w ogrodzie (zresztą jeden rh ma fioletowe kwiatki,jak przeżyje mrozy i zechce zakwitnąć nie omieszkam go Wam pokazać). Gorzej będzie z uwielbianym też srebrem...bo będę musiała się świerkiem srebrnym obsadzić

To jest bardzo fajna koncepcja kolorystyczna na ogród, tzn. na rabatę, ten fiolet ze srebrem a srebrnych (szarych) roślin jest sporo - bylica w odmianie Silver Quenn, rogownica, czyściec wełnisty czyli moje ulubione królicze uszy,, niskie przetaczniki, sporo odmian rozchodników, macierzanki, goździk siny. Wymieniam tylko te, które u mnie rosną.
Więc nie tylko świerk srebrny zostaje.
Pozdrawiam i czytam sobie dalej.
iwonaal 20:20, 25 sty 2014

To zdjęcie jest z przed 3 lat, jeszcze były młode.
W ubiegłym roku pięknie się rozrosły. To są dwie odmiany, fioletowa i dzikie wino.
Alisonek 20:27, 25 sty 2014

Dzisiaj Kochani poczęstuje Was pączkami w podzięce za Wasze rady, a jutro na spokojnie odpowiem na posty (młody wzywa jeść i spać ).
Do juterka Pozdrawiam gorąco

nooo i smacznego
elzbieta_g 20:46, 25 sty 2014

za te pączki to cię uduszę o tej porze takie smakołyki ucałuj synka bo kochany