Bluszcz pospolity jest Ok z tym że strasznie powoli rośnie Jeśli jesteś z tych niecierpliwych to nie będziesz zadowolona Ja posadziłem swojego 10 lat temu i urósł 3 metry na murze do góry a zima wymarza
Umiem być cierpliwa ten trójklapowy jest szybszy?
mają być tłem do rabat które powstaną przed nimi szmaragdy przesuną się na dom sąsiada (wysokośc jeszcze nie wiem, może cos takiego jak u Ciebie) a mur raczej będzie odsłonięty, bo wszyscy go porównują do Szefowej muru
Ten trójklapowy w porównaniu z pospolitym to wyścigówka U mnie w pierwszy rok po posadzeniu osiągnął 1,5 metra
Szmaragdy będziesz przesadzać? Ja je za bardzo zapuściłem U mnie mają po 3 metry i podcinanie ich to koszmar Samemu się nie da i bez dużej drabiny
Ach ta szefowa Wszyscy byśmy chcieli mieć tak piękne ogrody jak ona
To jest bardzo fajna koncepcja kolorystyczna na ogród, tzn. na rabatę, ten fiolet ze srebrem a srebrnych (szarych) roślin jest sporo - bylica w odmianie Silver Quenn, rogownica, czyściec wełnisty czyli moje ulubione królicze uszy,, niskie przetaczniki, sporo odmian rozchodników, macierzanki, goździk siny. Wymieniam tylko te, które u mnie rosną.
Więc nie tylko świerk srebrny zostaje.
Pozdrawiam i czytam sobie dalej.
Dzisiaj Kochani poczęstuje Was pączkami w podzięce za Wasze rady, a jutro na spokojnie odpowiem na posty (młody wzywa jeść i spać ).
Do juterka Pozdrawiam gorąco
nooo i smacznego