Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » w Oborze też mogą być ogrody

w Oborze też mogą być ogrody

Alisonek 21:49, 26 sty 2014

jagoda99 napisał(a)
Alu planujesz jak widze super
Ja to nie jestem zwolennikiem roslin ktore pna sie bezposrednio po murze poniewaz wdziera sie to wszedzie w kazda szpare trzyma wilgoc no nie wiem to tylko moja opinia

Dzięki za Twoją opinię, każda jest cenna kiedyś Loosiu napisał mi właśnie że jeśli pojawia się wilgoć na murze to rośliny go osuszą. Szczerze to nie wiem jedyne co jestem pewna, to z tego bluszczu ogromniastego co sie pnie u nas po domu, do łazienki wchodziło mnóstwo różnistych pajęczaków bo to jedyne okno na tej ścianie...brrrr. Na szczęście siatka pomogła
elzbieta_g 09:12, 27 sty 2014

człowieka nie było jeden dzień a tu kolejne projekty kombinuj bo wiosna za miesiąc...podobno
iwonaal 10:39, 27 sty 2014

Założę swój wątek, może w ferie. A tutaj żywopłot z grabu i dopiero założona rabata na skarpie.
Alisonek 11:21, 27 sty 2014

elzbieta_g napisał(a)
człowieka nie było jeden dzień a tu kolejne projekty kombinuj bo wiosna za miesiąc...podobno

No kombinuję jak przysłowiowy koń, ale odzew od tych doświadczonych ogrodników mizerny chyba wszystkich zima zmęczyła i zmroziła
malgorzata_s... 11:41, 27 sty 2014

Loosiu ma rację, rośliny wspinające się układają liście tak że woda po nich spływa i mur suchy
Miłego dzionka
elzbieta_g 11:51, 27 sty 2014

Alisonek napisał(a)

No kombinuję jak przysłowiowy koń, ale odzew od tych doświadczonych ogrodników mizerny chyba wszystkich zima zmęczyła i zmroziła

przyjdzie wiosna , umysł odżyje dopadła nas hibernacja zimowa
wiunia 17:59, 27 sty 2014

Iwonko-al piękny masz ten żywopłot z grabu masz posadzony jeden rządek czy dwa??? Załóż ten wątek w końcu
wiunia 18:04, 27 sty 2014

Alisonku plany piękne! Porośniety mur to super sprawa wielu moich znajomych ma takowe ale przeważnie porośnięte bluszczem, a trzmielinka to dopiero będzie efekt nie wiedziałam, że można ją tak zaaranżować (zielona jestem) i posadziłam jesienią bluszczyk taki mizerniutki ciekawe co z niego będzie Pozdrawiam serdecznie!
Alisonek 19:12, 27 sty 2014

A jednak kobietki się przebudziły z zimowego snu i mi coś napisały super, ciesze się

Dzięki Gosiu i Wiuniu za inf o zarośniętych murach.
A co myślicie o tym bukowym/grabowym odgrodzeniu???miałoby to u mnie sens, a może nawet z tego wielkiego gabionu z kaskadą zrezygnować i po całości posadzić żywopłot (he he he już do szkłki leśnej dzwoniłam, i oba drzewa będą po ok 40 gr/szt )....
tylko tej kaskady szkoda, taka ładna

Dobrze że ferie za tydzień to Iwonka swój wątek założy

Ela akurat Ty zawsze odpowiadasz i nie śpisz
Gardener27 19:50, 27 sty 2014

Proszę proszę ale się tutaj dzieje! Czego Ci ludzie nie zrobią dla tych pączków

Moja droga jeśli Ty masz tylu doradców to ten ogród na wiosnę powstanie zaraz po stopnieniu pierwszych śniegów Trzymam kciuki!