Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » w Oborze też mogą być ogrody

w Oborze też mogą być ogrody

Alisonek 16:47, 28 sty 2014

Tusiala napisał(a)
Witaj Alu przyszłam z rewizytą Ależ u Ciebie planów, pomysłów, projektów. Jesteś już na coś zdecydowana?
Piękny powojnik. Też taki chcę A warzywnik mega apetyczny
Synek prześliczny. Ile już ma? Mój w lutym będzie miał półtora roczku. Mam nadzieję, że pozwolą nam popracować w tym sezonie w ogrodzie
Również będę wpadać i oglądać. Trzymaj się ciepluśko.

Dziękuję że znalazłaś chwilkę żeby do mnie wpaść bardzoooo mi miło
Zdecydowana jestem na Wielkie Zmiany tego to jestem pewna a jaki one kształt przyjmą to jeszcze nie wiem. Jak na razie każdy pisze że fajnie kombinuję, i tyle a mi brakuje roślin pod rabatę pod murem, o reszcie to juz nie piszę. Na razie to wyszedł taki ogólny szkielet i zarys całości, nawet jeszcze nie, bo brakuje tej części od wejście :/
Warzywnik jest spoko, ale to główna zasługa mamy Jak znalazłaś coś smacznego, to się śmiało częstuj
A Synek na początku kwietnia skończy 1 rok, i od wiosny mam nadzieję że będzie chciał się bawić z mamą w ogrodzie, a nie po całym podwórku biegać za dziadkiem i tatą Jestem dobrej myśli
Zapraszam częściej, buziak
Alisonek 16:52, 28 sty 2014

wietrzyk napisał(a)
Alison,
czy mur jest w jakiś sposób zabezpieczony przed deszczem od góry? Blacha, czy coś. A z zewnątrz otynkowany i pomalowany? Będę też kończyć mur i zastanawiam się nad złoty środkiem, tzn żeby trwale i solidnie było, a przy okazji nie dobić się kosztami.
pozdrawiam mocno

Wietrzyku mur był otynkowany i pomalowany zewnętrzną farbą robioną z mieszalnika.
Od góry nic nie ma, woda spływa po skosach,tylko w jednej części jest położony taki niby mały daszek, zrobiony z dachówek które zostały. Akurat ich długość jest taka jak szerokość murku. Odpukać na razie nic się nie dzieje w tej części, na dale jest trochę wilgoci, ale to od ziemi wyszło.
Mam nadzieję że pomogłam
Macham i pozdrawiam
Alisonek 17:21, 28 sty 2014

A dzisiaj i sanki były i psrykanie kolejnych fotek mam nadzieję, że poglądowych
widok na wejście do ogrodu

i na orzechowy zaułek

Rzut oka na skosy moje nieszczęsne

i skosy po razy drugi tym razem stojąc pod orzechem i patrząc na ogródek
Alisonek 17:23, 28 sty 2014

Tak wygląda mój mur od strony ulicy, myślę że te wiśnie będą pasować, co??? i przynajmniej chc trochę ogród będzie osłonięty od ludzi, bo tak wszystko widać, i jak tu się latem spokojnie opalać
malgorzata_s... 17:38, 28 sty 2014

No wiśnie fajne będa i coś niższego jeszcze bym dala Berberyski np. nie będzie nikt podchodził do płota bo pokłują
Alisonek 18:00, 28 sty 2014

A berberyski to chyba zielone kolumnowe dać tak dla kontrastu, i z nich zrobić żywopłot, a potem dalej jest ten mój przedogród i jako tako byłaby kontynuacja. Dobrze mniemam????
malgorzata_s... 18:57, 28 sty 2014

Bardzo dobrze mniemasz Mogą być zielone albo żółtawe
iwonaal 19:08, 28 sty 2014

Czy to jest Twój dom z cegły? A jakie to kierunki świata?
iwonaal 19:10, 28 sty 2014

Aranżacja bardzo mi się podoba.
Alisonek 19:30, 28 sty 2014

iwonaal napisał(a)
Czy to jest Twój dom z cegły? A jakie to kierunki świata?

Dokładnie nasz czerwony dom
a kierunki są tutaj