Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » w Oborze też mogą być ogrody

w Oborze też mogą być ogrody

AgnieszkaW 15:31, 31 sty 2014

Wpadłam Alicjo zobaczyć, co słychać, a widzę praca twórcza na całego i burza mózgów. Tylko dziewczyny, weźcie pod uwagę wymagania glebowo-wilgotnościowe roślin oraz ich wielkość i zapotrzebowanie na światło (mam na uwadze połączenie hortensji z lawendą na ten przykład: zupełnie różne wymagania mają). Pozdrawiam cieplutko
jagoda99 15:34, 31 sty 2014

Asiu pozdrawiam
Ale Marta zrobila piekne te projekty slicznie poprostu
Martusiu jestes zdolna nieslychanie
Zielona 15:48, 31 sty 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Wpadłam Alicjo zobaczyć, co słychać, a widzę praca twórcza na całego i burza mózgów. Tylko dziewczyny, weźcie pod uwagę wymagania glebowo-wilgotnościowe roślin oraz ich wielkość i zapotrzebowanie na światło (mam na uwadze połączenie hortensji z lawendą na ten przykład: zupełnie różne wymagania mają). Pozdrawiam cieplutko

Masz rację, Agnieszko. Dlatego napisałam, że w żaden sposób nie należy tych wizualizacji traktować jak projekty. To tylko zestawienia, które należy dopasować do konkretnego ogrodu. Alisonek zastanawiała się nad "skosami" w swoim ogrodzie - a ja mam wrażenie, że są atutem. W głębsze miejsca trzeba dać najwyższe piętro - a przed pozostałe rośliny i linia "brzegowa" naturalnie się wyrówna, a optycznie oszukać można pofalowany płot. Ja w ten sposób będę walczyła ze źle położona kostka brukową, która jest moją zmorą. Muszę zaplanować rośliny, które "położą" się na brzeg kostki i zniwelują pofalowania, których nie miało być.
AgnieszkaW 15:52, 31 sty 2014

Zielona napisał(a)

Masz rację, Agnieszko. Dlatego napisałam, że w żaden sposób nie należy tych wizualizacji traktować jak projekty. To tylko zestawienia, które należy dopasować do konkretnego ogrodu. Alisonek zastanawiała się nad "skosami" w swoim ogrodzie - a ja mam wrażenie, że są atutem. W głębsze miejsca trzeba dać najwyższe piętro - a przed pozostałe rośliny i linia "brzegowa" naturalnie się wyrówna, a optycznie oszukać można pofalowany płot. Ja w ten sposób będę walczyła ze źle położona kostka brukową, która jest moją zmorą. Muszę zaplanować rośliny, które "położą" się na brzeg kostki i zniwelują pofalowania, których nie miało być.

Masz rację Marto. Nad skosami można fajnie zapanować, a nawet potraktować jako atut - przykład? Ogród Danusi. Dobrze by było, żeby Ala pokazała rzut z góry tych skosów, łatwiej by było coś wymyślić.
Zielona 16:08, 31 sty 2014

AgnieszkaW napisał(a)

Masz rację Marto. Nad skosami można fajnie zapanować, a nawet potraktować jako atut - przykład? Ogród Danusi. Dobrze by było, żeby Ala pokazała rzut z góry tych skosów, łatwiej by było coś wymyślić.

Najpierw niech się w ogóle pojawi, bo coś mi się wydaje, że Bidulę wystraszyłam moim szaleństwem na Jej zdjęciach A skoro mam Cię juz tutaj, to zapytam, czy róże Bonica dadzą sobie radę w półcieniu?
AgnieszkaW 16:12, 31 sty 2014

Powinny.
Zielona 16:14, 31 sty 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Powinny.

no to może dla siebie jaką wizualizację popełnię bo ostatnio wolę komuś rysować, a u siebie mam mętlik. Ale to chyba normalne.
malgorzata_s... 16:23, 31 sty 2014

Ło matko Ala wymięknie Alunia poznajesz ogród Buziolki.
Zielona 16:43, 31 sty 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ło matko Ala wymięknie Alunia poznajesz ogród Buziolki.

Alisonek 16:52, 31 sty 2014

Chyba mnie myślami tutaj ściągałyście Młody nie chciał spać po południu i nie było czasu wejść, a tu się dzieje...o matulu
Zbieram szczękę z podłogi z wrażenia.
Zielona wróżka zrobiła cuda Kochana jesteś Martuś :* :* :* :** : *:*:* *:*: * (to są całusy), a że dzisiaj jeszcze dzień przytulania to przytulam Ciebie mocno
Musze się teraz odszukać, bo trochę zmian zaszło