Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

paniprzyroda 06:30, 07 cze 2014

Bogdziu, w ubiegłym roku wycinałam wszystkie kwiaty żurawkom, w tym pozwoliłam im zakwitnąć Podobnie z przywrotnikiem

viva napisał(a)

Mariolko, jak długo masz tę różę? Jest piękna, ciszę się, bo jestem posiadaczką dwóch sztuk tej piękności. Moje jeszcze nie kwitną. Wiosenny zakup, późno sadzone. Miałam nosa żeby ją kupić

Busze różnych kolorów cudne u Ciebie

Vivo, różę posadziłam jesienią, więc niewiele wiem o niej. Widziałam ją jesienią w szkółce kwitnącą, zachwyciła mnie kolorem ilością kwiatów, stąd wybór
a tak zaczyna Lions Rose

poznajesz, to agastache z nasionek od Ciebie

monteverde - wszystkie siewki maja listki w plamki, widziałam różowe na rynku większe sadzonki, miały podobne liście. Mam nadzieję, że będą białe, zgodnie z opisem. Nie wiesz, jaka była przyczyna, że czosnki nie powtórzyły kwitnienia?
paniprzyroda 06:44, 07 cze 2014

irena_milek napisał(a)
Śliczne te błękitne czosnki stare rośliny mnie urzekają, ostatnio do nich powrót, znowu na topie są
Pozdrawiam, masz kolorowo, pewnie pachnie bardzo

Irenko, ze starych roślin u mnie zawsze miejsce mają cynie, malwy, aksamitki. Pachnąco dla Ciebie

Rench, ja róz mam stosunkowo mało, ale chciejstwa są
Przetacznik biały mam, rosnie podobnie do niebieskiego i jestem zadowolona, natomiast różowy mam niski i późno startuje, jest niski, pokłada się i niezbyt jestem zadowolona z niego. Może będziesz miała inną odmianę. Biały już zaczyna kwitnienie, podobnie jak niebieski. Postaram się zrobić fotkę dla Cię
młodziutka Bonica, sztuk pięć

i jeszcze raz różanka, lawenda zakwitła
Bogdzia 06:52, 07 cze 2014

Ja lubię kwitnące przywrotniki ale potem jak sie wysieją to załuje ze nie wyciełam bo strasznie sie rozsiewaja.Miłego dnia.
Tess 08:11, 07 cze 2014

Ty też masz łany
Łan przetacznika pięknie się prezentuje.
A błętkitny czosnek bardzo ładny, co mnie ciesz, bo też posadziłam i czekam na kwitnienie.

Róże piękne, ale udaję, że ich nie widzę (u wszystkich), bo zupełnie nie mam miejsca.
Mala_Mi 11:10, 07 cze 2014

Lubię kwiaty żurawek I nie ścinam.. ale przywrotnik i kocimiętkę tnę nisko i po całości...
Niebieski czosnek chwaliłam..chwalę jeszcze raz.. szkoda, że już nigdzie nie zmieści się
paniprzyroda 11:34, 07 cze 2014

Bogdzia Szałwia rozsiewa się podobnie nie ścięta. Ale wolę te siewki niż chwasty. Na siewki zawsze się ktoś chętny znajdzie.

Tess teraz taka pora, że te łany cieszą, u każdego coś innego i możemy pooglądać
To jeszcze raz przetaczniki, szałwia podwiązana, aby odsłonić róże

I biały przetacznik

Zaczyna pokazywać się czosnek Hair

Ostropest zakwitł, do przeniesienia na rabatę ziołową jednak
paniprzyroda 11:50, 07 cze 2014

Mala_Mi napisał(a)
Lubię kwiaty żurawek I nie ścinam.. ale przywrotnik i kocimiętkę tnę nisko i po całości...
Niebieski czosnek chwaliłam..chwalę jeszcze raz.. szkoda, że już nigdzie nie zmieści się

Aniu, to dla Ciebie wobec tego jeszcze raz, prawie rozwinięty

A to zakładana wiosną rabata z różami, ożanką, liliowcami i piwoniami, sasankami, coś już widać
Niektóre liliwce mają pąki, będę zostawiać tam tylko kremowe, różowe bądź białe, jeśli takowe znajdę żółcie i czerwienie pójdą w inne miejsce. Podpory na razie takie przy New Dawn, powojniki do wyeksmitowania jesienią.
monteverde 12:06, 07 cze 2014

paniprzyroda napisał(a)
Bogdziu, w ubiegłym roku wycinałam wszystkie kwiaty żurawkom, w tym pozwoliłam im zakwitnąć Podobnie z przywrotnikiem

Vivo, różę posadziłam jesienią, więc niewiele wiem o niej. Widziałam ją jesienią w szkółce kwitnącą, zachwyciła mnie kolorem ilością kwiatów, stąd wybór
a tak zaczyna Lions Rose

poznajesz, to agastache z nasionek od Ciebie

monteverde - wszystkie siewki maja listki w plamki, widziałam różowe na rynku większe sadzonki, miały podobne liście. Mam nadzieję, że będą białe, zgodnie z opisem. Nie wiesz, jaka była przyczyna, że czosnki nie powtórzyły kwitnienia?

jak wykopałam donicę zobaczyłam pełno drobiazgu w cebulkach widać postawiły na rozmnażanie zamiast na kwitnienie, wkopałam je s powrotemno nie chciałabym, żeby była różowa
paniprzyroda 12:52, 07 cze 2014

monteverde - kupowałam nasiona białej, różowa też jakoś mi nie pasuje

U Bogdzi żabki, u mnie "koliberek"

krzewuszka z dzwonkiem skupionym i jednoroczną pępawą, pierwsze kwiatki pokazuje również wysiewany wiosną tytoń, miłek.

I duży krzew pachnący w całym ogrodzie

poziomki na ziołowej wyjątkowo duże owoce mają po deszczach

Mirella 08:23, 08 cze 2014

I na koniec smaczny akcencik Pozdrawiam.