Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

monteverde 21:45, 10 gru 2013

paniprzyroda napisał(a)
Dzidka, bogumiła_bienko, asc, Anabell, grazyna, an_tre, monteverde, dominika_rew, popcarol, Gabriela -
BARDZO się cieszę z Waszych odwiedzin i nie ukrywam, że fajnie się czyta tyle ciepłych słów.
Miło, że to co pokazałam na zdjęciach skłoniło Was do refleksji czy było bodźcem w jakimkolwiek działaniu. Przynajmniej ja tak reaguję czytając Wasze wątki pełne pięknych zdjęć, błyskotliwych dialogów, żartów czy bardzo konkretnej wiedzy.
Trochę kurczy mi się czas przedświąteczny, ale podczytuję ile mogę.
Dzidko, dzięki za rozpoznanie jastrzębca plamistego, to ta roślina, cóż za fajna nazwa. W necie piszą, że kwitnie do sierpnia, września. Z moich obserwacji wynika, iż kwitnie do późnej jesieni, choć kwiatostany nie porywają. Za to liście są ładne. Rośnie bezproblemowo, rozsiewa się i jest "bezobsługowy".
I żeby tak całkiem nie przynudzać, u mnie w ubiegłym roku o tej porze było ptaszkowo w takim wydaniu; zdjęcia dzisiejsze:

Bardzo ładne dekoracje
Pszczelarnia 08:31, 11 gru 2013

paniprzyroda napisał(a)

Jednak jeszcze jedno zdjęcie specjalnie dla Dzidki, jak tu zajrzy, takie dziś czyściłam:

I ja zajrzałam. Wszystkie piękne. Jak się troszkę ogarnę z pracą, to wstawię swoje i dam znać. Bo żelazka zbieram od 11-go roku życia. Wtedy objawiła się we mnie pasja zbieracza. Teraz już mało widuję i prawie nic nie dokupuję.

Dekoracje piękne, ogród też.
dominika_rew 13:01, 11 gru 2013

Ozdoby ptaszkowe super, uwielbiam takie ręczne robótki pozdrawiam ciepło!
Margarete 13:28, 11 gru 2013

Mariolko, nareszcie ujawniłaś ogółowi swoje rozliczne talenty.... jeszcze nie wszystkie
Pamietam twoje piekne prace z wizyty u ciebie, obrazy, dekupaże, 'odnowione" starocie i zapadły mi w pamięc na równi z ogrodem.
Rzeczywiscie to nasze forum obfituje w zdolnych ludzi, w przeróżnych dziedzinach..... jedni malują, inni szydełkują albo tworza niesamowicie piekne ozdoby, urzadzaja wnetrza ze smakiem, odnawiaja meble, piszą wiersze...........super,ze trafiłam do takiego towarzystwa.
popcorn 13:42, 11 gru 2013

Cudne te ptaszki Ja też podziwiałam, z Małgosią niesamowite wnętrza, z duszą
paniprzyroda 18:33, 11 gru 2013

zawitka - dzięki za odwiedziny, spróbuj zrobić bombki, na pewno sie uda, służę radą w razie czego
irena_miłek - dziękuję
Bodzia - wiedziałam, że zwrócisz uwagę na ptaszkowe bombki, motyw ptaków wykorzystuję b. często, na innych przedmiotach również
an_tre - bez Ogrodowiska nie da się...
Gabriela - bombki robione techniką dekupażu, wykorzystuję serwetki, papier ryżowy i inne media, a na okrągłą bombkę przyklejasz mniejsze fragmenty wycięte lub wydarte i wyrównujesz klejem przy pomocy pędzelka, masz predyspozycje, może warto spróbować, ale uprzedzam, że to może być następna wciągająca pasja... "zaraziłam" żeńską część rodziny
yolka - dziękuję, na Ogrodowisku jest wielu utalentowanych ludzi
asc - czytałam u Ciebie, tutaj też wstawiam "uśmieszek", wiesz...
monteverde - dziękuję
Pszczelarnia - dziękuję, czekam na fotki, ja już pewnych rzeczy nie zbieram, bo się niebezpiecznie zagęściło w domu... obok stroika z dzbankiem na żeliwnej podkładce leży mój przepiśnik, też zdekupażowany... lubię żeliwo w kuchni i ogrodzie, tworzy klimat...
dominika_rew - pozdrawiam również
Margarete - towarzystwo ogrodowiskowe jest jedyne w swoim rodzaju, dzięki za tyle "komplimentów", jestem jedną z wielu i lubię robić to co robię... Wspominałaś kiedyś o spotkaniu dekupażowym, może trzeba pomyśleć... jajecznie
popcarol - dziękuję

Bogdzia 20:17, 12 gru 2013

Właśnie miałam napisac że musisz nas nauczyc tego dekupażu a tu widzę pomysł był już wcześniej.
Dzieki za mądre i miłe słowa u mnie ..Pozdrówka serdeczne.
Agania 20:45, 12 gru 2013

paniprzyroda napisał(a)
Agania - Śliczne jeże. No to może takie?

Mariolko jak ja długo u Ciebie nie byłam, te jeże też uwielbiam, moją najnowszą rabatę, mam właśnie obsadzoną jeżówkami, a monardy, poszły na dalszy plan właśnie ze względu na mączniaka

Pięknie dopierasz ozdoby w ogrodzie

też miałam kocimietkę w ogrodzie i fioletową i białą, ale żaden z kotów nie był nią zainteresowany

Cudownie i świątecznie jest już u Ciebie, podziwiam Twoje stroiki, są bardzo gustowne i te kolorki takie ze smakiem dobrane, zieleń jest bardzo modna w tym roku, zauwazyłam, że dominuje w dodatkach świątecznych

Bombki, są super, jak dobrze wiedzieć kogo prosić o pomoc i instrukjcę
Agania 20:50, 12 gru 2013

Pszczelarnia napisał(a)

I ja zajrzałam. Wszystkie piękne. Jak się troszkę ogarnę z pracą, to wstawię swoje i dam znać. Bo żelazka zbieram od 11-go roku życia. Wtedy objawiła się we mnie pasja zbieracza. Teraz już mało widuję i prawie nic nie dokupuję.

Dekoracje piękne, ogród też.

Mam takie jedno żelazko, nie wiem jak go wyczyścić, właśnie Cię proszę o pomoc jak to zrobić
barbara_kraj... 21:03, 12 gru 2013

I mnie przydałaby się taka instrukcja. Moje żelazko bardzo podobne do tego najdalej z prawej strony.