I ja zajrzałam. Wszystkie piękne. Jak się troszkę ogarnę z pracą, to wstawię swoje i dam znać. Bo żelazka zbieram od 11-go roku życia. Wtedy objawiła się we mnie pasja zbieracza. Teraz już mało widuję i prawie nic nie dokupuję.
Mariolko, nareszcie ujawniłaś ogółowi swoje rozliczne talenty.... jeszcze nie wszystkie
Pamietam twoje piekne prace z wizyty u ciebie, obrazy, dekupaże, 'odnowione" starocie i zapadły mi w pamięc na równi z ogrodem.
Rzeczywiscie to nasze forum obfituje w zdolnych ludzi, w przeróżnych dziedzinach..... jedni malują, inni szydełkują albo tworza niesamowicie piekne ozdoby, urzadzaja wnetrza ze smakiem, odnawiaja meble, piszą wiersze...........super,ze trafiłam do takiego towarzystwa.
zawitka - dzięki za odwiedziny, spróbuj zrobić bombki, na pewno sie uda, służę radą w razie czego
irena_miłek - dziękuję
Bodzia - wiedziałam, że zwrócisz uwagę na ptaszkowe bombki, motyw ptaków wykorzystuję b. często, na innych przedmiotach również
an_tre - bez Ogrodowiska nie da się...
Gabriela - bombki robione techniką dekupażu, wykorzystuję serwetki, papier ryżowy i inne media, a na okrągłą bombkę przyklejasz mniejsze fragmenty wycięte lub wydarte i wyrównujesz klejem przy pomocy pędzelka, masz predyspozycje, może warto spróbować, ale uprzedzam, że to może być następna wciągająca pasja... "zaraziłam" żeńską część rodziny
yolka - dziękuję, na Ogrodowisku jest wielu utalentowanych ludzi
asc - czytałam u Ciebie, tutaj też wstawiam "uśmieszek", wiesz...
monteverde - dziękuję
Pszczelarnia - dziękuję, czekam na fotki, ja już pewnych rzeczy nie zbieram, bo się niebezpiecznie zagęściło w domu... obok stroika z dzbankiem na żeliwnej podkładce leży mój przepiśnik, też zdekupażowany... lubię żeliwo w kuchni i ogrodzie, tworzy klimat...
dominika_rew - pozdrawiam również
Margarete - towarzystwo ogrodowiskowe jest jedyne w swoim rodzaju, dzięki za tyle "komplimentów", jestem jedną z wielu i lubię robić to co robię... Wspominałaś kiedyś o spotkaniu dekupażowym, może trzeba pomyśleć... jajecznie
popcarol - dziękuję
Właśnie miałam napisac że musisz nas nauczyc tego dekupażu a tu widzę pomysł był już wcześniej.
Dzieki za mądre i miłe słowa u mnie ..Pozdrówka serdeczne.
Mariolko jak ja długo u Ciebie nie byłam, te jeże też uwielbiam, moją najnowszą rabatę, mam właśnie obsadzoną jeżówkami, a monardy, poszły na dalszy plan właśnie ze względu na mączniaka
Pięknie dopierasz ozdoby w ogrodzie
też miałam kocimietkę w ogrodzie i fioletową i białą, ale żaden z kotów nie był nią zainteresowany
Cudownie i świątecznie jest już u Ciebie, podziwiam Twoje stroiki, są bardzo gustowne i te kolorki takie ze smakiem dobrane, zieleń jest bardzo modna w tym roku, zauwazyłam, że dominuje w dodatkach świątecznych
Bombki, są super, jak dobrze wiedzieć kogo prosić o pomoc i instrukjcę