Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

Gabriela 09:42, 22 sty 2018

Sama nie wiem co lepsze - bombki czy kwiaciarstwo. Bujość rabat zachwyca, ślicznie komponujesz kolory.
U mnie też całkiem biało, nawet słabo widać oczary, które wyjątkowo pięknie zakwitły w tym roku, oczywiście na żółto. Ale jednak wolę jeszcze na bombki popatrzeć.
tulucy 09:59, 22 sty 2018

Piękny kolorowy busz...
Pszczelarnia 11:36, 22 sty 2018

paniprzyroda napisał(a)

Miro, ratibida sama mi się rozsiewa, albo przenoszę sadzonki w wybrane miejsce, np żółte na żółta rabatę, na początku wysiewałam ją z nasion

Kwiat kwiata kwiatem pogania.
laurowisnia 12:41, 22 sty 2018

Podziwiam rękodzieło i rabaty pełne kwiecia, dotarłam do tej szerokiej z białymi różami, urocza, taka delikatna. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, że jesteś zmuszona do jej przeorganizowania, ale dla szklarni, warto. Ostróżki, tak dobrze u Ciebie się mają, ja pierwszy rok cieszyłam się kwitnącą jedną sztuką, długo pewnie nie zagości.
Dorota123 13:02, 23 sty 2018

Ogród masz przepiękny, kolorowy, urozmaicony i bardzo zadbany.Takie właśnie lubię najbardziej.
Cacuszka tworzysz przepiękne i nie do powtórzenia. Jedyne w swoim rodzaju, Bardzo mi się podoba Twoja twórcza inwencja. Od Ciebie można się wiele nauczyć.
Rench 19:19, 23 sty 2018

Wpadam się przywitać a tu takie cudeńka biżuteryjne
W pierwszym momencie myślałam,że to kolczyki.
Busz zachwycający,co mnie podniosło na duchu.

Jesienią odwiedziła mnie cioteczka i po przejściu moich włości stwierdziła,że mam za gęsto nasadzone.Po moim stwierdzeniu,że tak ma być,bo chwasty nie mają gdzie rosnąć.
Złapała za werbenę patagońską która górowała ponad różami, wyrwała ją i stwierdziła że moja metoda nie działa bo chwasty na metr rosną
Rench 19:20, 23 sty 2018

paniprzyroda napisał(a)

Co to za róża w dolnym roku ?
paniprzyroda 20:08, 23 sty 2018

Agania napisał(a)
Zima się zrobiła, to u Ciebie znowu zaczyna się robić ciekawie, nowa biżuteria i kwietne letnie obrazy

Ratibida mnie się nie rozsiała, nasion nie zebrałam nie zdążyłam, bardzo posamkowała ślimakom.

Aganiu, może jednak się rozsiała, ona to tak ukradkiem robi, bo kwitnie kolejnymi pałeczkami, chyba że jeszcze nie kwitnącą zjadły, to szkoda. A ślimaki po raz pierwszy w tym roku pojawiły się i u mnie, brr.
Takie coś letnie

Jolu, rozumiem Jednak najlepiej rosną te zwykłe i sieją się na potęgę, co w tym roku było już dla mnie niemałym utrapieniem, zresztą chyba sama widziałaś Rosną w każdym kącie ogrodu, jesienią pogrupowałam je trochę a wszystkie suche kwiatostany wycięłam, bo kto to będzie pielił. Odmianowe też mam, ale różnie u mnie rosną.
Dla Ciebie jeżówki, przygotuj się na full zdjęć

paniprzyroda 20:11, 23 sty 2018

paniprzyroda 20:17, 23 sty 2018