Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

Bogdzia 21:24, 23 sty 2018

Mariolka ale czarujesz , równoczesnie zima i lato , wszystko równie piekne, fajnie popatrzec na te cuda. Wyjątkowa z Ciebie dziewczyna.
paniprzyroda 21:49, 23 sty 2018

Haniu, Jolanko, Bożenko, Agatko jeszcze chwilka i będzie tak
Agato, projekt i malowanie moje, wycinanie ema. Zrobię fotkę garderoby, jak dojdą planowane ozdobniki.

Dorota123 20:07, 24 sty 2018

paniprzyroda napisał(a)

Dorotko, sama wiesz najlepiej, jak to jest, apetyt wzrasta w miarę jedzenia Dziękuję. Nie pamiętam, czy je pokazywałam, teraz zdobią górę od garderoby w wiatrołapie, którą to zmajstrowaliśmy z emem w wakacje
Twoje ptaszki są bardzo ładne, ciekawy projekt. Chetnie zobaczę całą garderobę. Lubię je prawie wszystkie ( oprócz tych co mi zasrywają rh)te żywe i te sztuczne. W ubiegłe lato wysiałam różne odmiany jeżówek, liczę na podobny efekt, mam nadzieję, ze przezimują. Wkrótce wysieję następne nasionka, wiem, że trzeba poczekać na efekt, ale satysfakcja ogromna.
paniprzyroda 23:56, 25 sty 2018

Dorotko, jeszcze nie wysiewałam żadnych nasion, oprócz tych, które potrzebują przemrożenia, jesienią poszły do pojemników i zostały na zewnątrz.

Kilka zdjęć aminka, w nawiązaniu do wpisu u Pszczółki

sieje się bardzo u mnie, wystarczy raz wprowadzić go do ogrodu i zostanie, podobnie jak wiele innych. Podobny do czarnuszki po wschodach. Najlepiej wysiewać do gruntu, w uprawie parapetowej wyciąga się i marnieje. Można wysiać do szklarni, tunelu i przenieść we właściwe miejsce, jak ma ok 8/12 cm, najlepiej z dużą bryłką ziemi. W starym ogrodzie zostawiłam badyle na zimę przed dwoma laty i był busz, teraz przerywam bez obiekcji, zostawiam tylko najdorodniejsze siewki
wysiewać można w marcu, kwietniu, mam wrażenie, że powschodzi i tak wtedy, gdy zrobi się cieplej i ziemia się nagrzeje

paniprzyroda 23:58, 25 sty 2018

paniprzyroda 00:05, 26 sty 2018

wysiew niekontrolowany

poniżej już przekwita

nawigatorka 08:15, 26 sty 2018

Pani przyrodo piekne zdjęcia i to co na nich Napisze priv jeśli można Ok?
mira 09:24, 26 sty 2018

Rench napisał(a)
Wpadam się przywitać a tu takie cudeńka biżuteryjne
W pierwszym momencie myślałam,że to kolczyki.
Busz zachwycający,co mnie podniosło na duchu.

Jesienią odwiedziła mnie cioteczka i po przejściu moich włości stwierdziła,że mam za gęsto nasadzone.Po moim stwierdzeniu,że tak ma być,bo chwasty nie mają gdzie rosnąć.
Złapała za werbenę patagońską która górowała ponad różami, wyrwała ją i stwierdziła że moja metoda nie działa bo chwasty na metr rosną

Z ciotkami tak jest Moja poszła na obchód ogrodu i woła mnie żebym sobie to pozbierała bo coś się rozsypało - patrzę....a chodziło jej o korę którą kawałek rabaty wyściółkowałam
mira 09:35, 26 sty 2018

Obejrzałam sobie i pocieszyłam strapionego ducha. Ciekawa jestem co wystawiłaś posianego do ogrodu jesienią.
Ja kupiłam nasiona jeżówki bladej i muszę przmrozić w lodówce i wysiać na parapet.
Z aminkiem u mnie to było tak - wysiałam na parapet i bardzo ładnie mi skiełkował pikowałam i potem powtykałam gdzie trzeba - teraz siewki mam gratis.

Zarażasz tymi bombkami - nie wiem czy w lutym znajdę czas bo w listopadzie pewnie nie - ale gdyby mi się udało takie cuda zmajstrować to fajne prezenty by były.
Do tego jakieś suszone kwiaty na herbatkę - i teraz nad tym dumam jakie wysiać.

pozdrawiam
Pszczelarnia 09:57, 26 sty 2018

paniprzyroda napisał(a)

Gabrysiu, skoro wolisz bombki, to proszę, tych chyba nie pokazywałam

i szklane, duże kule, które leżakują w koszu Swoich niebieskich nie chowaj, pięknie ozdobią ogród

Cudowne!

PS Przyszłam na kwiatki ale te bombki!