Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

paniprzyroda 18:39, 28 sty 2018

mira napisał(a)
Obejrzałam sobie i pocieszyłam strapionego ducha. Ciekawa jestem co wystawiłaś posianego do ogrodu jesienią.
Ja kupiłam nasiona jeżówki bladej i muszę przmrozić w lodówce i wysiać na parapet.
Z aminkiem u mnie to było tak - wysiałam na parapet i bardzo ładnie mi skiełkował pikowałam i potem powtykałam gdzie trzeba - teraz siewki mam gratis.

Zarażasz tymi bombkami - nie wiem czy w lutym znajdę czas bo w listopadzie pewnie nie - ale gdyby mi się udało takie cuda zmajstrować to fajne prezenty by były.
Do tego jakieś suszone kwiaty na herbatkę - i teraz nad tym dumam jakie wysiać.

pozdrawiam

Miro, wysiewałam co się dało, ale generalnie zrobiłam próbę z bylinami typu vernonia, sadźce, dzielżany czyli to co u mnie się samo nie sieje, a wolno przyrasta. Może się uda.
Nad bombkami jeszcze troszkę popracuję, równolegle z jajkami Wczoraj rozebrałam choinkę i policzyłam te ze szlagmetalem robione w tym roku, wyszło mi 35 sztuk Chyba bazarek uruchomię
paniprzyroda 18:45, 28 sty 2018

Ewo, kwiatek to liatra, a wysiew niekontrolowany to aminek. Chociaż jeżówki to też wysiew niekontrolowany
Bombki nadal się robią, przecież muszę wypróbować nowe materiały
paniprzyroda 19:02, 28 sty 2018

Laurowiśnio, ja zawsze czekam na Twoje fotki. Nie rezygnuj z ostróżek, siewki potrafią mieć zaskakujące kolory, tylko te ślimaki..
Lusia, wysiały się na pewno
Dorotko 123, napisz adres
Ando, będziemy czekać na ciepełko. U mnie sieja się orliki, szałwie wszystkie odmiany, krwawniki, jeżówki, mikołajki, przywrotniki, werbeny, carexy, kłosowce, aż strach wymieniać. W tym roku ścinałam wszystko po kwitnieniu, bo z pieleniem nie mogłam dać rady.
Sylwio, chętnie widziałabym już końcówkę marca. Tymczasem pada. Niedługo zaczniemy pływać.
Kasya, oczywiście
Bożenko, ten gąszcz w tym roku już mi przeszkadzał i dużo roślin wydałam, część przesadziłam a siewki po prostu wypieliłam. Nie dopuszczałam też do wysiewania się nasion. Muszę mieć miejsce, aby wejść na rabaty
nawigatorka 19:43, 28 sty 2018

a zdradzisz jak bombeczki robisz? bo wiesz ja tez z tych co chorobe niespokojnych rak mają
paniprzyroda 20:56, 28 sty 2018

Witam w klubie Asiu, robię bombki/jajka w różnych technikach, teraz do zdobienia wykorzystuję i dekupaż i elementy biżuteryjne i szlagmetal, przecierki i co tam się jeszcze przyplącze. Masz na myśli którąś konkretną bombkę? wstawiałam ich dużo
wybacz jakość, zrobiłam przed chwilą

jolanka 21:02, 28 sty 2018

Toż to cala pracownia Ale fajna.
tulucy 21:39, 28 sty 2018

Marzy mi się takie miejsce do wszelakich robótek... Muszę jeden kąt ogarnąć, na szycie, dzierganie, klejenie...
Mariolu wzdycham z zazdrością pozytywną
Dorota123 22:00, 28 sty 2018

paniprzyroda napisał(a)
Witam w klubie Asiu, robię bombki/jajka w różnych technikach, teraz do zdobienia wykorzystuję i dekupaż i elementy biżuteryjne i szlagmetal, przecierki i co tam się jeszcze przyplącze. Masz na myśli którąś konkretną bombkę? wstawiałam ich dużo

Śliczne wszystkie, czy te elementy ozdobne są z foremek? Sama je robisz czy kupujesz gotowe?
nawigatorka 22:06, 28 sty 2018

paniprzyroda napisał(a)

widziałam takie srebrne postarzane. pewnie zrobione przy uzyciu srebrnej foli. określenia szlagmetal nie znałam. bazą jest styropian?
nawigatorka 22:09, 28 sty 2018

paniprzyroda napisał(a)

o tu na środku taka wisi.