Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

nawigatorka 22:11, 28 sty 2018

paniprzyroda napisał(a)

i masz owcze dzwonki jak moję
a ja tyle na nie polowałam
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5397-typografia-ogrodu?page=3272
nawigatorka 12:18, 29 sty 2018

już wszystko wiem obejrzałam co trzeba i torturą byłoby Cie prosić o opis ale wiem gdzie i czego szukać jesli masz tylko jakies spostrzeżenie co do techniki w wykonaniu tych metalizowanych to chętnie posłucham i pomyśleć, ze mam te folie na biurku i robiłam z niej bombki tylko inne. muszę spróbować i tej techniki tyle, zę chyba jednak na szklanych bombkach
popcorn 12:18, 29 sty 2018

Pozachwycałam się tymi cudami które tworzysz Mariolko

pozdrawiam serdecznie!

proszę napisz mi listę tego co będziesz miała z nadwyżek roślinnych na priv + ceny
wygląda na to że będę miała gdzie sadzić

dziękuję
paniprzyroda 20:57, 29 sty 2018

Jolanko, Łucjo pracownia wynegocjowana z niemałym trudem, em i chłopcy mieli inne plany. Teraz jest w niej bałagan, ale jak zaczyna się sezon ogrodowy to chowam wszystko Niemniej przez lata szycia, malowania i innych wszelakich robótek uzbierało się mnóstwo różności, wszędzie było poutykane, ciągle czegoś szukałam. Teraz mam wszystko w jednym miejscu. Nawet jak coś robię, to nie muszę potem chować czy sprzątać. Łucjo, szykuj sobie takie miejsce, jak masz możliwość.

Dzisiaj wysłałam Wam nasionka aminka tzn. tym, które podały mi adresy
i nasionka tego maku, jak się nie przyda, to można podać dalej

paniprzyroda 21:29, 29 sty 2018

Dorotko, elementy ozdobne robię sama przy pomocy foremek właśnie.
Asiu, utknęłam w Twoim wątku. Dekoracje świąteczne klasa i elegancja Wiem już , dlaczego zwróciłaś uwagę na te właśnie bombki. Nie wiedziałam, że poszukiwałaś dzwonków owczych. Nie kupowałam teraz, to pamiątki. Jak jeszcze parę innych rzeczy, które wykorzystam w przyszłym roku.
Doczytałam też, że już wiesz, jak zrobić bombki ze szlagmetalem. To żadna trudność, filmów w sieci jest dużo, wystarczy chcieć. Uff, na zdjęciach trudno pokazać niuanse.
Sama też się tak uczyłam Wykorzystuję płatki 16x16, z rolki nie próbowałam.
W razie czego pytaj, na ile sama wiem pomogę, może być pw. Bombki, jajka, medaliony, sopelki to formy akrylowe.
Jakie bombki robiłaś, ciekawość mnie zżera

Powierzchnia różni się w zależności od tego, czy użyjesz pędzla czy gąbki do nakładania. Usiłowałam zrobić fotkę jak wróciłam z pracy ( a podobno mam ferie)lecz już za ciemno było, może jutro coś cyknę.

tulucy 22:04, 29 sty 2018

A ten mak się łatwo sieje?

Mam taki kąt, teraz mam tam deskę do prasowania, stół roboczy, żebym mogła maszynę do szycia postawić, mam tam trochę planów na wykorzystanie, ściany do zabudowy... jakieś półki mogę porobić, mam tam okno dachowe nawet i dużo gniazd elektrycznych.
paniprzyroda 22:07, 29 sty 2018

tulucy napisał(a)
A ten mak się łatwo sieje?

Mam taki kąt, teraz mam tam deskę do prasowania, stół roboczy, żebym mogła maszynę do szycia postawić, mam tam trochę planów na wykorzystanie, ściany do zabudowy... jakieś półki mogę porobić, mam tam okno dachowe nawet i dużo gniazd elektrycznych.

Okno koniecznie
Siałam bezpośrednio do gruntu, w doniczki się nie bawiłam powschodził bez problemu.
tulucy 22:12, 29 sty 2018

a masz jeszcze odrobinkę na zbyciu? Że tak "subtelnie" zapytam...
paniprzyroda 22:13, 29 sty 2018

Subtelnie odpowiadam, że coś się jeszcze znajdzie
nawigatorka 09:46, 30 sty 2018

miło mi, ze do mnie zajrzałaś mam gust bardziej siermiężny niż delikatny (stąd zamiłowanie do minimalizmu, beton i stali) dlatego te babki zwróciły moją uwagę. myślę o szkle bo nie chciałabym maskować łączenia. a do tych bombek na fotce używałaś tego preparatu do robienia wżerów? i czarnej farby?
a to moje zeszłorączne bombki (dostałam karton surowych bombek z dawnej fabryki i sie bawiłam
https://ogrodowisko.pl/watek/5397-typografia-ogrodu?page=2473