Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka

Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka

asiach 08:47, 05 sie 2014

Aniu, miłego dnia życzę
Ania74 08:57, 05 sie 2014

A dziękuję i wzajemnie
marta_d 10:04, 05 sie 2014

Ania74 napisał(a)
Marta sobie poradziła z rozpoznaniem rośliny, ja przyznam się miałabym problem, bo u siebie nie posiadam onej
Lokalizacja piękna to prawda, ale ile mam robactwa z tego lasu to tylko ja wiem. Wszystko pożarte, hosty podziurkowane jak rzeszoto, truskawki to samo, smagliczka zjedzona. Muszę chyba zintensyfikować walkę z owadami. Mączniaka jakoś trzymam w ryzach, ale te latające bestie uderzają z ukrycia...

u mnie najbardziej róże cierpią z powodu lasu, ale wszelakiego innego robactwa też jest sporo. Dopiero w tym roku na jesień będę mieć hosty przy zakładzie, ciekawa jestem jak one tam sobie dadzą radę
marta_d 10:06, 05 sie 2014

Ania74 napisał(a)
Dzisiaj z innej perspektywy ... Pełnia lata to najlepszy czas tej rabaty

jak przyglądam się Twoim rudbekiom to mam ochotę mieć je w przydomowym piękny bukiet floksy też piękne, w szczególności te białe mi się podobają
Ania74 09:17, 06 sie 2014

Cześć Marta! Ja rudbekie wręcz uwielbiam, bo... są bezproblemowe, rosną w piękne gęste bukiety i kwitną aż do przymrozków. Takie byliny lubię
Ania74 09:21, 06 sie 2014

Wczoraj wprowadziłam w życie zapowiadaną eksmisję piwonii. Poszły do koleżanki, będzie im tam dobrze. A ja w ich miejsce posadzę... TRAWY oczywiście. Muszę poszukać trawy do max 60 cm... Ulubione zajęcie
tabliczkazna... 11:40, 06 sie 2014

Ania74 napisał(a)
Wczoraj wprowadziłam w życie zapowiadaną eksmisję piwonii. Poszły do koleżanki, będzie im tam dobrze. A ja w ich miejsce posadzę... TRAWY oczywiście. Muszę poszukać trawy do max 60 cm... Ulubione zajęcie

Ooo, to czuje, ze zarobiona w pracy jesteś...
marta_d 12:42, 06 sie 2014

Ania74 napisał(a)
Cześć Marta! Ja rudbekie wręcz uwielbiam, bo... są bezproblemowe, rosną w piękne gęste bukiety i kwitną aż do przymrozków. Takie byliny lubię

ja też nie ma z nimi praktycznie roboty czytam, że też trawek szukasz, ja zastanawiam się nad Red Baronem, ew. jakieś kępki niskiej do rabatki żurawkowej coś tam nabazgrałam w Paintcie, wkleję niebawem te moje wypociny
MamaMagda 13:12, 06 sie 2014

Gratuluję zdecydowania! Mi jeśli, chodzi o piwnonie, tego brakuje
Wiosną je uwielbiam! Poza tym to piwonie wykopane z ogrodu mojej Babci.
Ale teraz mnie wkurzają swoim brakiem wyglądu na rabacie

Ania74 napisał(a)
Ania74 13:20, 06 sie 2014

tabliczkaznapisem_ucze_sie napisał(a)

Ooo, to czuje, ze zarobiona w pracy jesteś...

Akurat naprawdę zarobiona...