Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka

Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka

AgnieszkaW 10:57, 04 sie 2014

Śliczny, kolorowy zawrót głowy u Ciebie - bardzo energetycznie
Ania74 10:58, 04 sie 2014

A dla mnie super, że ten biały floks tak pięknie rośnie i idealnie pasuje mi w ten ciemny róg za wiatką i pod sosną. Chyba coraz bardziej go lubię
Ania74 10:59, 04 sie 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Śliczny, kolorowy zawrót głowy u Ciebie - bardzo energetycznie

Czy sformułowanie "energetycznie" nie jest infantylnym określeniem pstrokacizny?
Ania74 11:02, 04 sie 2014

Ewa_w_ogrodzie napisał(a)
Rabaty dla mnie przekochane. Tak Marta bardzo mi pomogła.
Cieszę się, że Ci się podoba
MamaMagda 13:30, 04 sie 2014

cudnie cudnie!!! masz dokladnie te wszystkie roślinki, których ja miałam całą masę zanim zaczęłam przerabiać moja bukoladnię
dobrze wiem ile przy tym pracy - szczególnie, przy maluchach i pracy zawodowej- tym bardziej Cię podziwiam!

Ania74 13:44, 04 sie 2014

MamaMagda napisał(a)
cudnie cudnie!!! masz dokladnie te wszystkie roślinki, których ja miałam całą masę zanim zaczęłam przerabiać moja bukoladnię
dobrze wiem ile przy tym pracy - szczególnie, przy maluchach i pracy zawodowej- tym bardziej Cię podziwiam!

Dzięki dzięki
ale wiesz... ja nie czuję się jakoś specjalnie zmęczona
Może dlatego, że nie mam tego tak dużo dawkuję sobie przyjemność sadzenia nowych rabat.
Połowę areału wypoczynkowego zajmuje "instalacja dziecięca". Huśtawka, trampolina, piaskownica, basen stoi koło rabat bo tam najdłużej jest słońce...
Jak zaczynałam przygodę z ogrodem, to ta powierzchnia wydawała mi się duża, a teraz... teraz sobie myślę, że mogłoby być tego więcej...
tabliczkazna... 20:22, 04 sie 2014

Ania74 napisał(a)

Dzięki dzięki
ale wiesz... ja nie czuję się jakoś specjalnie zmęczona
Może dlatego, że nie mam tego tak dużo dawkuję sobie przyjemność sadzenia nowych rabat.
Połowę areału wypoczynkowego zajmuje "instalacja dziecięca". Huśtawka, trampolina, piaskownica, basen stoi koło rabat bo tam najdłużej jest słońce...
Jak zaczynałam przygodę z ogrodem, to ta powierzchnia wydawała mi się duża, a teraz... teraz sobie myślę, że mogłoby być tego więcej...

Doskonale Cię rozumiem. U nas tez jakoś coraz bardziej zmniejszają sie te dystanse
Obok jest działka, możliwe, ze do kupienia. Nie powiem bym o niej nie myślała. W sobotę moja siostra mówi "no i po co by Ci ona była? Mało Ci roboty przy tej?" Mój Maz tylko sie uśmiechnął pod nosem i bąknął cos w stylu: "a jednak jej nie znasz..." ))
tabliczkazna... 20:27, 04 sie 2014

Ania74 napisał(a)
Marta sobie poradziła z rozpoznaniem rośliny, ja przyznam się miałabym problem, bo u siebie nie posiadam onej
Lokalizacja piękna to prawda, ale ile mam robactwa z tego lasu to tylko ja wiem. Wszystko pożarte, hosty podziurkowane jak rzeszoto, truskawki to samo, smagliczka zjedzona. Muszę chyba zintensyfikować walkę z owadami. Mączniaka jakoś trzymam w ryzach, ale te latające bestie uderzają z ukrycia...

Ania, jak ja tu przyjezdzalam w trakcie budowy to oprócz kota, pasikonikow i kóz sąsiada nie widziałam nic wiecej.
A okazuje sie, ze tu jest tyle zwierząt, ze zaczynam sie zastanawiać czy to na pewno teren zabudowany. Miesiąc temu pod płotem miałam sarny, bażanty łażą jak pawie, gatunków ptaków nie zliczę, ale dziś już wymieklam... Najpierw walczyłam z motylem, by zechciał opuścić salon i nic mu sie nie stało, potem w rabacie spojrzalysmy sobie oko w oko z niezła ropucha, a potem odkryłam dwie duże kolorowe jaszczurki i kilkanaście malutkich szarych... Troszkę już zaczynam sie niepokoić...
AgnieszkaW 20:32, 04 sie 2014

Ania74 napisał(a)

Czy sformułowanie "energetycznie" nie jest infantylnym określeniem pstrokacizny?

Aniu, nie jest na pewno w tym wydaniu Masz śliczny, nieco wiejski ogród, gdzie królują energetyczne barwy, dokładnie tak powinno być na wiejskich rabatch - są pięknie skomponowane Buziak
Ania74 23:11, 04 sie 2014

AgnieszkaW napisał(a)

Aniu, nie jest na pewno w tym wydaniu Masz śliczny, nieco wiejski ogród, gdzie królują energetyczne barwy, dokładnie tak powinno być na wiejskich rabatch - są pięknie skomponowane Buziak

tak sobie dworuję... i przekomarzam...