Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pod trzema dębami

Ogród pod trzema dębami

Madzenka 21:37, 18 lut 2016

Czyli zaczynamy wielkie cięcie?
tusiawka 23:41, 18 lut 2016

Zielona napisał(a)
Wiesz, z czym mam problem w kwestii rozplenic? Z siewkami! Wychodzi ich mnóstwo i ciężko się usuwa - mają jakieś dziwnie silne korzenie. W tym roku jesienią pozbawię ich nasion (ale zetnę tylko kotki) i na zimę zostawię takie poduchy. Czy u Ciebie też się wysiewają?

Trochę się wysiewają, ale znacznie mniej niż werbeny, czy nawet jeżówki. Myślę, że wynika to z faktu, że rosną tak blisko siebie i przez większą część roku pod nimi jest ciemno i bardzo sucho. Na odległość się nie sieją.
tusiawka 23:42, 18 lut 2016

Madzenka napisał(a)
Czyli zaczynamy wielkie cięcie?

Ja zaczynam, powoli ale zaczynam .
Madzenka 06:49, 19 lut 2016

A ja czekam na marzec i tak teraz nie mam czasu, szaro, buro, mokro i mnie domogrodu nie ciągnie.... Jakos lajtowo na arzie w ogrodzie pracuję. Czekam az dni będa dłuższe.
tusiawka 18:21, 19 lut 2016

Wycinam głównie zaschnięte byliny.
Po ostatnich opadach miskanty też zbrzydły.
Ja już po nartach, więc ogród mi w głowie .
Magda70 20:23, 24 lut 2016

Ja mam nadzieję, że w sobotę zacznę ciecie w ogrodzie.
Na razie zapowiadają słońce
Moniq 16:50, 25 lut 2016

Cześć Marta,
Przeczytałam dzisiaj cały twój wątek i jestem pod ogromnym wrażeniem. Po prostu full wypas.
Tez uwielbiam hodowle wszelkich warzywek. Obecnie zeszły mi chyba ze cztery rodzaje papryk-chociaż wszystkie wyglądają tak samo. Czy już czas na sianie pomidorków? Obkupułam sie o życie w nasiona, tylko gdzie ja to wszystko zmieszczę?
elzbieta_g 17:50, 25 lut 2016

tusiawka napisał(a)

Ja zaczynam, powoli ale zaczynam .

ja też zaczęłam wycinkę, choć u mnie dużo chłodniej niż w innych rejonach kraju, ale tak mnie nosi ,że się nie powstrzymałam i sekator poszedł w ruch
tusiawka 23:14, 28 lut 2016

Słońce na szczęście dopisało, sekatory działały z przycinaniem, krokusy się rozkręcają, tylko te mrozy w nocy jakoś nie chcą odpuścić. Stokrotki do domu muszę chować na noc. Na razie więc donicowo niewiele zmieniam.
tusiawka 23:19, 28 lut 2016

Moniq napisał(a)
Cześć Marta,
Przeczytałam dzisiaj cały twój wątek i jestem pod ogromnym wrażeniem. Po prostu full wypas.
Tez uwielbiam hodowle wszelkich warzywek. Obecnie zeszły mi chyba ze cztery rodzaje papryk-chociaż wszystkie wyglądają tak samo. Czy już czas na sianie pomidorków? Obkupułam sie o życie w nasiona, tylko gdzie ja to wszystko zmieszczę?

Hej, miło cię widzieć u mnie .
Pomidory można już siać. Ja moje balkonowe dzisiaj do doniczek przepikowałam. Koralika do ogrodu, będę siała za dwa tygodnie.