Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Nikita 23:34, 10 sie 2014

pani przyroda - fotek z wyjazdu jest dużo więcej, ale już raczej mało tematycznie związane z ogrodem...Amsterdam, Haga, plaża, wiatraki...jak pojadę kolejny raz to na pewno się poprawię i będę same ogrodowe fotki

Anita1978, Luiza - też się cieszę, że już wróciłam do Was...troszkę to trwało, ale już jestem

kitek81 - jak byś zobaczyła ten zaniedbany żywopłot to też by cię rączki swędziały...cały dzień na niego patrzyłam i wieczorem już nie wytrzymałam... musiałam go reanimować. Ale widać, że nie tylko mnie "kłuł" w oczy, bo sąsiad już po 5 minutach przybiegł na pomoc z narzędziami. Na drugi dzień pojechałam do centrum ogrodniczego i kupiłam jeszcze 7 kolorowych krzaczków CUPHEA (to taka prawie nie znana w Polsce roślina, ponieważ nie zimuje w naszych warunkach) i posadziłam na drugiej rabatce, bo wydawała mi się jakaś taka "nie teges". Teraz jest tam ładnie, więc z czystym sumieniem mogłam wracać do Polski.

Mala_Mi - HARLEQUINa na wiosnę cięłam, ale taki jest śliczny, że mu chyba w tym roku daruję. Wezmę się za niego w przyszłym sezonie.
Aniu dziękuję - jeżeli ja jestem super baba, to ty ekstremalnie przecudowna !!!

iwonaal - oj, było Iwonko na co popatrzeć. Na pewno tam jeszcze wrócę.

alinak - Alinko, nie mogłam przejść obok tej "bidy" obojętnie...tym bardziej, że to był bezpański żywopłot. Dookoła wszystkie ogródki śliczne, dopieszczone a ta "sierotka" tak sobie rosła...więc się nią zaopiekowałam

Bogdzia - wielkie buziaki
Margarete 10:04, 11 sie 2014

Magda - myślałam ostatnio o Tobie, , cieszę sie że oderwałas sie trochę, zresetowałaś umysł, zobaczyłaś nowe piękne miejsca..

W Szmaragdowym ślicznie, rosliny podskoczyły... teraz juz po reka włascicielki bedzie tylko lepiej
Buziaki !
Alisonek 21:49, 11 sie 2014

uwielbiam Holandię i dziękuję za tak fantastyczne zdjęcia
w którym regionie byłaś??? my jak jedziemy to niedaleko Hagi mieszkamy
akumulatory naładowane to ze wszystkimi czupiradłami na hakuro i na berberysie dasz sobie radę, tym bardziej że nie do końca odpoczywałaś od prac ogrodowych
buziolki
Krys 22:11, 11 sie 2014

Magda ciszę się,że już jesteś buziak
Madzenka 22:59, 11 sie 2014

Cieszę sie , że wróciłaś, bo tak jakoś w środku podświadomie obawy miałam....

Mało z krzesła nie spadłam gdy przeczytalam czym chcialaś ciąć bukszpany

Anabell powinna być w godle Holandii

Ale zwalilo mnie z nóg połączenie hortensji ogrodowych z lawenda..... Podobno cudów nie ma....
Buziaki i fajnie że wrociłaś z Twoją energią!!M
Tusiala 11:23, 12 sie 2014

Pięknie tam
popcorn 11:24, 12 sie 2014

Magda, no nareszcie! Foty bombowe! Zywoplot niesamowity wyczarowalas! Szkoda ze nie bylo fotki "przed"
za benexa dzisiaj sie wezme, czekam na info od nich czy mi dolacza do wysylki jeszcze
buziam!!
zbigniew_gazda 11:39, 12 sie 2014

Widziałem strzyżenie. Pięknie wyszło a w zamian powinni ci dać wór cebulek jesienią. Pozdrowienia.
Nikita 22:13, 12 sie 2014

Margarete – Małgoś odpoczęłam i zwiedziłam fascynujące miejsca. Holandia jest śliczna, na pewno jeszcze tam wrócę…nie widział przecież tych sławnych holenderskich ogrodów, więc może wiosną się tam znowu wybiorę.

Alisonek – Ala mieszkałam w okolicy Utrechtu, ale zwiedzając Holandię zahaczyłam o Amsterdam (prześliczne miasto), Hagę (cudowna plaża), Kinderdijk (19 fantastycznych wiatraków) i Nijmegen (najstarsze miasto Holandii), więc "z grubsza" Niderlandy zaliczone. Następnym razem mus zobaczyć te przepiękne ogrody (teraz czasu zabrakło)

Krys – też się cieszę, bo stęskniłam się z wami

Marzena 2007 – Marzenko nie ważne czym zaatakowałam ten bukszpan, ważne, że cel był szczytny…ha ha. Znając mój upór to pewnikiem ciemna noc by mnie zastała przy tym żywopłocie, ale dałabym radę tymi nożycami do kurczaka.
A ta lawenda w hortensjach była po prostu zachwycająca!!!

Tusiala – Marta, na prawdę było przepięknie - polecam

popcarol – Carola nie wpadłam na to, że obfocić to brzydactwo „przed”, ale był naprawdę szkaradny.
Ciekawe czy uda się z tym Benex’em ?

zbigniew_gazda – fajnie by było Zbyszku. Niestety żywopłot był bezpański, więc nie mam co liczyć na ten worek cebulek jesienią.
Kindzia 09:33, 13 sie 2014

Nikitko, ale ucztę dla zmysłów miałaś! Matko, ile hortek, chyba bym nie odeszła od nich Mam fazę na hortusie, ciągle dokupuję (albo dostaję ostatnio)
Ogród zaszalał, busz się zaczyna

Fajnie, że wróciłaś!!!