Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Nikita 07:16, 03 paź 2014

Wpadam skoro świt tylko na chwilkę, bo znowu mam przez cały tydzień "niedoczas"...

madziarzeszów – bukszpany dopiero co posadzone, zobaczymy jak będą wyglądały po cięciu na wiosnę… w ogóle cała rabatka na której rośnie jest do zrobienia.

Luki – odpowiedziałam u ciebie… ale fotkę żurawki i tak zaraz wkleję

Anita1978 - masz rację, u mnie mniej roślin, więc nawet jak są ciemnobordowe i rosną na korze to bardziej je widać

Bogdzia – sorry… już wszystko załatwione

popcarol – Luki miał nie mały problem z rozszyfrowaniem tych moich żurawek, kilka razy biegał do swojego ogródka aby je zdiagnozować… ostatecznie wahał się między PAPRIKE, PINOT GRIS i APRICOT. Wygooglowałam sobie wszystkie trzy odmiany i z jednym listkiem żurawkowym siedziałam przed komputerem i porównywałam…Ostateczny werdykt… PAPRIKE !
Na razie rosną zadołowane z doniczkami, ale kusi mnie żeby je już porozsadzać… może jak w sobotę byłaby ładna pogoda to się za nie wezmę

11stokrotka – Gosiu, bukszpany były w dobrej cenie więc zawsze można dokupić… masz całą zimę na planowanie… ja już zaczęłam robić listę spraw ogrodowych na 2015 rok.

Krys – będę w sobotę w „szmaragdowym” to odskoczę zobaczyć te rozchodniki… albo nawet dzisiaj w wolnej chwili zadzwonię do tej kobitki i zapytam.

kitek81 – Kasia Limki podobno szybko rosną…dziś masz małe patyczki a w przyszłym roku będą już nie złe krzaczki… musimy cierpliwie poczekać.
Też jestem ciekawa jak będzie wyglądała ta moja hortensjowa rabatka za rok ???

Luckaa – Lucyna, a ile to roboty… odpalasz kompa …szukasz na allegro i maksymalnie za tydzień masz już w ogródku bukszpanowy stożek… albo jeszcze szybciej , odpalasz silnik autka… jedziesz do szkółki ogrodniczej i śmiało możesz krzyknąć: …„mają wszyscy – mam i ja !”…
Nikita 07:17, 03 paź 2014

"paprykowe" żurawki specjalnie dla Caroli
popcorn 08:17, 03 paź 2014

Fajne te papryczki piszę się na szczepkę wiosną?
Anita1978 12:04, 03 paź 2014

Zurawki ładne! Cos mnie ostatnio tez na nie wzięło!, zamówiłam pare odmian, jak sie rozrosną to z chęcią sie podzielę z łodziankami naszymi ( i z okolic tez ma sie rozumieć )
popcorn 19:08, 03 paź 2014

Ja sobie powoli zażurawkowuję ogródek, zwłaszcza za domem mam ich sporo - w obecnej chwili cały kwadracik trawnika otoczony żurawkową obwódką

pozdrawiam!
alinak 19:17, 03 paź 2014

Widzę że z Wojsławic to wszyscy jechali z doładowanymi autkami .ja zaś własnie wydaję żurawki z ogrodu , już przesyt mam ,a rozmnażanie to pasja , więc ktożyw mnie odwiedza dostaje żurawkę w ręce
Kondzio 19:19, 03 paź 2014

alinak napisał(a)
Widzę że z Wojsławic to wszyscy jechali z doładowanymi autkami .ja zaś własnie wydaję żurawki z ogrodu , już przesyt mam ,a rozmnażanie to pasja , więc ktożyw mnie odwiedza dostaje żurawkę w ręce
oj nie ja nie chce żurawki
Mala_Mi 10:44, 04 paź 2014

Nikita napisał(a)
A teraz kilka fotek…

a tutaj pokazywane na poprzednim zdjęciu bukszpany… posadzone razem, przycięte na wiosnę utworzą stożek… mam nadzieję!

Uworzą... ja tak robiłam sztukowane kule i nie widać, że są z kilku
popcorn 13:56, 04 paź 2014

Stożek będzie wypasiony pozdrawiam!
popcorn 07:27, 05 paź 2014

Magda widziałam wczoraj Twoje auto pod szmaragdowym Kusiło mnie coby wstąpić, ale jakoś nie miałam odwagi pomyślałam że może gości masz, czy coś

pozdrawiam!