Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

popcorn 18:42, 15 lut 2016

No i fajnie. Może mariken szczepiony na pniu? Też bezoobsługowy, choć nie najtańszy.. ja zamawiałam na all.
Nikita 21:42, 15 lut 2016

popcorn - Carola, myślałam też o marikenie, ale chyba chce tam coś zimozielonego (czytaj: iglaka)...wiesz tam śniegu jak na lekarstwo a ogród zimą jest taki smutny z tymi bezlistnymi gałązkami. Na dole "skarpeta" z traw będzie zimą taka byle jaka to chociaż niech na górze będzie zielono.
Nikita 21:50, 15 lut 2016

Wpadłam dzisiaj na chwilkę do „szmaragdowego”, żeby rozejrzeć się co i jak… I aż mi się ręce trzęsły, żeby zacząć sprzątać, grabić, wycinać, przycinać !!! Ale że to dopiero połowa lutego więc pohamowałam swoje zapędy. Za to cyknęłam parę fotek, bo coś mi się wydaje, że Pani Wiosna przespacerowała się po moim ogrodzie i ….obudziła krokusy z zimowego snu

tulipany też powoli odliczają się po zimie…

i żonkile poczuły już wiosnę

żurawki wypuszczają młode listki

a szafirki takie duże jakby w ogóle nie zapadły w stan zimowej hibernacji

Lilak też ma nabrzmiałe pączki, cisy pozazdrościły krokusom zieloniutkich listków i gdzieniegdzie wypuszczają już młodziutkie przyrosty, nawet jeżyna bezkolcowa przymierza się żeby wystrzelić listkami. Jednym słowem…idzie wiosna ! Nie wiem jak tam doniesienia meteorologiczne, ale mam nadzieję, że przymrozków nie zapowiadają. Zimo akysz !!!!
Edyta10 23:08, 15 lut 2016

świeża zieleninka wiosna za progiem choć widziałam w prognozach jakieś przymrozki -4...
popcorn 19:45, 16 lut 2016

normalnie wiosna u mnie też z dnia na dzień wyłazi wszystko.. strach się bać jeśli mrozy wrócą :/
Nikita 12:05, 17 lut 2016

Edyta10, popcorn - no i dziewczyny wykrakałyście...rano był przymrozek. Na szczęście tylko - 1, więc wszystko chyba ocalało.
popcorn 14:23, 19 lut 2016

taki mróz to nie mróz.. byle poniżej 7-10 nie spadło...
miłego łykenda!
Nikita 10:16, 20 lut 2016

No i znowu mamy pierzynkę ze śniegu... Na szczęście jest 2 stopnie na plusie, więc koło południa już jej nie będzie. A myślałam, że tej zimy śniegu już nie zobaczę... Wiosno przybywaj !!!

popcorn - oglądałam długoterminową pogodę... przez najbliższe 2 tygodnie mogą być tylko małe przymrozki przy gruncie. I następny weekend ma być podobno bardzo ładny...mam nadzieję, że się sprawdzi, bo wybieram się do "szmaragdowego".
Nikita 17:12, 20 lut 2016

No i już po śniegu...trawnik zieloniutki i ani śladu zimy.

O jak mi się już tęskni za kopaniem, grabieniem, przesadzaniem, przycinaniem....
Chyba wymyślę jakiś konkurs, albo zagadkę, żeby szybciej czas zleciał...... Może coś wykombinuję i wieczorkiem wkleję.....
Bogdzia 17:36, 20 lut 2016

Jak to nie masz śniegu? U mnie jeszcze sporo jest.