Margarete – dzięki Małgoś, od tej właśnie strony zaczynałam swoją przygodę z hostami. Bardzo przydatna, zawiera mnóstwo informacji o hostach.
malgorzata_s… - też bardzo żałuję, ale nie mogłam…teściowa miała 70 urodziny , więc sama rozumiesz…
Kasya – Kasiu, jak hosty są jeszcze małymi sadzonkami to często się zdarza, że trudno je rozróżnić. Dopiero jak troszkę podrosną odpowiednio się wybarwiają i przybierają właściwe cechy odmiany.
BIG DADDY będzie szaro-niebieska o białych kwiatach i liściach nieco pomarszczonych,
natomiast BLUE ANGEL urośnie trochę wyższa od swojej poprzedniczki, będzie miała 2- krotnie większe, gładkie, lecz wyraźnie unerwione, niebiesko- zielone liście i zakwitnie lawendowo.
A z tą GOLDEN MEADOWS faktycznie jest coś nie tak …powinna już teraz mieć jaśniejsze wybarwienie po środku liścia. Muszę zadzwonić do producenta/szkółki.
malkul – kolekcja sama się tak jakoś rozrosła…ja nic z tym wspólnego nie miałam… To bardzo ładna hosta
Monka - EMILY DICKINSON należy do średnich host, dorasta do około 50 cm. To bardzo ładna hosta o pachnących kwiatach.