Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

rozark 20:39, 09 sty 2017

A kozaka nabyłaś z tymi kozaczkami?
Nikita 23:29, 09 sty 2017

yolka – Oooo…czwarta seteczka…nawet nie zauważyłam. Dzięki Jolu.
Mam właśnie taką nadzieję, że śnieżna kołderka wystarczy różyczkom. Musi wystarczyć!!!
Na zakup kozaczków to ostatni moment, zaraz na sklepowych półkach pojawią się sandałki…a potem (i tu się z tobą zgadzam w 100%) to już tylko zielenina, zielenina, zielenina….

Margarete – dzięki Małgoś. Uśmiałam się z psikusa jakiego zrobiło ci rano twoje autko…ja jeszcze przez bagażnik nie wchodziłam do samochodu…ha ha.
Kozaczki są śliczne, jutro w nich podrepczę do pracy.
A „szmaragdowy” w bieli to rzadki widok, bo ja o tej porze roku raczej okazjonalnie tam bywam.

rozak – no masz! Za kozakiem się nie rozglądałam, ale myślę, że jakby gdzieś był w okolicy, to bym wyczaiła przystojniaka..
AgataP 10:00, 10 sty 2017

Nikita napisał(a)
Margarete – u mnie, w te mrozy, autko też bez problemu odpaliło, za to zamek od wlewu paliwa zamarzł na amen a w baku opary benzyny...ot złośliwość rzeczy martwych.
W związku z tym samochód pod domem a ja na piechotkę. Chodziłam po tym zmrożonym śniegu/lodzie, chodziłam… aż buciki sobie tak porysowałam/zniszczyłam, że dziś był mus nowiutkie kozaczki zakupić. A że w sklepie była promocja, bo wysprzedawali zimową kolekcję, więc dwie pary kozaczków sobie nabyłam…a co tam, jak szaleć to szaleć…W parzyste dni będę jedną parę nosiła a w nieparzyste – drugą….hi hi hi.

Widzisz i to jest słuszna koncepcja z tym butami
Ja powoli wdrażam kreatywną księgowość Anki - kupiłam taniej więc zaoszczędziłam, dostałam coś więc nie musiałam tego kupować - kolejna oszczędność i tym tropem idziemy w kierunku drugiej pary kozaczków
Milka 16:05, 10 sty 2017

Pomysł z kozaczkami przedni
Buziam noworocznie, biały puch piękny u ciebie
paniprzyroda 19:39, 11 sty 2017

Wolę zieleninę niż kozaczki, bo kozaczka to może i owszem Pozdrawiam.
yolka 19:42, 11 sty 2017

paniprzyroda napisał(a)
Wolę zieleninę niż kozaczki, bo kozaczka to może i owszem Pozdrawiam.

O i to jest właściwa postawa, kozaczek to zawsze kozaczek, a już para to niekoniecznie
Urszulla 15:41, 13 sty 2017

Kozaczki to praktyczny zakup, ale 2 pary to kobieca cecha butów nigdy dość. ja kupuję przeważnie 2 pary takich samych spodni.
Z autem problemy mrozowe mnie dostały, ale te pomrozowe dobijac zaczynają. Wolę roślinki i wiosnę.
Nikita 18:42, 13 sty 2017

AgataP – no no, właśnie…
 była promocja, kupiłam taniej – zaoszczędziłam,
 mam dwie pary butów w cenie jednej pary czyli 2 w 1 – oszczędność
 nie będę musiała jesienią jeździć i szukać nowych kozaczków, bo już mam – zaoszczędzone paliwo
 kupiłam 2 pary butów w jednym sklepie, nie musiałam biegać po całej galerii – zaoszczędziłam czas…a czas to pieniądz (czy to znaczy się że nawet zarobiłam)

Dobrze kombinuję ???

Milka – Irenko, sprytna kobieta zawsze znajdzie powód żeby iść na zakupy…hi hi

paniprzyroda – Mariolka, bardzo się cieszę, że do mnie zaglądnęłaś….już się troszkę stęskniłam za tobą.
Kozaczki, zielenina czy kozak…oto jest pytanie. Odwieczny dylemat kobiet….co wybrać, co kupić?
Ja myślę, że wszystko ma swój czas…zimą wybieram kozaczki, na wiosnę i latem będzie czas na zieleninkę, a jesienią na kozaki, maślaki i inne grzybki …w ten sposób cały czas coś się dzieje i wszyscy są zadowoleni.

yolka – Jolu, u mnie kozaki zawsze są…siedzą zamarynowane w słoiczkach.
Hmmm…no właśnie, muszę iść na grzybobranie do piwnicy, bo jutro mam gości, więc na stół będą jak znalazł.

Urszulla - podobno kobiecie wystarczy tylko sześć par butów:
1 – klasyczne szpilki
2 – płaski obcas
3 – szalony kolor
4 – wersja sportowa
5 – na wakacyjny wyjazd
6 – szyk i imprezowy blask
Ale to chyba musiał wyliczyć mężczyzna. Od wieków przecież wiadomo, że kobiety miłością szaloną darzą buty. Mnie nie interesuje opcja minimum….ja kocham buty i już...butów nigdy dość !!!
Nikita 18:43, 13 sty 2017

Dzisiaj piątek 13-go.
Kilka zebranych ciekawostek.

Taki dzień jak dziś, piątek trzynastego może w ciągu jednego roku przypaść co najmniej 1 raz i maksymalnie 3 razy. Nie jest możliwe, aby w ciągu całego roku nie było ani jednego piątku 13-go.

Nie zawsze 13 w piątek jest dniem pechowym. W Grecji, Rumunii i Hiszpanii za pechowy jest uznawany wtorek trzynastego, zaś we Włoszech piątek siedemnastego.

Latanie wywołuje u wielu ludzi niepokój i często prowadzi do złego samopoczucia. Wiele linii lotniczych zdecydowało się, nie umieszczać rzędu numer 13 w swoich samolotach, w celu oszczędzenia stresu pasażerom.

W hotelach natomiast nie ma piętra numer 13. A jeśli już jest to często nie ma na tym piętrze pokoi dla gości, tylko pomieszczenia służbowe.

Najbardziej przesądni uważają, że w piątek 13-go nie wystarczy wstrzymać się od ślubu i podróży, ale też nie należy obcinać włosów, szyć ubrań, absolutnie nie oglądać się za siebie oraz zadbać o to by przy stole w ten dzień nie siedziało właśnie 13 osób. No i szczególnie omijać na czarne koty!

Jest też taka jednostka chorobowa - strach przed piątkiem trzynastego nazywany jest paraskewidekatriafobią…(o jażesz, język można połamać)
Nikita 18:43, 13 sty 2017

Piątek 13 - go !!!