Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Nikita 18:45, 13 sty 2017

rozark 19:37, 13 sty 2017

w Anglii uważają że czarny kot przynosi szczęście
Urszulla 18:52, 14 sty 2017

Co do butów muszę się nad tym zastanowić co napisałaś mam zbyt mało w których chodzę i zbyt dużo leżących. Te leżące czasem się przydają, to te imprezowo-okazjonalne.
yolka 20:04, 14 sty 2017

Urszulla napisał(a)
Co do butów muszę się nad tym zastanowić co napisałaś mam zbyt mało w których chodzę i zbyt dużo leżących. Te leżące czasem się przydają, to te imprezowo-okazjonalne.

Ja jeszcze mam buty na wypadek wojny, moja mama mówiła, że ludzie na wsiach w czasie wojny czasem boso chodzili, a ja mieszkam na wsi. mam nadzieję, że się nie doczekają.
Nikita 11:24, 15 sty 2017

rozark - no, słyszałam… w Anglii podobno posiadanie w domu czarnego kota pomaga pannom szybko wyjść za mąż i zapewnia powodzenie. W Niemczech natomiast ujrzenie czarnego kota w Nowy Rok oznacza powodzenie. Och te czarne koty…bez względu co symbolizują i tak je bardzo lubię!

Urszulla – zostaw sobie 2-3 pary imprezowo-okazjonalne. Ja mam trzy pary „wyjściowe” - jedną parę w kolorze eleganckiej, jaśniutkiej szarości (do letnich kreacji), jedną parę czarną (raczej uniwersalne i do małej czarnej) oraz jedna parę czerwoną (jako szalony kolor)

yolka – o rany…jakie buty ???!!!
Nikita 11:25, 15 sty 2017

No, mamy już 2017 rok…a jak nowy rok to i nowy sezon ogródkowy.
O karpiu i świątecznej kapuście z grochem już zapomniałam, po hucznym Sylwestrze też już oddech złapałam, niedługo choinkę i bombki trzeba będzie schować do pudła, za oknem albo śniegowa plucha albo mróz siarczysty…Na poprawę humoru czas chyba rozpocząć odliczanie dni do wiosny.

Nikita 11:27, 15 sty 2017

Tak więc corocznym zwyczajem… jest mus licznik wiosenny uruchomić.

Do wiosny...

yolka 15:55, 15 sty 2017

Nikita napisał(a)
rozark - no, słyszałam… w Anglii podobno posiadanie w domu czarnego kota pomaga pannom szybko wyjść za mąż i zapewnia powodzenie. W Niemczech natomiast ujrzenie czarnego kota w Nowy Rok oznacza powodzenie. Och te czarne koty…bez względu co symbolizują i tak je bardzo lubię!

Urszulla – zostaw sobie 2-3 pary imprezowo-okazjonalne. Ja mam trzy pary „wyjściowe” - jedną parę w kolorze eleganckiej, jaśniutkiej szarości (do letnich kreacji), jedną parę czarną (raczej uniwersalne i do małej czarnej) oraz jedna parę czerwoną (jako szalony kolor)

yolka – o rany…jakie buty ???!!!

Wszystkie stare, które nadają się do noszenia mam schowane
Kasiolaaa 16:56, 15 sty 2017

Sliczne rododendrony
Nikita 10:04, 22 sty 2017

yolka - no to ma sens...!

Kasiolaaa - zawsze czekam na koniec maja, bo cieszyć nimi oczki. Moje rododendrony wyglądają fajnie ale Bogdzi (Rododendronowy ogród II) to dopiero mistrzostwo świata!