Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

AgataP 10:57, 21 cze 2017

Nikita napisał(a)
malgorzata_s - Małgoś, akcja pod kryptonimem "lodówka"...ha ha ...u mnie zawsze się coś dzieje w trybie przyśpieszonym albo "na partyzanta" z zaskoczenia.
KRISTAL naprawie jest śliczna, kupuj - będzie pani zadowolona !

paniprzyroda - mój ogród do strzyżenia w porównaniu do twojego to pikuś a i tak cięcie zajęło mi cały dzień. Dobrze wiem ile siły i czasu pochłania aby pięknie przycięte wszystko wyglądało.
Hosty cały dzień "na patelni" raczej nie wytrzymają - może nie wszystkie odmiany ale na pewno większość się przypali.

Margerytka40 - no faktycznie Asiu...przecież on powinien zakwitnąć jeszcze przed wypuszczeniem liści. Teraz dopiero zajarzyłam !!! Znaczy ...mus szukać jadalnego !!!
Ogłoszenie - ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...nabędę drogą kupna derenia jadalnego !!!

Makusia - prawda jest taka, że nie mam już gdzie powiększać tej rabaty...jedynym wyjściem z sytuacji jest podzielenie na wiosnę ogromnych host i podarowanie koleżankom z Ogrodowiska...przyjmuje zapisy, chętnych uprasza się o zgłaszanie

Madzia wpisuję się na listę hostowej kolejki

Lodówka - Brawo Ty, komentarz Makusi mnie rozwalił, też stawiałam że np. włączam kompa - chłodzi lodówka, wyłączam - grzeje Ale Ty rozwaliłaś system. Ja w czasie budowy też dokonałam niemożliwego, na okna pod wymiar czas oczekiwania minimum 3 tygodnie, a i dłużej. Wszyscy którzy budowali wiedzą jak to jest, a ja postawiona na krawędzi wybrałam, zamówiłam, opłaciłam i po tygodniu miałam nowiutkie okna wstawione w domku
NO to też se myknę - brawo ja.

W ogrodzie masz wymuskane
asiak 11:01, 21 cze 2017

Rabata hostowa super
Bobo już Ci prawie kwitnie?
Ja mam dwie sztuki w donicach, ale gdzie im do kwitnienia. Malusie wsadziłam na wiosnę
asiak 11:02, 21 cze 2017

Rabata hostowa super
Bobo już Ci prawie kwitnie?
Ja mam dwie sztuki w donicach, ale gdzie im do kwitnienia. Malusie wsadziłam na wiosnę
Nikita 13:47, 21 cze 2017

Margerytka40 - zapisałam cię na hostową listę oczekujących...jak będę kopała wiosną to się odezwę

Kasya - a ile kosztował ten dereń ? Znalazłam jednego producenta w mojej okolicy, ale będzie miał dopiero jesienią. Jest też niedaleko mnie jakiś hurtownik, ale ma maleńkie sadzoneczki i nie wiem czy szczepione. W sumie małe sadzonki i niewielka cena...może zaryzykuję...

Margeytka40 - ok, jak derenióweczka nabierze mocy to dzwoń...przybędę na degustację.

AgataP - dopisuję cię na listę...jakieś konkretne odmiany chcesz czy ci obojętne jakie?

asiak - Bobo obsypany pączkami, myślę że jeszcze chwilka i będzie piękny
kerii 01:37, 24 cze 2017

Witam wieczorową porą trafiłam do Ciebie śladem wizytówki hostowej Twoja kolekcja jest bardziej niż imponująca. Jestem pod wrażeniem, tyle okazów jeden ciekawszy od drugiego i każdą znasz po imieniu U mnie same Jane Doe.

Świetny watek pisany z humorem i do tego piękny ogród trochę się w nim zakotwiczyłam kilka stron początku i może więcej niż kilka końca dla złapania orientacji
Nożyce i sekator w Twoich rękach rewelka, moje ostatnie poczynania z tymi narzędziami zostawiają wiele do życzenia ale uczę się i nikt nie powiedział że musi być idealnie u mnie po prostu są inne kształty :

DIY też Ci rewelacyjnie wychodzi a te jogurty to jak się zowią bo nie zauważyłam takich w szklanych pojemniczkach może dla tego że rzadko kupuje jogurty ale jutro się im przyglądnę uważniej.

A no i jeszcze psina cudowna. U mnie na stanie są dwie może nie takich imponujących rozmiarów ale za to w ilości futra w domu pewno dorównują twojej a tak w ogóle to w rodzinie zdecydowana przewaga pierwiastka żeńskiego w stosunku cztery do jednego, nawet węże które u mnie wolno żyją, jeden to podobno samica

Ups ale się rozpisałam ale na 470 stron wątku i tyle jego treści nawet przeglądniętej wyrywkowo to takie "cześć piękny ogród" to takie jakoś słabe

Ps.
Co do derenia jeżeli to jadalny ( mój na żółto kwitnie w marcu i już widać, że owoców będzie od cholery ) to jest szansa na nalewkę a ona pyszna jest i zdecydowanie lepsza od coli z % na chandrę

Uciekam ale jeszcze tu wrócę
Margerytka40 09:00, 24 cze 2017

Madzia właśnie obejrzałam Twoją hostową wizytówkę. Mega jest. Dzięki za dobrą robotę bo mogłam według niej zidentyfikować swoje i wiesz co,chyba na dobre wsiąkłam w to pstrokate królestwo . Chcę więcej host. U mnie sporo cienia i półcienia więc to idealne rośliny do mojego ogrodu. W ubiegłym tygodniu kupiłam sobie Fire end ice ,bardzo lubię te z dużą ilością białego koloru. Jeszcze te wielgaśne,monstrualne mi się podobają ale na razie nie mam żadnej. Pozdrówka i jeszcze raz dzięki
yolka 16:11, 24 cze 2017

Gratuluje hostowej wizytówki, cudne rośliny, a ich mnogość w jednym miejscu służyć będzie także edukacyjnie. Super Magda
zbigniew_gazda 19:02, 24 cze 2017

Hosty obłędne a mnie Patrioty nie chcą rosnąć i już. Flammentanz nie do zdarcia, kwitnie każdego roku.
Krys 23:09, 24 cze 2017

Magda no kurcze wizytowka mega,az nie myslalam ze ich tyle masz ja mam kilka ale ich nie rozrozniam a nazw nie pamietam,ale teraz jest mega watek i moge sprawdzic,podoba mi sie White Bikini,siostra kupila mi biala,ale po wsadzeniu zzieleniala
Nikita 01:25, 25 cze 2017

kerii – witam, witam…widzę, że lubisz po nocy się szwendać… pełnie tak jak ja.
Wizytówka hostowa jeszcze nie skończona, bo nie wszystkie funkie mam obfocone. Dziś w nocy dorzuciłam kolejnych 30 host ale i tak kilku jeszcze brakuje.

Nożyce i sekator w moich rękach…to chyba zdolności dziedziczne, bo najbliższej rodzinie był mistrz fryzjerstwa męskiego…a przecież bukszpan, cis i szmaragd to jakby nie było też faceci.

Rękodzieło artystyczne wychodzi tak jakoś samo…przez przypadek. A jogurtów też ostatnio nie widziałam w B (były pakowane po 2 szt w tekturowe kartoniki – to tak dla łatwiejszej lokalizacji).

Sierściuch to już starszy jegomość, ale jeszcze daje radę wykopać krater w moim zadbanym trawniczku.

Dereń kwitnący na żółto to zdecydowanie jadalna odmiana…dziś namierzyłam ‘po sąsiedzku” taki okaz w skali minimikro i zakupiłam za szczątkową kwotę normalnej ceny….czas pokarze i zobaczymy co z tego wyrośnie.